torstai 8. joulukuuta 2016

Sanokaa viisaammat nyt mulle

Siitä Matkahuollon hommasta. Soitin sinne, ja nyt oli todella ärsyttävän vetelä-ääninen, nahkean virallinen tyyppi vastassa. En tahtonut saada selvää moisesta hyminästä, ja kun kysyin, mitä siellä sen koneella lukee siitä kadonneesta paketista, se sanoi vain että oon ottanu yhteyttä sillon ku otin ja eilen. Vaikka en kyllä eilen oo sinne soitellu. Ja että on valitettavasti ennallaan tilanne. Eihän se nyt silleen voi olla, että asianmukaisella osoitteella varustettu lähetys vaan ei oo missään! No, huomenna tulee 2 viikkoa siitä, kun lähetin sen, ja kuulemma on "mahdollisuus ilmoittaa se kadonneeksi" kun kuljetusmääräajasta on se 14 päivää. No heh. Oikein ilmoittaa pitää erikseen. Mutta mitä tää tarkottaa suomeksi:

20 Paketin katoaminen


Jollei pakettia ole luovutettu 14 päivän kuluessa kohdassa 18 määritellyn kuljetusmääräajan päättymisestä voi se, joka on oikeutettu vaatimaan paketin luovuttamista, vaatia korvausta niin kuin paketti olisi kadonnut."Niin kuin" ☺ mutta siis kun kuljetusmääräaika tulee täyteen joskus ehkä ensviikolla, niin kuka oikeastaan on "se, joka on oikeutettu vaatimaan paketin luovuttamista"? Vastaanottaja? Miksei lähettäjä? Miksei tuossa voi lukea joko vastaanottaja tai lähettäjä, miksi pitää tolleen laittaa? Ihme kapulakielellä. Miksi vastaanottajan pitäs välittää, kun lähettäjä on homman liikkeelle pistäny? Ja se, miksi mietin asiaa, on kun aiemmin sana "luovuttaminen" oli esillä vaan vastaanottajan tapauksessa (Paketti luovutetaan kuljetusasiakirjaan merkitylle vastaanottajalle tai hänen valtuuttamalleen edustajalle kuittausta vastaan. Luovutettaessa tarkastetaan vastaanottajan henkilöllisyys ja mahdollinen valtakirja. Valtakirja jää Matkahuollolle luovutusluettelon liitteeksi.)

No sitten, jos se on vastaanottaja, joka voi vaatia korvausta, niin:a) Jos paketti katoaa tai vahingoittuu kokonaan, suoritetaan korvaus käyvän arvon mukaan, kuitenkin enintään tiekuljetussopimuslain enimmäiskorvausvastuun mukaisesti. Lisäksi korvataan pakettiin liittyvät Matkahuollon perimät kuljetusmaksut.

Eihän se ollu arvokas paketti, mutta kai ne lähetyskulut kumminkin lähettäjälle korvataan? Enempi kuitenkin tykkäisin, että paketti löytys. Pyllystä tommonen touhu.8 kommenttia:

 1. Kyllähän se tässä tapauksessa täytyy korvata lähettäjälle kun lähettäjä on maksaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin yleensä, en vaan ymmärrä miksi se on pitäny laittaa nuin pöljästi tuohon. Ja näköjään en kattonu valmista tekstiä ollenkaan, kun on noin huonosti nuo lainauskohdat...

   Poista
 2. Postin nettisivuilta löytyy kohta Asikaspalevleu/asiakastuki:

  http://www.posti.fi/henkiloasiakkaat/asiakaspalvelu/ota-yhteytta.html#humany-henkiloasiakkaat=/contact

  Tuota kautta toivottavasti pääset selvittämään, että lähetys on kadonnut matkalla ja haluat siitä korvauksen. Lisäksi pyydä korvaus käyteyistä puheluista ja muusta vaivasta.

  Korvausperusteet löytyy tuolta:

  http://www.posti.fi/henkiloasiakkaat/ohjeet/korvausperusteet.html

  Olen käyttänyt kyseistä korvausperusteet sivun ohjeita ja sain korvauksen, kun Suomen posti hukkasi paketin jo helsingissä, eikä se koskaan lähtenyt eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nää on Matkahuollossa. Siellä on aika omituiset ohjeet, niinku näkyy :)

   Poista
  2. Sorry, postia on niin haukuttu ja taas oli lehdessä juttu, kuinka postia katoaa.

   Omituinen on matkahuoltokin siis.

   Poista
  3. No niin tekee, siksihän mie just yritin käyttää Matkahuoltoa. Muka parempi.

   Poista
 3. Kenties tuo kapulakieli on niitä tilanteita varten joissa asiakkaalle on lähetetty paketti josta paketin lähettäjä laskuttaa vastaanottajaa mutta joka ei koskaan (postin sössimisen vuoksi) tule perille.

  Oikeesti, nyt on postin asiat niin päin naaraspuolisen genitaalielintä ettei mitään rajaa. Aika järkyttäviä juttuja löytötavaratoimistosta haetuista postista, 10 000 lehden hukkaamisesta (joka kai kummiskin lienee viivästys, en ole lukenut viimeisimpiä tietoja asian tiimoilta) ja muita jakelun viivästymiseen/lähetettujen postien häviämiseen liittyviä juttuja.

  Kuriiripalvelut taitavat olla luetettavampi vaihtoehto vaikka maksavat enemmän, ainakin niissä tapauksissa käyttö on suositeltavaa jos lähettää jotain arvokkaampaa.

  Kaiken lisäksi mua ihmetyttää se että posti vähentää väkeä sillä perusteella ettei paperipostia ole enää siinä määrin kuin ennen mutta samaan aikaan heiltä kumminkin vitullinen orkesteri leikkaa ihmisten nurmikkoja ja tekee lumitöitä?
  Häh?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet postin kanssa, vaikka nää mun lähetykset menikin Matkahuollon kautta. Että osaa ne sössiä sielläkin.

   Poista