maanantai 5. joulukuuta 2016

Turdus merula, dr13 ja MH

Polaaririntama aaltoilee taas näillä korkeuksilla, kun sää vaihtelee niin nopeassa tahdissa. Eilen oli toistakymmentä astetta pakkasta aamulla, tänään vesikeli ja useampi lämpöaste, huomiseksi luvassa taas toistakymmentä pakkasta ja loppuviikolle vesikeliä. Ei ole ehkä hyvä juttu monenkaan asian kannalta, että vesikelit ja kovat pakkaset vaihtelee tälleen...
Herrat sekä nuoret herrat mustarastaat olivat murkinalla pakkasessa. Varpaita näytti palelevan. Muuan linnuista tietävä on näitä tummanokkaisia tunnistanut ensimmäisellä vuodellaan oleviksi koiraiksi, naaraathan yleensä kyllä lähtee etelään - silti minusta on kumma, että nuoret ei lähde. Opettaako aikuiset koiraat ne jäämään tänne kylmään pohjolaan? Moniko kuolee kun ei ymmärrä muuttaa?

Tämä museojuna käytiin tsekkaamassa Tampereella. Haettiin samalla pois pari nuorta naista, jotka pääsivät vapaalipulla matkustamaan sillä Karkkuun ja takaisin. Kyseessä on sama veturi, joka toissapäivänä törmäsi autoon. Vähän jotain pieniä kolhuja oli 99-tonnisessa veturissa, huonommin kävi ohutpeltiselle autolle. Näitä vetureita mie muistan lapsuudessani olleen. Wikipedian mukaan tämä malli on tehokkain ja nopein koskaan VR:n käytössä ollut dieselveturi. 52 romutettu, 2 museoitu.

Aikamoinen pyry oli kotiintullessa, ja miehen turvavyökin edelleen rikki... uusi on tilattu Saksasta, josta se tulee Jyväskylään josta se tullee tänne, aikaa kuluu jonkin verran ja sitten pitää vielä asennusaika saada jostain.

Aiemmin raportoimani Matkahuollon homma ei ole edennyt oikein mitenkään. Toista pakettia ei ole löytynyt mistään, toinen on väärällä paikkakunnalla. Kymmenen päivää kulunut lähettämisestä. Ilmeisesti kukaan ei missään katso osoitelapun osoitetta, vaan paketteja lähetellään jonkun ihme koodin mukaan, mikä on tietokoneella, ja kun sitten virkailija moheltaa eikä laitakaan koodia koneelle, paketti on _hukassa_. Noutokehotustekstaria lähetellään väärälle vastaanottajalle paketista, joka on satojen kilometrien päässä "noudettavana". Oikealle vastaanottajalle ei lähetetä, vaikka paketti välillä käy oikeallakin paikkakunnalla. Itse asiassa en edes ole varma, onko se oikea paketti, kumpi siellä nyt seilaa, kun tiedot on ristiriitaisia.

Lähden ulos, siellä tuulee mutta just nyt ei sada.

6 kommenttia:

 1. Surkeaa tuo matkahuollon toiminta. Kyllä se täällä viikko sitten toimi kun tilasin nettikaupasta, niin tuli parin päivän päästä.

  Samat sääennusteet on meillekin. Kyllä oli omituista herätä tänään aamulla vesisateen ääniin kun eilen oli kirpakka pakkanen. Vaihtelee kuin vuoristorata nuo säät.

  dr13 on kai tuo veturi. Se on järeän näköinen ja kyllä minäkin hyvin nuo muistan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimi minunki lähettämissä paketessa 1/3. 2/3 meni hukkaan. Syyllinen oli se täti, joka näpytti aktivointikoodin väärin ja sotki sillä oikeinnäpytellynkin paketin.

   Poista
 2. Mä näin tänään kotiin tullessa isolla asemalla kaksi koiraa, jotka näyttivät ihan teidän turriaisilta. Päälläkin niillä oli sellaisesta tutunnäköisestä "sukkalangasta" kudotut vaatteet. Eihän ne vaan ole seikkailulla?!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei nyt passaa seikkailla sielläpäin, kun siskon vesi on kuralla vieläkin. Kaikenmaailman siima-ameeboja... sisko periaatteessa olis voinu kahden koiransa kans olla siellä (toinen on ainakin mejän toisen koiran näkönen) mutta sillä on ihan oikeat kaupasta ostetut pukineet koirilla. On enempi varaa... koirien vaatteet on ihan sikakalliita! Mie saan itelleni tarjouksesta kaks toppapukua yhen koiran haalarin hinnalla...

   Poista
 3. Matkahuollon kanssa ei ole ollut ongelmia, tosin en ole kovinkaan paljon sitä hyödyntänyt eikä sen kautta ole kovinkaan paljon tullut joten olen suht jäävi sanomaan mitään.

  Keleistä sen verran että on ne melko erikoisia. Vuoropäivinä vettä ja pakkasta, täällä eilen losokelit ja iltaa myöten jäähtyi niin nopeasti että viereinen järvi jäätyi kumahdellen. Pitkin iltaa kovia kumnahduksia ja kait se sitten jäätyy niin nopeasti kun vesi taitaa olla alijäähtynyttä vaikka noiden pluskelien aikaan ovat pääsääntöisesti auki eli jääpeitteestä ei ehdi muutaman päivän pakkasilla ehdi tulemaan kovinkaan vahvaa vaikka se siltä näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän kokemuksen myötä ei taida mullakaan olla jatkossa huolta Matkahuollosta. Postikin hukkaa ja on hidas, mutta siellä tuntuu silti olevan paremmin järjestetty näiden ongelmatilanteiden hoito.

   Ikinä en oo järven rannalla asunut, että tietäisin sen ääniä, mutta oon kyllä kuullut, että ne jäätyessään (ja jään keväällä halkeillessa) pitää pelottaviakin ääniä. Sen tiiän, että jäästä tulee huono, jos sinne jää sulaa vettä väliin...

   Poista