lauantai 29. lokakuuta 2016

Särkyä ja säryn (ehkä) syitä

Kävin näöntarkastuksessa - sielläkin särki päätä - ja löytyi lasien ja näön välistä semmonen epäsuhta, joka optikon mukaan voi kyllä aiheuttaa päänsärkyä. Sitä en tiedä, miten se hajataitteisuus on nyt yhtäkkiä muuttunut. Taisin ihmetellä sen muuttumista viimeksi silloin, kun sain nuo lasit; ehkä se olikin virhemittaus silloin?

No, ei mulla oo varaa ostaa uusia laseja. Onhan niillä jotain tarjouksia siellä, ja jos ostais ihan halvimmat (naarmuuntuvat, paksut ja heijastuksia aiheuttavat) linssit niin vois selvitä vähälläkin. Mietin myös vanhojen kehysten uusiokäyttöä... ei näiden, näistä on maali kulunut ja korvan yläpuolelle tuleva muoviosa on pitänyt liimatakin, kun se oli haljennut ja aina hiukset meni sinne rakoon.

Mutta pakkohan ne on ostaa, jos ne auttaa tähän päänsärkyyn. Kohta pari viikkoa on käytännössä joka päivä särkenyt. Oon yrittänyt välillä pärjätä ilman lääkkeitä, ettei tulis särkylääkepäänsärkyä vielä päälle.

Ja tämä väsymys. Miten voi ihminen olla näin väsynyt? Toisinaan tuntuu, ettei jaksa liikkua. Kädetkin painaa tonnin. Jos ei pari vuotta sitten olis mitattu kilpirauhasarvoja ja ne normaaleiksi todettu, olisin taipuvainen epäilemään sitä. Palelukin sopis kuvioon. Sähköhuopa on käytössä melkein joka ilta.

Tosin viime yökin meni taas harakoille. Väsytti, mutta uni ei tullut, ja kun tuli, kesti vain hetken. Kun mies tuli nukkumaan, se alkoi kuorsata aina kun käännyin unensaantiasentooni. Muissa asennoissa kun olin, se ei kuorsannut. Tosin en kovin kauaa sitä kuunnellutkaan, lähdin sohvalle nukkumaan, mutta silti vielä puoli neljältä katselin kelloa.

Miehän en pysty nukahtamaan kuin vasemmalla kyljellä tai mahallaan, vasen poski patjaa (joskus tyynynkulmaa) vasten. Jos oon oikealla kyljellä mun nenässä jotain laskostuu silleen, että tiehyet ahtautuu ja nenä alkaa pitää niin ihme tuhinoita ja vinkunoita, etten voi kuunnella sitä. Selällään havahdun oman kuorsaukseni alkamiseen joka kerta. Paitsi joskus, kun olen ihan kuolemanväsynyt.

Vasen olkapää taas alkaa olla välillä niin kipeä, että sekin ainoa asento alkaa olla tukala. Kohta en varmaan nuku enää.

Kirjoitin jokin aika sitten sairaasta harakasta, ja mietin että ei kannata ruokkia tuosta laatalta nyt vähään aikaan. Ei oo sairasta harakkaa näkyny enää, mutta yksi auringonkukansiemensatsi ei kelvannu linnuille automaatista syötäväksi, ja haisi se minunki nokkaan kauheesti hiirenpissalle. No, roiskaisin siemenet siihen pihatielle sateen huuhdeltavaksi ja laitoin paremman hajuiset siemenet tilalle. Tulos:

Hirmuisesti punatulkkuja ja vihervarpusia! Niille kyllä kelpas hajuisat siemenet. Punatulkut on kyllä tuuttailleet lähipuissa, vaan ei oo tulleet pihalle.

Oon kuskaillu kuopusta junia kuvaamassa. Yksi Vectronkin nähtiin kovaa huristelemassa. Tänään kävin koirien kanssa kävelyllä aseman nurkilla sillävälin, kun tyttö kuvaili - olin juuri hohhaillut, että pitäs mennä niiden kanssa, mutta kun ei tunnu olevan yhtään voimia, ja sitten tyttö sanoi, että pari mielenkiintoista junaa menis, lähtisinkö käyttään sitä radan varrella. Se oli se tarvittava boosti, aattelin että saa koiratkin hieman muuta haisteltavaa kuin nämä tavanomaiset naapurikoirien viestit. Kuulin kaukaa, kun toinen junista soitti torvea; jotkut kuskit morjenstaa näitä junabongareita. Mejän tyttökin usein on tuossa paikassa kuvaamassa, on varmaan tuttu näky kuskeille, jotka siinä enempi ajelee. Tukanvärikin sillä on aika erikoinen, sen muistaa varmaan vielä paremmin.

Tyttö menee muuten TETtiin ensi viikoksi, sai junia sivuavasta paikasta hommia. Mies hoiti sille ja sen kaverille sen paikan. On vaan naapurikunnan puolella, niin joudutaan ite maksaan matkat, koulu maksaa vain kunnan sisällä tapahtuvan liikkumisen - miten naurettavaa, eihän täällä edes juuri busseja kulje! Hyvähän niitä matkoja on tarjota maksettavaksi, kun monikaan ei voi käyttää. Ei oo kovin montaa mahdollista tettipaikkaa bussireittien varrella sopiviin aikoihin. Tai ylipäätään, kun kaikki yritykset lopettaa.

Mistä mieleen: sanoin miehelle, että jos lopettaa kaljanjuonnin kokonaan, lupaan lopettaa suklaansyönnin kokonaan - tyttö siihen sanoi, että hyvä luvata, kun ei sitä kuitenkaan tarvi lunastaa kun ei isi kuitenkaan lopeta. Mutta lopettaisin kyllä, jos sillä saisin toisen kaljottelun loppumaan - tietysti silleen, ettei se vaihtais sitä esim. siideriin tai muuhun alkoholiin. Mutta eipä sitä toisen lopettamisia voi päättää.

Risukasat pihalta on hoidettu pois :)

9 kommenttia:

 1. Tuo junabongaus on minulle ihan outo harrastus, kuulostaa kiintoisalta. Hienoa,että kuskaat tyttöä niitä junia katsomaan.

  Kalja ja suklaa voisi meilläkin olla vaihtarit, mutta kuulostaa jotenkin, hm, puuttumiselta toisen omiin päätöksiin. Alkoholi on kumminkin asia, jonka juominen/juomisen lopettaminen on ihan itse päätettävä. Minun päätökseni täyttää ensi vuonna 20 vuotta, eikä tee mieli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niillä on netissä oikein omia ryhmiäkin, jossa vinkkaillaan mielenkiintoisista kulussa olevista junista ja erikoisuuksista. Instagram-kuvia. Videoita. Miesvaltaista sakkia se on.

   Mie kyllä kaipaan joskus raikasta kylmää siideriä saunan jälkeen, mutta päänsärky on aika hyvä antabus...

   Poista
 2. Mä en ollut kans kuullutkaan junabongauksesta. Lentokonebongareita oon nähnyki, mutta junabongauksesta tuli ihan uutena asiana nyt.

  Mä pystyn kans nukahtaa vain vasemmalla kyljellä ja muutenkin oon liikaa niin päin kun välillä tulee kipuja sen takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lentokoneitahan on paljon vaikeampi bongata, kun ne lentää niin korkeella :)

   Poista
 3. Silimäklaseja saa kyllä osamaksullakin, ite maksoin puol vuotta näitä monitehoja.
  Suklaan ja karkkien oston lopetin joku viikko sitte, josko jaksas joulunki olla iliman :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa, en oo kuullukaan että osamaksulla, täytyy katella.

   Hirvittävää, jos pitäs joulu olla iliman suklaata! Oot kyllä hirmu reipas, jos silleen saat oltua.

   Poista
  2. Hei mä kans maksoin nää nykyiset jollain Silmäaseman osamaksujutulla, muuten!

   Poista
 4. Mä sain vihdoin pihan talviteloille. Esikoinen kantoi isoimmat varastoon ja mä keräilin riippumatot, ruukut sen muut. Nyt voi talvi tulla.

  Voi kyllä sun pitäis saada ne hyvät lasit, jos vaikka säryt loppuis. Oisko jossain SpecSaversilla hyviä tarjouksia? (Mä tiedän mitä lasit maksaa, todellakin.. omani vaihdan sitten vasta kun ikänäkö pakottaa!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mun resepti on nyt Nissenillä, sieltä varmaan sit haen ne. Löysin ne vanhat kehykset, ne ehti olla mulla niin vähän aikaa, että on vielä ihan hyvät. Löysin monet muutkin kehykset :)

   Poista