perjantai 23. joulukuuta 2016

Saa tulla.

Joulu nimittäin. Kaikki on hyvin, kun ei mieti huonoja. Tein tuollaisen mobilen helmistä ja kirjan lehdistä - viimeinkin keksin käyttöä niille kirjan sisältä leikatuille sivunpaloille, jotka jäi kun tein joskus kirjasta rasian. Idean sain Takataskusta.
Ja tein sen vain siksi, koska halusin, en siksi että pitää. Nyt ei enää pidä mitään. Saunan lauteet eilen pesin, ja lattiaa tarpeellisen määrän myös, en ees sitä jaksanu kunnolla pestä. Mutta eipä tarvi joulusaunassa miettiä että voi hitto, en oo saanu näitä lautetakaan pestyä. Niin mie kuitenkin aattelisin, olen aatellu joka saunakerta jo jonkin aikaa.

Pää on kyllä rauhottumisen tarpeessa, muisti oireilee esimerkiksi niin, että kaupasta kalliilla ostetut graavilohet jäi yöksi lämpimään :( tänään piti sit käydä ostamassa uudet. Kalliiksi tuli joululohi. Muutenkaan en oikein osaa ajatella mitään. Olis pitäny erinäisiä ihmisiä muistaa, mutta en muistanu muistaa. Mutta tyydyn siihen. En vain jaksa nyt stressata toisten ihmisten takia, ja nyt se on myöhäistä.

Tänään just mietin kun auton kyydissä istuin (käytiin ostamassa tarjouskupongilla koiranruokasäkki, jonka sai 10€ halvemmalla ja tarjous on voimassa jouluun asti) että miten jotkut hoksaa ajatella ja muistaa vaikka roskakuskia, postinjakajaa, lasten opettajaa tai tarhantätiä jollain niille sopivalla jutulla, ku mie hädintuskin muistan omalle isälleni laittaa kortin, jos se ei ole listalla. Sitten totesin, että sehän kuuluu tähän sairauteen. En mie ihan ilman syytä ole eläkkeellä. Mukavuudenhalusta tai laiskuudesta. Kyllä tämä toimintakyvyttömyys ja pään tyhjyys ja työmuistin häiriintyminen on tosiasia. Ja sitten jotku sanoo, että "voi jos minä olisin eläkkeellä, niin tekisin sitä ja tätä ja alottasin uuden harrastuksen" ja hölö hölö. Tunnen että elämäni valuu hukkaan, ja niinhän se tekee, kun en koko ajan tehokkaasti käytä sitä johonkin hyödylliseen tai hauskaan.

No, huomattavan paljon helpompi on hengittää nyt, kun sain siltä mainitulta isältäni reilun joululahjarahan - ei se kalakatastrofikaan ollu niin kamala sen takia. Ja auton jousihoidon saan maksettua. Sitten vielä semmosen ylellisyyden kustansin itselleni, että varasin paikan Joogaopiston Retriittiin, pääsen olemaan pari päivää hiljaa :) nyt mulla on jotain ihanaa, mitä odottaa! Se on toukokuun lopussa, ja siellä on se luonto niin lähellä ja alkukesä silloin parhaimmillaan.

Mutta nyt ei ole kyllä kelit täällä parhaimmillaan. Kävin lenkillä ja oli aie mennä metsään kun on kuraiset tiet, mutta metsäpolut ja -tiet oli vielä hurjemmassa kunnossa.
Liisan liukkaat ja Kaisan kaljamat on säästyneet joulukuuhun. Ei tuonne oikein viitsis mennä edes piikit kengissä, saati ilman, kun eihän mulla semmosia ollu mukana. Löysin sitten semmosen polkupahaisen, jonka laidalla pystyi kävelemään kaatuilematta, että vähän päästiin metsäänkin.

Käytiin myös katsomassa se historiallinen matkustajajuna Hesasta Rovaniemelle, kun se porhalsi menemään. Eihän se näillä nurkilla pysähdy, olis pitäny mennä Tikkurilaan jos olis halunnu kyytiin... ei sillä, että me kyytiin oltais haluttu, mutta kuvaajat olis halunnu sen kuvata. Pimeessä ei liikkuvasta junasta oikein saa kuvaa. Samalla peltoaukealla meidän seurassa oli junan menoa katsomassa herrahenkilö, joka esittäytyi junan suunnittelijaksi. Sanoi, että yhtä pitkiä ja pidempiäkin junia on ollut, mutta mukana kulkeva henkilömäärä oli isompi kuin ennen koskaan.

Paheksuin journalistista tapaa, millä junasta uutisoitiin jossain iltapäivälehdessä:
Onko niin vähän sanottavaa, että sama asia pitää sanoa kolmekin kertaa? Näköjään jäi tuo yksi värivirhe tuohon, kun yksi "historiallinen juna"-toteamus tuli väärällä värillä alleviivattua, mielestäni korjasinkin sen, mutta näköjään väärin. Kulkuaika mainittu kahdesti, historiallisesti suurin juna kolmesti, samoin kuin 15 kaksikerroksista vaunua ja 1500 matkustajaa. Mua kiusaa tämä tyyli, joka on alkanut yleistyä pikku-uutisissa. Niiden ei anneta olla rauhassa muutaman rivin pikku-uutisia, vaan sama asia pitää kirjoittaa jopa samoilla sanoilla moneen kertaan. Muutaman copy-pastet, niin johan tulee jutulle pituutta. Ja lukijalle verenpainetta.

Niin, pitihän se valituskin ympätä tähän :)

Mutta viettäkäähän mukava joulu! 💕💕💕

8 kommenttia:

 1. Hienon mobilen olet tehny :) Mie olen unohtanu jo kauan aikaa sitte, ketä pitäs muistaa (paitti lähisukua). Luin ytimekkään ajatuksen miks tosiaankaan ei tarvi muistaa opeja, tarhantätejä jne. Heille maksetaan palkka!! Ei minuakaan ole lahjottu, vaikka olisin kuinka ahkeroinut töissä. Hyviä jouluja myös teidän perheeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ite luin jostain lehdestä jonkun opettajan haastattelun, että ne hukkuu kynttilöihin ja tilpehööriin ja suklaaseen, ja toivoi, ettei vanhemmat lahjois niitä. Onhan niitäkin toki erilaisia, toiset ehkä tykkää.

   Poista
 2. Mobile on upea <3

  Sinne kans, leppoisaa joulun aikaa ja tosiaan - mitään ei "pidä" tehdä, voi vaan olla ja nauttia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nyt saa vaan olla :) no ruuan joutuu laittaan ja koirat lenkittään, mutta muuten kyllä...

   Poista
 3. Hienoa, että varasit sen retriitin, on mukavaa omaa tiedossa!

  Nautitaan joulusta ja sellaisesta mikä hyvältä tuntuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, onneksi kävin koirien kanssa heti aamupimeällä pienellä lenkillä (viemässä kynttilän hautausmaalle) kun loppupäiväksi on luvattu rankkasadetta...
   Nautitaan!

   Poista
 4. Ihana se retriitti; vain sinua varten! Ja hienoa, että sait rahalahjan. Vähällä rahalla on karmeeta kituuttaa, hyvin on täälläkin tiedossa...

  Rauhallista joulunaikaa sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ei hävettäny yhtään tunnustaa, että raha toi valon jouluun! Sitä rauhaa ja rakkautta kun ei voi käyttää autoremontin maksuun tai jääkaapin ostoon.

   Poista