sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Kyllikki pihalla

On ne sentään alkanu itselaitetutkin krassit kukkimaan. Yksi köynnöstääkin, ihme kyllä. Vaikka luulin koirien pureksineen kaikki olemassaolevat köynnöskrassin siemenet toissatalvena. Ostokrassin kukat on tulipunaisia, saapahan vähän väriä näihin omiin sitten ensi kesäksi, kun kerään siemeniä... vaikka onhan noissa nyt väriä ilmankin.

Eilen ajeltiin hyväksi tunnetulle grillille syömään, ja siellä satoi ja paistoi yhtä aikaa.
 Piti odotella autossa jonkin aikaa, että tohti lähteä. Kyllähän se kannatti, ruishampsa kanafileellä oli ihan hintansa väärtti.
Ilmoitustaululla oli omituinen ilmoitus Kyllikin pihapäivästä... "tapahtuma sisältää kaikenlaista" eikä varmaan ollu kukaan ees kattonu, miten monistuskone oli monistanut, kun rivien loput oli hukassa. Ei menty.  Ei tosin oltais menty vaikka olis ollu asiallinen ilmoituskin. Kotosalla kahdestaan vietettiin miehen viimeistä lomapäivää - tai virallinen lomapäivähän sunnuntai ei ole, mutta viimeinen vapaa ennen töihinmenoa. Ihmeteltiin ukkosta ja käytiin vähän kävelyllä koirien kans. Ja kaupassa. Näkyi hieno sateenkaari.

Kuva on pienikokoinen kännykkäotos, eli ei mikään hyvä, mutta näkee sen siitä :)

8 kommenttia:

 1. Mekin nähtiin eilen sienireissulla satenkaari. Ei se sentään sama ollut ;-)

  Niin, ja mun krassit ei oo vielä lähelläkään, vaikka monesti oon saanu synttärikukan. Mutta nyt ei ehdi, ei millään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samasta auringosta ne on kuitenkin lähtöisin :)

   Huonosti lähti tänä kesänä minunki krassit kasvuun, mutta niin vain osa jo kukkii.

   Poista
 2. Odotin kovasti tänään sateenkaarta ja odotus palkittiin kun hain miehen metsäreissultaan kyytiin ja järven yli kaarsi komea sateenkaari. Keräsin itse mustikoita metsässä miestä odotellessa pari litraa ihan pieneltä alueelta. Mies toi sieniä.

  Hauska tuo Kyllikin pihapäivä, kaikenlaista tosiaan kun alpakat ja kitaran soitot ja lätty ja vaikka mitä. Vähän alkeellinen ilmoitus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmoituksen alkeellisuus saattaa kyllä karsia osanottajia, ellei sitten ole tukanleikkuun tarvetta.

   Mie oon suunnitellu monesti marjaan lähtöä, mutta kun sinne ei voi ottaa koiria... ne syö marjat ja kyllästyy odotteluun. Ja eilinen rankkasade saattoi kyllä hakata vadelmat maahan.

   Poista
 3. Sisältää kaikenlaista :-D Toi on varma tapa, ei kukaan voi valittaa vaikka puuttuisi puolet luvatusta tai olis ylimääräistä ohjelmaa ;)
  Mäkin katselin toiveikkaana eilen kotimatkalla, josko olisi sateenkaarta, kun paistoi ja satoi yhtäaikaa. Ei näkynyt.
  Vai grilliruokaa...ei oo tehnyt mieli sen jättiläisen jälkeen, josta säkin näit kuvan :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei anneta katteettomia lupauksia :) sitä en tiedä, miten ne pihapäivät onnistui siinä ukkosessa ja kaatosateessa...

   Poista
 4. Niin, kansakoulunopettajai oli Kyllikki Lintunen Huittisten Rekikoskelta. Kyllikistä tulee aina mieleen tämä laulu tai sitten sitten toinen laulu: kylmäkkö Kyllikin kylmä kylki. Kyllikki oli melko tempperamenttinen naimaton opettaja. https://youtu.be/Fr5yaFWwDn8

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Kylmästä kyljestä mulle tulee mieleen sian savukylki...

   Poista