sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Mieliositus

Junassa matkalla Helsinkiin kolme pissistä keskusteli, ja joku mainitsi, että kun siellä Helsingissä, heidän brunssillemenoaan häiritsemässä oli joku "mieliositus" - en ole ihan varma, oliko sana juuri näin, mutta jotain omituista kuitenkin - eivät osanneet edes sanoa sanaa mielenosoitus. Joku toinen kysy, että mikä mieliositus, mutta kukaan ei tiennyt. Ei ole paljon kuplansa ulkopuolelta asioita seuranneet.

Anoppi oli soittanu miehelle, ku olin jo lähteny, että ettekai te ole menossa sinne, kun on väkivaltaiseksi odotettu. Sitähän ne natsit ja rasistit haluaakin, että ihmiset pelkäis niiden väkivaltaa ja jäis kotiin. Pelolla ja hakatuksitulemisen uhalla ne haluaa hallita, niinku koulukiusaajat konsanaan. Mutta jos ihminen ei ole sellaiselta turvassa 15 tuhannen ihmisen seassa, niin missä sitten?

Toki poliisi meitä puhutteli, mutta toisen asian tiimoilta. Näyn jopa yhdessä Poliisin twiitissä. Hurja anarkistieläkeläinen! :D Seurattiin sivusta sitä ihmisoikeuksien polkemista kannattavan ryhmittymän pikkuruista kulkuetta. Poliisitkin nauroi niitä, eikä se kulkueen "äänitorvi" tehny mielipuolisen kuuloisella rääkymisellään asiaa yhtään vähemmän naurettavaksi. Melkein ihan sääliksi kävi.


Peli poikki
Aito avioliitto
Illalla vein miehen luokkakokoukseensa, jossa aikoi olla vain jonkin aikaa, käyttää rahaa muutaman kympin (kun sitä ei tosiaan nyt paljoa ole) mutta kun puolenyön lähestyessä kyselin, joko haen sen pois, niin kielsi ja tuli taksilla viiden aikaan aamulla... "muutama kymppi" my ass... ehdotin, että jättää kortit kotiin ja ottaa vain käteisenä sen muutaman kympin mukaansa, niin haen sen pois kun rahat loppuu, mutta eihän se käynyt. Hauskanpito ensisijassa.

4 kommenttia:

 1. Hienoa, että olit mieliosituksessa mukana!

  Just, silloin kun perheellä on vähän rahaa, niin ukon on tietty päästävä juhlimaan aamun asti ja taksilla kotiin. Mitkä lie villiintymisvuodet sillä on. Oliskohan niille vähillä rahoille tärkeämpääkin käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se hienoa, väkeä oli julmasti ja kaikki hyväntuulisia. Joku hiukan aukoi päätä avioliittolaisille, mutta muita soraääniä ei kuulunu. Marimekon myymälän näyteikkunassa myyjät peukutti ja näytti rauhanmerkkiä :)

   Ja juhlimisen syy oli se, kun "en minä usein käy eikä tämmösiä luokkakokouksia usein oo"...

   Poista
 2. Rääkymistä, todellakin.
  Rauhaisammin oli ilmeisesti mieliositukset menneet, kuin mitä poliisi odotti. Ja hyvä niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poliiseja oli paljon, näin ainakin kolme mellakkapoliisiautoa, muita poliisiautoja en laskenu, mutta hevospoliiseja oli neljä. Ne piti tehokkaasti rintamat erillään, ettei kukaan päässy toisia ärsyttään.

   Poista