torstai 25. elokuuta 2016

Logiikka 5/5? Not.


6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kyllä näillä varmasti joku logiikka on, en vain tiedä sitä...

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Joku "edeltävän tunnin todennäköisyys" se prosenttimäärä kaiketi on, mutta onko loogista laittaa samaan sarakkeeseen kellonaika, sen ajan todennäköinen pilvisyysaste/pisara/aurinko, sen ajan todennäköinen lämpötila, ja sitten: todennäköinen SITÄ AIKAA EDELTÄVÄN TUNNIN sademahdollisuus?

   Poista
 2. Sateen ennustaminen perustuu säätietoihin ja todennäköisyyslaskentaan. Matemaatikko näkee tuossa sinun kuvassasi kaksi ilmiötä, joilla on sama todennäköisyysluku.

  Todennäköisyys on tapahtuman sattumisen mahdollisuuden mitta.
  Ilmiön alkutilan perusteella ei voida tarkasti ennustaa ilmiön lopputilaa eli sitä, mikä ilmiön mahdollisista tulosvaihtoehdoista (sade vai pouta) realisoituu eli toteutuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän se meteorologia on, erilaisista mahdollisuuksista todennäköisimmän lopputuloksen arvaamista, kun eri mallit antaa eri lopputuloksen. Sääennusteen paikkansapitävyyteenkin pitäs olla oma todennäköisyyslukunsa, kun joskus on ennustettavuuskin parempi ja joskus huonompi... ja toisaalta voi miettiä, onko järkevää antaa paikkakuntakohtaisia ennusteita ollenkaan, kun ei yhtään tiedä meneekö se sadepilvi just tästä vai 50 kilometriä tuonnempaa...

   Poista