maanantai 15. elokuuta 2016

Byta och växla

Purtojuuren kukalla oli vieraita.

Tänään piti olla ennusteen mukaan puolipilvistä/aurinkoista, mutta sakea pilvistö tuolla näyttää olevan. Toiveikkaasti kuitenkin laitoin pyykkikoneen päälle, josko sais jotain ulos kuivumaan. Tai "kuivumaan", niinkuin se viime aikoina on ollut. Myös kovan tuulen varoitus on voimassa - nyt ei kyllä liiku lehtikään. Paitsi pikkulintujen hypellessä jasmikkeessa. Siellä ja lumipalloheisissä on varmaankin paljon syötäviä ötököitä, kun niissä niin paljon lintuja näkyy. Pajulintu ja talitiainen on tunnistettu, muuten ne lymyilee aika piilossa. Ihme, ettei rastaita ole enempää, kun kuitenkin olis marjapensaissa niille marjoja vaikka kuinka paljon. 

Tänään alkaa tytön kuskaus nuorisopsykiatrialla taas, kesätauon jälkeen. Vastaanotto on muuttanut eri paikkaan, jonne on hiton vaikea löytää parkkipaikkaa. Tai ainakin ennenvanhaan oli. Ehkä nyt on eri tilanne, kun toimintoja on vekslattu edestakaisin. Kaipa ne jotain säästöjä sillä hakee, että vaihtavat sairaalan ja terveyskeskuksen välillä osastoja tyyliin "tuo tänne, tämä tuonne". Idean hyvyydestä voi kyllä olla kaupunkilaisilla eri käsityksiä. Aiemmin lääkäriin pääsi keskustassa, jonne kulki julkiset kulkuneuvot muista kaupunginosista jossain määrin, nykyään pitää mennä laitakaupungille, jonne matkustaminen ei ole yksinkertaista autottomalle, ellei satu asumaan siellä suunnalla. Ja mie vihaan, kun mun täytyy mennä sinne keskustan sumppuun ajeleen sillä autollani. 

Mutta onneksi on auto. Nyt lähden yhden jälkeen hakemaan lapsen koulusta ja vien sen kahdeksi vastaanotolle, ollaan kotona kolmen jälkeen - parin tunnin reissu. Jos ei olisi autoa, pitäisi lapsen koikkelehtia kipsinsä ja keppiensä kanssa reilu kilometri koulusta junaseisakkeelle. Junavuorojen harventamisen takia joutuisi lähtemään tuntia aiemmin eli 12:n jälkeen, menemään junalla kaupunkiin, jossa taas reilun kilometrin koikkelehdinta päämäärään. Bussillakin pääsee vähän lähemmäs, mutta siitä kilsan bussiajelusta saa sit pulittaa 3,30. Takaisinpäin ei millään ehdi aiempaan junaan, pitää odottaa seuraavaan - joita sentään ruuhka-aikana menee kolmen tunnin sisällä kolme - ja kotiseisakkeella olisi noin puoli viisi. Sieltä olisi koikkelehdittavaa kotiin asti noin kolme kilometriä, eikä mitään mahdollisuutta mihinkään bussiin. Jos nyt aattelis, että olis tervejalkainen ihminen, niin ainakin se viisi tuntia menisi yhteen psykologikäyntiin. Tämä valitus liittyi siis kulkumahdollisuuksiin, ei niinkään siihen että vastaanoton paikka on muutettu. Kauempaa tulevilla sille paikanmuutokselle ei ole niin paljon merkitystä kuin kaupunkilaisille.

Paitsi siinä mielessä, että paljon on asukkaita, joilla ei mene mitään julkisia edes kolmen kilsan päässä. 

Asiasta toiseen, eilen oli leipomapäivä. En tällä kertaa vetäny itteeni ihan piippuun ja tein vain makaronilaatikon (raaoista makarooneista, ekaa kertaa - hyvää tuli!), sienisipulipiirakan ja ananaskakun tuoreesta ananaasta.
Siitäkin tuli hyvää, kuten kuvasta näkyy. Gluteeniton ja mehevä ja makea. Gluteeniton on myös sienipiirakka (laitoin siihen aurinkokuivattua tomaattia myös) mutta nähtävästi mun maha ei tykkää sipulistakaan, koska aamuun asti on ollu kipee maha, semmonen täyden ja epämukavan tuntunen. Ihan melkein aamupahoinvointia. Mutta enhän mie kai sitä voi syömättäkään jättää, hyvät kanttarellitkin siellä. Syön silleen varovaisesti, en ahmaise nälkäisenä kolmasosaa piirakasta kerralla, niinku eilenillalla...

Koirat tänäaamuna ♥
Alkaa olla taas aika, että kaipaavat lämmintä.

11 kommenttia:

 1. Aivan samaa ihmettelin, kun sääennusteessa oli tuulivaroitus, eikä mitään tuulta ole. Vein lakanoita ulos kuivumaan. Vielä ei ole satanut, mutta ehtii ne kastua, kastukoon. Aurinkoa ei ole näkynyt...

  Joillekin muuten sienetkin käy vatsalle. Nehän on kuitenkin huonosti sulavia.
  Tuo ananaskakku näyttää hyvältä, tuliko siihen ihan ananaspaloja?

  Täällä on ollut tuon Tampereen keskustan osalta kirjoituksia lehdissä, kun turistien on niin hankalaa päästä keskustan parkkipaikoille. Olen itsekin ärsyyntynyt, kun joka kerta on uusi kiertotie, tietyöt ja rakennustyömaat kestävät pitkään.

  Koirat on hauskan näköiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehkä sienet ja sipulit on yhteisvaikutukseltaan ikävät. Moni hyvänmakuinen asia ei ole hyvästä... sitten taas toisaalta moni paha on terveellistä. Kaali sentään on sekä pahaa että vatsalle pahasta :)

   Joo siihen tuli reilu puolikas tuoreen ananaan paloja. Ohjeessa luki 2 pikkupurkkia, laitoin vähän enempi... eipä ole kuivaa kakkua!

   Poista
 2. Aikamoista vekslaamista on.. Onneksi tytöllä on äiti joka kuskaa. Varsinkin nyt, kun on jalka poissa pelistä.
  Namskis, ananaskakku olisi varmasti makoisaa, heti alko suu vettyä..
  Hauskat haukut!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuostakin on syytä olla kiitollinen. Että on joku päivälläkin vapaana kuskaileen. Vaikka sitten kiroaa ja kuskaa. Mutta se oli hitonmoinen sumppu, yksi parkkiruutu oli onnekkaasti vapaa, mutta sellaisessa paikassa, että en tiedä olisinko päässyt lähtiessä mihinkään, ellen olis välillä saanu siirrettyä auton siihen edelläolevaan parkkiruutuun. Nokka eellä on helpompi lähtee.

   Poista
 3. Mulla sienet aiheuttaa sitä täyttä tunnetta, on vissiin vähän vaikeesti sulavia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa, jos sieki niin sanot niin kai se silleen on. En onneksi pannu kamalan paksusti sieniä piirakkaan.

   Poista
 4. Ihanat vilukissat <3 - ei kun -koirat...

  VastaaPoista
 5. Ja kiva kun ryhdyit lukijaksi :) oli iloinen yllätys, kun numero oli vaihtunut viideksitoista!

  VastaaPoista
 6. Sienet ja sipuli eivät kumpikaan ole mitään vatsaystävällisiä tuotteita. Nuo koirulit ovat tosi söpöt tuossa peiton keskellä. Meidän Eka alkaa taas päästä vauhtiin, kun kelit viilenee. Voi jopa lenkkeillä. Se on kyllä kumma tapaus, kun kylmä sillä ei ole koskaan, mutta jo +20 meinaa olla liian kuuma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihme kyllä, mejän koirillekin tulee joskus hiki jo parissakymmenessä asteessa, jos ollaan liikkeellä.

   Poista