torstai 6. lokakuuta 2016

Epäluotettavaa asiakaspalvelua

Minusta on tullu kummallinen vilukissa. Kun muutamia vuosia sitten käytin koiria aamupissikävelyllä teepaitasillani neljän asteen pakkasessa, en tahdo enää tarjeta viiden lämpöasteen ulkotilassa millään. Puhumattakaan ainaisesta hikihannasta, joka ei nykyään sisälläkään löydä tarpeeksi vaatetta ylleen, että olis hyvä. Ennen aina kitisin, kun mies lämmitti lämmittimellä mielestäni liian kuumaksi kämpän, ja nyt kiellän sitä sammuttamasta lämmitintä.

Siskon radikaalit mastektomiat sujui hyvin, ja kotiutui jo seuraavana päivänä. Ja mie sain migreenin leikkausta seuraavana yönä. Edellisenäkin yönä oli migreeni, kun olin joutunut päivällä ajaan autolla paikoissa, joissa en haluaisi ajaa ja stressasin etukäteen, sen aikana ja vielä jälkikäteenkin sitä. Näyttää siltä, että stressi laukaisee migreenin. Stressin kehittämisessähän mie oon mestari.

Migreenistä huolimatta lähdin joogaan, ja se oli oikea ratkaisu. Kipu väheni, tosin tuli myöhemmin taas takaisin ja jouduin ottamaan migreenilääkkeen, mutta vasta illalla.

Miehellä oli synttärit, ja keräsin pöydälle kukkakimpun:
Ihan kesäisen kimpun sain aikaiseksi lokakuun luonnonkukista. Isommankin kimpun olis saanu, jos olis raaskinu poimia.

Tässä on päivän hömpät: miksi keski-ikäisen naisen ei pidä leikata lyhyttä tukkaa ja vastine siihen :) En tiedä minkälainen sarkasmikerroin tuossa ensimmäisessä jutussa on, mutta näin pitkätukkaiselle keski-ikäisellekin oli aika karua... varsinkin tuo kuutoskohta. (Tosin kommenttivastauksista vois päätellä, että ihan tosissaan oli noita asioita kirjoittaja itse kohdallaan miettinyt)

Mutta sitä harmaata lettiä ootellessa. Untakin näin, että mun päässä kasvoi valkoinen kuminauha ja mie innoissani esittelin muille, että kattokaa ku mullon harmaa hius.

Viime yönä sensijaan näin unta, että lähdin kiireellä viemään lasta kouluun autolla, ja ajoin kolarin. Tänäaamuna piti lähtee viemään sitä, ja kiire tuli ku se vaan hohhaili sisällä että ai pitääks mun tulla ja oli pakkasta, auton lasit jäässä ja tie myös. Auton lämpömittari heilui nollan molemmin puolin asteen verran, kesärenkaat on huonot, mutta en onneksi ajanu kolaria. Unen muistaminen kyllä tehokkaasti hölläs kaasujalkaa - ehkei se ollu enteeksi tarkoitettu, vaan tarkkana olemiseen kehottava. Niin ja tietenki mie ne lasit raappasin ennen ajoon lähtöä.

Esikoisen koulumatkoista. VR on lopettanut sen ja Matkahuollon yhteisen opiskelijakortin huolimisen, ja nyt pitää liittyä erikseen opiskelijajärjestöön ja maksaa sen jäsenmaksu, että saa opiskelijakortin, joka käy VR:lle. Aikamoista kytkykauppaa, ja kirjoitusvirhe, joka tuohon tuli, oli tällä kertaa oikeassa: Sikamoista. Ja miehelle oli asiakaspalvelussa kerrottu, että kausilippu on edullisin vaihtoehto, mutta kausilippu neljälle viikolle maksaa 51,50 eikä siihen saa opiskelija-alennusta. Sarjalippuun saa, ja se maksaa alennuksen jälkeen 10,40 eli neljässä viikossa 41,60. Yli kympin vähemmän. Kausilipun saa mobiiliversiona puhelimeen; en tiedä, millainen sarjalippu on jos sen ostaa lipunmyynnistä (kun ei täällä lähimailla ole enää sellasta) mutta automaatista ostettuna se on 10 kpl irtonaisia lippuja. Mutta sittenpähän on. Eikä ole asiakaspalveluun luottamista.

11 kommenttia:

 1. Komppaan täysillä tuota vastinetta ja pidän ihanan helpon lyhyen tukkani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sie et enää tarvi, ku sulla on elättäjä. Kun miehethän raahaa (elätettävät) naisensa tukasta sinne luolaan, ja kaikkien naisten ainoa päämäärä on saada mies. Muahaha. Mut onko sun kampaajalla nyt sitä kompetenssia?! Kun ilmeisesti kampaajakoulussa opetetaan vaan pesemään tukka ja kiertämään se rullille...

   Poista
  2. Hehheh. Kyllä minä itseni elätän :)

   Kampaajalla on riittävät taidot, sillä on itselläänkin tällainen lyhyt tukka.

   Poista
  3. Palelemiseen auttaa avanto! Myös ulkoilmassa reipas liikunta, alkaa veri kiertää :)

   Poista
  4. Tai imurointi ihan sisälläkin ;)

   Poista
 2. Mä palelen kans nykyään koko ajan, villasukat on oltava jalassa ja mieluusti peitto päällä. Osittain homeoire mutta osittain myös vanhemmiten alkanut vilukissuus ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mulla on jo kesää ikävä...

   Poista
 3. Mä nauroin ääneen noita lyhyen tukan "huonoja" puolia. Pyh ja Pah! :-D Mulla ei oo muuten ollut koskaan pitkää tukkaa, ei edes lapsena. Tasapitkä polkka about leukaan asti oli jossain kohtaa, mutta en mä sitäkään ajattele pitkänä.
  Mä uskon, että avantouinti, vaan se yhden talvenkin, on karaissut mua vähän. Vilukissi oon edellen, mutten niin paljon kuin muutama talvi takaperin.
  Eikös tolla opiskelijajärjestöön liittymisellä saa kumminkin muitakin etuja kuin vaan veeärrältä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oli siinä jotain etuja, toistaiseksi ei kyllä kovin käyttökelpoista tytölle. Kaalimato.com tai jotku random pizzeriat... no Lindex ehkä, mutta kirppikseltä taidetaan suurin osa vaatehankinnoistakin tehdä.

   Aattele että joku oikeesti kuvittelee, että lesbot hyökkää kimppuun jos on lyhyt tukka!

   Poista
 4. Luin tukkajutun jo aiemmin viikolla ja täytyy sanoa, et olen enempi Ämmien linjoilla. Mulla on aina ollut suht lyhyt tukka, naaman malliin ei sovi pitkä enkä ole koskaan halunnut/jaksanut pitkiä hiuksia hoitaa. Eipä ole hiusten lyhyydestä ollut myöskään pariutumisongelmia, nuorenakin löytyi miehiä ja edelleen löytyisi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ehkei se oo pelkästään tukasta kiinni :) mutta oikeesti tuossa toisessa kirjoituksessa loukattiin aika monia ihmisryhmiä, vaikkei ehkä tarkoitus olis ollukaan loukata...

   Poista