keskiviikko 3. elokuuta 2016

Sienekkyyttä

Sanovat, että on hyvä sienisyksy. Että löytyy kanttarellejakin. Menin sitten metsään jälleen tsekkaamaan "omia" kanttarellipaikkojani, mutta niin skeptisenä lähdin, että en ottanut edes sieniveistä mukaan, pari pientä pussia sentään. Yllättävästä paikasta löytyi pari rellia, mutta muuten alku ei ollut kummoinen.
 Kuvasta ei ehkä kovin hyvin näe, mutta ihan selvästi oli potkittu hajalle ihan tahallaan. Toisaalta jäljet ei näyttäny kovin inhimilliseltä, ikäänkuin asialla olis ollu sorkat tai kaviot, niin teräväreunaisia olivat. Tai sitten jollain raggarilla (jolla on jotain sieniä vastaan) on ollu metsäpolulla jalkineina jotain muuta kuin kumpparit tai lenkkarit.
 Sitten löytyi pienenpieniä pikkaraisia pipanoita, joista ehkä viikon päästä vois sanoa, että sieniä. Jos olisivat vielä tuolla. Ehkä käyn katsomassa.
 Löytyi niitä sitten kuitenkin sieltä kaistaleilta, jotka moto oli jättänyt murskaamatta. En muista, että olisin näin painavaa saalista puolen tunnin reissulta ikinä saanut. Roskineen. Kun ei tosiaan ollut sitä sieniveistä. Koirat söi mustikoita sillävälin. Pakko oli päästää ne hetkeksi irti taluttimesta, kun hakkuujätteet lojui tantereella niin, että koirien oli vaikea kulkea. Ilman narua pystyivät etsimään parhaan mahdollisen kulkureitin vaikkapa rankojen alta. Tokkopa nyt enää on mitään semmosta metässä, mikä häiriintyis pienen koiran ohikulusta sen enempää kuin sen moton tai minun.
Ja sain kortin Zimbabwesta asti! :) ei menny kortilla kuin reilu 2 viikkoa matkata tänne.

Ukkonen jylysi taas jossain kaukana - itse asiassa unohdin ottaa töpselin irti tästä tietsikasta, vaikka tarkoitus oli, ja siksi tuli vähän kiire pois sieltä metsästä. Ei se sitten tänne tullut, meni takavasemmalta ohi ja haipui pois. Sadekuuro näyttää kyllä tulevan. Taidan viedä orkideat ulos. En tiedä, mikä iski siihen hääpäiväorkideaan, se pudotti kaikki kukkansa lähestulkoon kerralla. Toinenkin suuren osan. Helle?

9 kommenttia:

 1. No mä innostuin käymään vatussa, vaikken oo mikään marjan poimja. Päätin, että kerään vaan sen mitä jaksan, pakastan sitten pieniin annoksiin. Vattu on kyllä ihana kun saa seisten poimia, taidan mennä toisenkin kerran kun kypsyvät asteittain.

  Paluumatkalla nappasin parit sienet ja Koskenlaskijan, jos tekis kastikkeen ;-)

  On sulla ollut saalis, kannatti mennä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ilahduttava saalis oli kyllä. Vois tehä vaikka ruuan tuosta... vatut on mulla vieläkin puskissa, ajatuksissa ovat kyllä olleet.

   Poista
 2. Viisainta jättää seuraavallaki kerralla sieniveihti kotia :) Jaa, millonkahan mie oon viimeks ehtiny sieneen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo minusta melkein tuntuu, että siinä sieniveitsen mukanaolossa tai -olemattomuudessa piilee joku taika!

   Poista
 3. Siellä oli siis käynyt raggari metsässä :)
  Hyvä saalis lopulta sinulla, hienoa.

  Ukkosta ja kovia sadekuuroja saatiin helteisen auringon välissä kun ajeltiin kotiin reissusta äsken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sienentappajaraggari :)
   Meillä näyttää olevan taas vuorokauden ennusteessa rajun ukonilman varoitus. Jos nää on rajuja, mitä on varoitusten jälkeen tullu (tai jääny tulematta) niin sellanen oikeasti raju on sitten varmaan jo hirmumyrsky tai katastrofi.

   Poista
 4. Täälläkin kasvaa kanttarelleja, mutta niitä ei myydä kaupoissa (herkkusieniä ja jotain siitakkeita vain), joten en ole niitä syönyt sitten 2012, kun veli Suomesta toi. Niitä myydään vain tienposkessa ja ei ole tullut mahdollisuutta ostaa (menis metsään itse jos tietäis jossain mistä turvallisesti sais, muttakun ei täällä ole sitä jokamiehenoikeuttakaan, niin en mene).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännää, miten jotkut eläväiset on niin opportunisteja, että niitä löytää ympäri maailman, vaikka ekosysteemit on niin erilaisia muuten.

   Kerran oon ostanu kanttarelleja torilta, ja toista kertaa en osta... olivat niin hiekkaisia, että varmaan oli jostain vilkasliikenteisen tien varrelta kerätty. Eihän täällä taida kerätä myyntiin juuri muut kuin aasialaisennäköiset ihmiset, ja ne könyää just tien ojissa ja ajelee autolla kahtakymppiä 80:n alueella niitä ojia tiiraillen. Ei mitenkään järin terveellistä sapuskaa enää niistä paikoista kerättynä, mutta toki helpoiten löydettävissä.

   Poista
 5. Joo, ei noi tienposkisienet houkuttele juuri muutenkaan, en tosin tosiaan tiedä missä kunnossa ne täällä on. Voishan sitä kerran kokeilla, jos tulee vastaan, sittenpähän ainakin tietäis. Ja ihan mielenkiinnosta, että maistuuko ne samalta täällä. :)

  VastaaPoista