perjantai 1. heinäkuuta 2016

Voivoivoi voitaikina

Meidän pihalla on todella paljon kukkakärpäsiä. Tiedättekö niitä, jotka lentää paikallaan ilmassa ja välillä istahtaa iholle, jota kärsällään maistelee. Tai mikä se uloke sitten onkaan ja mitä se sitten sillä tekeekään. Ne jostain syystä on ihastuneet mustaan hyönteisverhoon, mikä meillä on kuistin ulko-ovessa; etenkin kun aurinko illemmalla paistaa siihen, niitä on siinä kymmeniä. Mutta on niitä muuallakin.

Ja etanoita. Taas. Pitäs ruveta laittaan iltaisin etanapyydyksiä ja kerätä aamuisin niihin kertyneet... tarkoitan pyydyksillä lähinnä muoviämpäreitä ja -levyjä, joiden alapinnalle ne usein suojautuu, jos semmosia on ruohoa vasten.

Lapsi on loukannut jalkansa siellä Norjan reissulla, ei ole matkavakuutusta mutta jollain lailla pitäs tapaturmavakuutuksenkin auttaa mahdollisella hoitokäynnillä, vaikka ovat ulkomailla. Unohdin vaan ne niiden henkkarit laittaa mukaan... vielä ei ole tietoa, miten pahasti se on mennyt, mutta jos kotona olisivat, niin olisin jo ajat sitten käyttänyt lääkärissä. Nepä vain on kaikki siellä sen siskon miehen armoilla, ja sehän ei vähällä kummalla hienoilta leijalautailurannoilta mihinkään lähde. Puhelimessa kovasti vähätteli sitä lapsen vauriota (vedoten omaan kokemukseensa urheiluvammoista) ja lapsi kun on semmonen, että se ei paljoa valita eikä puhu, yrittää vain selviytyä... ahdistavaa.

Miksi nämä mun aamut on tämmösiä... joskus vielä olen herännyt reippaana ja valmiina ihanaan kesäiseen päivään, ulkoiluun, mukavaan tekemiseen, nykyään en koskaan. Melkein koskaan. Ostin eilen lisää bolerolankaa (uskalsin, kun tänään tuli eläke) eli sitäkin vois jatkaa, mutta ei huvita. Eilen sentään pyöritin pyykkikoneen ja astianpesukoneen, leivoin sämpylöitä, mustikkapiirakkaa ja tuulihattuja. Jälkimmäiset ei oikein onnistunu - ensin oli liian löysä taikina, sitten liian paksu. Täytteessä oli kökköjä, jotka ei tahtonu tulla truutan läpi.

Tänään mies lupas viiä minut syömään, ja sen jälkeen olis tarkotus lähtee käymään vielä jossain kivassa paikassa yhdistäen ulkoilun ja valokuvaamisen. Ehdotti Nuuksiota, mie oon mieltä että ensinnäkin liian pitkällä, sielläkäymiseen pitäs varata koko päivä eikä jostain klo 16 eteenpäin matkoineen, sitäpaitsi kuuma päivä tiedossa taas - metsäretki hyttysineen ei ole ehkä semmosta, mitä pitäisin kivana. Rannalla vois olla kivaa, mutta se on pois laskuista, koska koirat. Pää on nyt niin tyhjä ja mieli matalalla, ettei jaksa yhtään keksiä mikä olis kivaa. Kauhea stressi keksiä jotain, missä olis jotain hienoa kuvattavaa miehelle, ikäänkuin se olisi pääasia, eikä mukava ajanvietto. Mutta ei se sitten oo mukavaa, jos toista tympii. Väsyttääkin, mutta jos menen nukkumaan, on ensiyö taas ankea.

Matot pitäs pestä kyllä. Jos ehottasin miehelle perjatai-illan viettoa matonpesupaikalla?

8 kommenttia:

 1. Perjantai-ilta matonpesupaikalla ;-) Sehän voi olla melkein niin hullua että olis hauskaa. Tai romanttista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo... eri asia sit, miten saa matot kuivaksi, kun on taas sadettakin luvattu. Eikä tuo nyt niin innokas tuntunu olevan lähtemäänkään.

   Poista
  2. Istuin hetkisen ulkona auringossa ja kylläpä muuten oli kukkakärpäsiä! Inhaa, vaikkei ne tee mitään, mutta kun oli niin kovasti musta kiinnostuneita, ja ny on paarmat tulleet, niin sekoitan koko ajan niihin (kun on aurinkolasit päässä).

   Poista
  3. Joo ne menee sekasin tiettyjen paarmojen kanssa helposti. Matonpesupaikalla yks paarma pääsi pureen jalasta... se mitä toiselle jalalle sitten sattu onkin toinen juttu :)

   Poista
 2. Ehdota miehelle, että teette joskus jotain yhdessä ilman kameraa, niin voisi nauttia luonnosta muuten. Esim kajakkeja ja vuokrataan, tehkää melontareissu vaikka :D
  Juu, minä ja vesiehdotukseni. Mutta se on kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus oon muuten ehdottanutkin melontaa, mutta ei oo oikein ottanut tulta. Ja mua ehkä vähän pelottaa ajatus, että se menee ympäri ja hukun siihen paikkaan...
   Voi olla, että ilman kameraa ei tuu mitään. Vähän niinku mie lähtisin lenkille ilman koiria - sellanen tuntuu turhalta.

   Poista
 3. Toivottavasti keksitte jotain kummallekin kivaa. Syöminen ainakin varmaan on sitä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etenkin kun kympillä saa mahan täyteen aasialaisia herkkuja :)

   Poista