tiistai 27. syyskuuta 2016

Tyyten sekoamassa?

Eilen lähdin ajamaan autolla kaverin luo, ja jossain vaiheessa hoksasin, että polttoainemittari näyttää ihan omiaan: siinä oli viisi pykälää ja varmasti oli aiemmin vain kolme. Ajattelin, että kauheaa, nyt ei voi siihenkään luottaa, loppuu pian bensa jossain kesken matkan kun se tolleen näyttää. Oikeasti olin käynyt edellisenä päivänä tankkaamassa kolmellakympillä, kyllä sillä sen kolme pykälää ehkä saa siihen kahteen lisää, ja yksi niistä sitäpaitsi lähtikin melko äkkiä. Mittari siis oli ihan oikeassa, minä väärässä. Kesti lähes koko reissun, että uskoin.

Tänään suunnittelin, että käyn koirien kanssa lenkillä tuolla kyläkeskuksessa samalla, kun käyn kaupassa. Katsoin kelloa, että puoli kaksi - esikoinen pääsee kohta koulusta, nyt se joutuu kaiveleen vara-avaimen kun en ehdi kotiin ennenkuin se tulee. Oikeasti kello oli noin 11.30, mikä tarkoitti mun mielessä puolta kahta...

Kylillä sitten mietin, että mihin parkkeeraisin auton, kun on viikonloppu, ja kun aattelin mennä kuntopolulle niin järkeilin, että sinne parkkikselle ei kannata mennä, kun siellä voi olla vaikka joku tapahtuma tai muuten enemmän autoja, kun on kerran viikonloppu ja hieno ilma. Sain kävellä polulla ihan issessein, ja ihmettelin, missä ihmiset on, kun on viikonloppu ja aurinko paistaa. Siis sujuvasti mietin tätä melkein siihen perään, kun olin pohtinut lapsen koulustatuloaikaa! Kaupasta tultuani ihmettelin, että miten kirjastosta tulee porukkaa, eihän se ole viikonloppuna auki, ja tajusin että tiistaihan nyt on. En käsitä, mistä keksin sen viikonlopun, kun kuitenkin olen yksin kotona ja ruokaakin aion laittaa kotiin palaaville. Aika inhottavaa tajuta olevansa ihan sekaisin. Onneksi en ollu miehen kans puheissa, se olis taas nauranu ittensä tärviölle.

Meinasin, että kannatan hieman sitä kylän toistakin kauppaa; K-marketiksi muuttunutta Valintataloa. Ovenpielessä oli Plussa-tarjouksia (mulla ei oo +-korttia) mutta oli siinä sitten jauhelihatarjous, kun aattelin tänään tehä pottuja ja jauhelihasoosia. Menin sisään, otin korin ja yhytin hedelmälaarista mehukkaan näköisiä satsumia. Napsin pari pussiin ja rupesin etsimään punnitusnumeroa. Ei ollut. Ei sitten missään. Jätin pussin sitten siihen ja lähdin etsimään sitä jauhelihaa. No sitä ei ollut. Oli kyllä vieressä jotain Pirkka-jauhelihaa.

Ja punalappuista kanaa. Vein korin pois ja häivyin ääsmarkettiin. Siellä sentään oli mitä tartti, ja punnitusnumerotkin asianmukaisesti. 

8 kommenttia:

 1. Voi ei, sulla ei nyt oo ihan paras päivä ;-)

  Meidän Ässmarketissa ei muuten ovensuukylttien mukaan saisi vissiin kuvata. Ei niin, että usein tekisi mielikään, mutta tuli mieleen tuosta sun alimmasta kuvastasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpa hassua. Mikähän episodi siellä on käyty, vai onko joku epäkohta päätynyt facebookiin/iltasanomalehteen, kun on kielletty kuvaaminen...

   Poista
 2. Hyvää viikonloppua sitten vaan !!

  Meilläkin on Siwa ihan sekaisin kun se on muuttumassa k-marketiksi. Tosin hyvin harvoin siinä käydäänkään, kun isot ostokset tehdään aina perjantaisin Rismassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   En käyny sit enempää tutustumassa, mutta ei tuo kyllä näyttäny muuttuneen mitenkään muuten, kuin että tuotteita oli vähemmän tarjolla.

   Poista
 3. En miekään pysy päivissä matkassa, ne oireet on tilapäisiä...sullaki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jos aina on viikonlopussa, niin kerran viikkoon on aina oikeessa :)

   Poista
 4. On siis muitakin höpsöjä... Mä oon nimittäin ihan "mahdoton" nykyään.. Etsin autoa eri parkkipaikalta, kuin mihin sen oikeesti vein, kysyin äidiltä tässä taannoin kun puhu reissuun lähtemisestä huomenna, että mihin on menossa...vastas, että etelään, SUN lastes kanssa ja ootte meillä hakemassa matkalaukkua :-D Että joo...ehkä meillä vaan aatokset vähän harhailee..
  Vieraassa kaupassa on kaikki tavarat ihan väärissä paikoissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No okei, voitit :) mutta niin ne ajatukset lipsahtaa raiteilta, jos niitä on liikaa tai keskittyy muuhun...

   Poista