maanantai 31. lokakuuta 2016

Kaikkee sitä tuleekin

Meni hyvä sunnuntai ihan hukkaan, enkä oo tainnu oikein vieläkään toipua ennalleni. Mahakipu kasvoi päivän mittaan kamalaksi, ensin aattelin että se on vaan joku mahatautipöpö, mutta vaikka oksetti, ei silti tullu mitään ja sitten se levisi selän puolellekin. Kattelin netistä, että pitäs sellasen kohdalla lähtee lääkäriin, mutta just kun olin näpyttelemässä päivystävän sairaanhoitajan numeroa, mies tuli kaupasta ja jätin soittamisen kun en halunnu ihmisten kuullen. Toi tullessaan kuopuksenkin, ja se kai näki että voin huonosti ja tarjoutui auttamaan ruuanlaitossa ♥ paistoi jauhelihan ja teki valmiskastikepussista sille soosin. Makaroonit oli eilisiä.

Sit mun naama meni valkeaksi ja aloin hikoilla noroina, totesin että ei oo oikea homma, kävin vasta lämpiämässä olevassa saunassa pesulla ja valmistauduin sinne päivystykseen lähtöön. Ja sitten ykskaks, kuin olis kaasuliekki käännetty pienelle, se mahakipu lakkas. Merkillinen homma. Sitten tulikin kylmä ja uupumus. Sähköhuopakaan ei meinannu mua lämmittää kuin pinnasta. Tänäänkin vielä on omituisen hutera olo. Ei se kai mikään sappikohtauskaan voinu olla, ku se niin hiipien alkoi ihan tavallisen kahvi/leipä -aamiaisen jälkeen, ja paljon muuta en sit syönykään koko päivänä. Vähän ab-jogurttia. Että vaikuttaa voimien puolesta tämäkin päivä menevän hukkaan.

Sain siskolta kvinoa-paketin, kun sillä ei ollukaan ollu sille käyttöä ja kun sanotaan sen olevan hyvää just jos koittaa vehnättömällä olla. Meinasin, että nyt teen siitä aamu(päivä)puuron ettei vaan vatsa taas äidy kipeeksi. Se pitää huuhtoa (kvinoa, ei toivottavasti vatsaa) kunnolla kuumalla vedellä, mutta kun humautin niitä lävikköön, niin osahan tuli saman tien läpi, ja kun vettä lorottaa sinne niin tulee loputkin. Kenellä on niin pienireikäinen lävikkö, että voi huuhtoa tuollaista kvinoaa? Laitoin ne sit lautaselle (ja siivoilin tiskipöytää ja -allasta kvinoapalleroista) ja huuhtelin siinä, ja kaavin sit lautaselta kattilaan. Sottasta ja turhauttavaa touhua. Suutuin jo koko kvinoalle, saa nähdä suostunko edes maistamaan siinä mitään hyvää.

Tämän näköstä tuli (vaikka kuva kääntyikin taas väärään asentoon) ja ihan syötävää, kun panin kookosmaitoa joukkoon. Kamalan täyttävää, kahdesta pienestä kauhallisesta tuli ähky.

Eilen etsiskelin niitä mun edellisiä silmälasien kehyksiä, että olisko ne vielä siinä kunnossa, että pystyis laittaan uudet linssit niihin. Halvatkin kehykset on kuitenkin kalliit - paitsi ne 19 euron, jotka ei sit sovi yhtään. Mallailin erimuotoisia laseja täällä. Oman rajoitteensa tekee sekin, että pitää olla monitehot.

Hutera olo ollu ja väsyttäny, nyt tuli niin kummallinen ja huimaava olo, että pitää varmaan mennä pitkäkseen.

Ai niin se kuva piti laittaa näistä kaikista kehyksistä, mitkä löysin... ei oo ne mukana, mitä varsinaisesti etin, ku olivat eri paikassa.

10 kommenttia:

 1. Kannattaiskohan Sun nyt kuitenkin käydä siellä päivystyksessä, kuulostaa huolestuttavalta, että tänäänkin tuli huimaava olo eilisen oireiden jäljiltä. Tarvisit jonkun nyt kuskaan sut lääkäriin.

  Mulla on tarpeeksi pienisilmäinen lävikkö kvinoalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ajellu tänään itsekin, vaikka voi olla ettei ajokunto ollu ihan 5/5.
   Jostain luonnetestistä sain tuloksen, että oon tyypillinen suomalainen mies, ja sehän kattelee liiankin pitkään, ennenkuin menee lääkäriin :)

   Poista
  2. Nauroin tolle suomalaiselle miehelle 😂

   Mutta hei, jos siellä meet nurin, niin meehän nyt oikeasti sinne lääkäriin, jooko? Joskus se on Suomi miehenkin mentävä ;)

   Poista
 2. Minäkin tuumin, että tuollainen olo olisi hyvä tutkia. Kuulosti oireet ihan samalta kuin minulla kun myyräkuume alkoi. Nehän jatkui minulla kolmisen viikkoa.

  Minä käytän noiden vastaavien huuhteluun isoa siivilää, siis en lävikköä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tulin kans aatelleeksi sitä yhtä siivilää meillä, mutta liian myöhään...
   Miehän oon tosiaan ainakin hiirenpissan kanssa viime aikoina ollu tekemisissä, kun hiiri oli siellä siemenissä myllännyt. Pitänee tarkistaa myyräkuumeen itämisaika...

   Tänään kun nostin koiran juoksuhousuja lattialta, menin nurin, että en oo kyllä ihan kunnossakaan.

   Poista
  2. Myyräkuumeen itämisaika voi olla 2-6 viikkoa. Se tarttuu hengitysilmasta. Juuri kuulin, että sitä on tänä syksynä esiintynyt enemmän kuin normaalisti.

   Poista
  3. Muttaku mullei oo ollu sitä kuumetta...

   Poista
 3. Tervetuloa joukkoon, mitä rilleihin tulee: mulla on joka huoneessa varmaan useita halpiksia, ja silti niitä saa hakea tuon tuosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on rillien oltava koko ajan nenällä, muuten en näe mitään. Ja auta armias, jos illalla laitan ne eri paikkaan kuin normaalisti (tai joku menee ja siirtää ne) niin en löydä. Käsikopelolla tai naama melkein pöydässä kiinni on kaikki paikat käytävä läpi. Lähelle vielä näkee ilman laseja jollain lailla.

   Poista
  2. Sama se on mulla ja kauheen turhauttavaa on etsiä niitä, melkein paniikki iskee.

   Mutta hei, sun pitää kyllä saada ittes kuntoon <3

   Poista