torstai 28. heinäkuuta 2016

Muisti pätkii

Tää on aika kamalaa, kun taas tahtoo asiat mennä ihan mönkään kun ei muista! Pyykit on ollu ulkona kuivumassa taas kohta vuorokauden, aamulla koiria pihalle päästäessäni huomasin. Eipä niitä sillon kannata kerätä, yökasteessa ovat. Edelliset pyykit tuli kerättyä vasta niin illalla, että olivat jo uudelleen kostuneita. Tänäaamuna piti laittaa sitruunahappopuhdistus pyykinpesukoneeseen, mutta kesken kaiken ryhdyinkin vaihtamaan koirilta vettä ja laittamaan niille ruokaa - ettei unohdu, kun se on kuitenkin tärkeämpi asia - ja vasta puolitoista tuntia myöhemmin muistin sen pyykkikoneen. Olis puolitoista tuntia aiemmin valmistunut tuo eka pesu, jos en olis unohtanu!!! Kestää sentään kaksi ja puoli tuntia ja toiset kaksi ja puoli sitten se toinen pesu, joka pitää laittaa perään.

Miehän en tosiaan tohdi jättää mitään koneita päälle esim. nukkumaan mennessä, ja vain lyhyiksi hetkiksi poistuessani niin, että tänne ei jää ketään hereilläolijaa. Aika paljon olis tullu vettä lattialle silloin astianpesukoneen lauetessakin, jos en olis ollu sitä luutuamassa paikan päällä. Aina välillä kuulee, että pesukoneet ja jopa jääkaapit on syttyneet tuleen... tosin jääkaappia nyt ei voi olla koko ajan vahtimassa. Mutta että sitten kun on jotain menoa, ei voi laittaa konetta päälle, jos on unohtanu ajoissa laittaa.

Monet kyllä tekee niin. Jättää koneet yksin mylläämään. Ei ota töpseleitä irti ukkosella. Ei sammuta palavia tuikkuja yöksi - sammuuhan ne kun loppuvat.

Mulla oli riisihiutalepuuro kiehumassa itsekseen "viisi minuuttia", kun tulin välillä pläräämään nettiä. Ei se ihan ehtiny pohjaan palaa, kun koira havahdutti minut muistamaan. En muista sitäkään, että en saisi jättää ruokaa hellalle hetkeksikään yksin. Ainakaan "viideksi minuutiksi", puoli tuntia nyt ehkä... leipoessa on ajastin käytössä, pitäs ehkä harkita sitä keittohommissakin.

Saatan muistaa nyt, että pitää mennä jonnekin tunnin päästä, mutta puolen tunnin päästä päätänkin lähteä koirien kanssa lenkille kun olen täysin unohtanut menon.

Muistin viime kuun kahdeksas päivä käydä tk:n luukulla uusimassa migreenilääkereseptin, jonka uusituksi tulemisesta piti tulla tekstari. Migreenit oli vähissä, joten muistin vasta yli kuukauden päästä siitä, että ei ole kuulunutkaan mitään. Sillon oli vanha puhelin käytössä, joten uskalsin soittaa sinne automaattiin. Niissä oli jotain häikkää, jossain kohdassa luki että uusittu, mutta ei kuitenkaan ollu uusittu. No, uudelleen uusintaan sitten. Ei ole vielä mitään kuulunut, siitä on kohta puolitoista viikkoa ja just kun pääsin sanomasta sille kyselijälle puhelimessa, ettei ole ollu kesän aikana paljon migreeniä, on viikon sisään joutunu syömään monta kertaa migreenilääkkeen. Viimeksi eilenillalla, mutta kun ne on jo niin vähissä niin otin vain puolikkaan, eikä se vieny koko kipua pois. Sen verran kuitenkin, että sain nukutuksi. Loput lähti buranalla ja aamukahvilla.


14 kommenttia:

 1. En mäkään uskalla jättää mitään koneita päälle, kun lähden pois kotoa. Olen muutenkin niin vainoharhainen, että irrottelen pyykinpesukoneen töpselinkin seinästä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tiskikoneen ja pyykkikoneen töpselit niin typerästi kiinteiden kalusteiden takana, etten tiedä saako niitä edes hätätapauksessa irrotettua...

   Poista
 2. Pesukoneita en jätä päälle kun kotona ei ole ketään.

  Tietokoneelle ei nykyään voi mennä jos keittiössä on jotain hellalla tai uunissa. Kokemusta mm kaksi tuntia keitetyistä munista ja siemennäkkärin kuivumisesta uuniin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kaksi tuntia keitetyt munat! Mie oon keittäny niitä vain kolme varttia. Melko koviksi keittyivät kyllä siinäkin ajassa.

   Poista
 3. Mitään koneita ei tosiaan kannata/saa jättää päälle ellei ole vahtimassa. Mulla on kerran palanut pyykinpesukone. Ihan oikeesti palanut, pienet lieskat tuli nukkasihdin luukusta. Onneks oltiin kotona ja haistoin kirjaimellisesti "palaneen käryä". Ennen sitä tapausta olin huolettomasti jättänyt just esim. pyykinpesukoneen pyörimään ja lähtenyt kauppareissulle. Enää en ikinä!

  Reseptithän pitää lain mukaan uusia 8 vuorokauden sisällä pyynnöstä. Näin täällä meillä kyllä tapahtuukin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle sanoi hän, että kahden viikon sisällä. Tuollaisesta laista en ole kuullutkaan. Ja jostain syystä en nähnyt omiani kanta.fi:ssäkään, kun siellä kuitenkin keikkuu joku ketipinori minkä kirjoittamisesta tuntuu olevan paljon kauemmin... mutta ehkä se vain tuntuu siltä. Olis kyllä hyvä jos hoituis!

   Poista
  2. Kyllä Aila on oikeassa. Käypä hoito suosituksen mukaan eResepti pitää uusia 8 vrk sisällä. Aina.

   Poista
  3. No nyt se näyttää kanta.fi:ssä olevan uusittuna (päiväyksen mukaan uusittu heti samana päivänä kuin soitin sen toisen puhelun) mutta ei mulle mitään luvattua tekstaria siitä ole tullut.

   Joo, lait on olemassa, mutta kuka niitä jaksaa ruveta peräämään jos sanotaan että joo joskus tulee sitten...

   Poista
  4. Minä jaksan ruveta peräämään lakia silloin varsinkin kun kyse on näin tärkeästä asiasta. Minä ainakin tarvitsen lääkkeeni just ajallaan. Lepsuuhan ne velvoitteistaan ellei milloinkaan valita. Meillä apteekki on aivan huippuluokkaa; henkilökunta siellä neuvoo aina heti kyselemään ja vetoamaan juuri tuohon lakiin, ellei lääke ole uusittu ajallaan. Mulle on nimittäin yhden ainoan kerran käynyt niin.

   Poista
  5. Joo on se joidenkin lääkkeiden kohdalla aika inhottavaa, kun ei uusiminen suju. Vaarallista jopa. Joku häikkähän tähän mun kohdalla oli, mutta tokalla kerralla se sitten oli sujunut nopeasti - tosin mulle siitä ei informoitu luvatusti.

   Poista
 4. Aikoinaan meillä hajosi pesukone kesken pesun. Sai aivan hepulin; ei poistanut vesiä ja silti alkoi linkoamaan. Vesineen oli niin painava, että hyppi ympäri kylpyhuonetta, vesi roiskui jokaisesta mahdollisesta rakosesta. Seinäkaakeleitakin hajotti mennessään. Ja olin sentään kotona ja ehdin suht ajoissa kiskoa töpselin seinästä. Mikähän kauhistus olisi ollut vastassa jos ei oltais oltu kotona. Hui. Sen jälkeen en oo kauheasti uskaltanut jättää...
  Toivotaan että migreeni pysyy huitsin nevadassa siihen saakka (ja mielellään pidempäänkin) että saat uuden reseptin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ne "irtonaiset" pesukoneet kylppärissä on aika hurjia, kun päättävät lähteä liikkeelle.

   Kyllä pikapuoliin pitäs saada lisää lääkettä...

   Poista
 5. Tuttua, tuttua :) Täällä sanotaan respan uusimisesta, että n.kolme viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei oo sielläkään samat lait sitten.

   Poista