torstai 4. elokuuta 2016

Voi rähmä

Tuntuu, että tässä perheessä pahin lomanloppumis- ja koulunalkamisangsti on mulla, jolla on vähiten syytä siihen. Tai sitten se on vaan joku muu syksyangsti. Nämä kelit ei yhtään paranna sitä... aurinko parantais. Nyt on sääennusteiden osuvuus sitten niin päin, että ei pidä sataa niiden mukaan ja sataa kumminkin. On ollu pyykit pari päivää pihalla kuurosateiden huuhdottavana, kun ei pitänyt sataa. Piti olla puolipilvistä. Satoi niin  hirveästi!!! Hiekat huilas taas harjun päältä asfalttitielle, mutta siitä on se etu, että raivopäisesti moottoripyöriään pärryyttävät meluterroristit ajelee vähän rauhallisemmin. Kunta ei nyt oo harjannu tietä, ehkä tekee sen sitten kun tämä sääkausi on ohi.

Äsken huomasin, että toissapäivänä leipomani gluteenittomat sämpylät on edelleen viilentymässä kuistilla... vein ne sinne, että viilenisivät nopeemmin jääkaappiin laittoa varten, ja siellä hetken olleena oli tarkoitus siirtää ne pakastimeen. Gluteenittomathan alkaa huonontua heti, kun ne on uunista otettu... no, toisen pussin heitin joka tapauksessa pakastimeen, mutta toinen täytynee syödä pian pois. Ei ollu enää hyvää, äsken kun maksamakkaran ja juuston kanssa yhden söin, vaikka lämmitin sitä mikrossakin. Alan vain olla aika kyllästynyt ruisleipään... ja mikä mua tässä taannoin alkoi himottaa, oli pullavanukas! Siitä ei oo gluteenitonta vaihtoehtoa. Ei raaski perhelipullia tehdä vaan vanukasta varten, eikä se ees olis sama asia. No, noista sämpylöistähän olis saanu pienen leipävanukkaan...

Lomareissulla ollessa tuli syötyä vehnää, ja se kyllä kostautui sitten taas. Eilenkin maistoin vehnää, kun ostin lidlistä jotain alennussuklaakeksijuttua, mutta vaan vähän.

Aamun piristykseksi viherludevauva. Nekin osaa olla sympaattisen näköisiä pienenä... tai "vauva" ei ehkä ole entomologisesti ihan kurantti sana tässä tapauksessa, "nymfi" lienee lähempänä oikeaa. Kamala kiire sillä oli, ei tahtonut kameran etsimessä pysyä.

Lenkille aioin lähteä koirien kans tuonne metsään, mutta sinne näkyy lappavan porukkaa niin paljon, etten taida viitsiä sekaan ängetä. Keksin jonkun muun lenkkipaikan.

Ai niin; tähän valituspostaukseen piti kirjoittaa myös se, että kuukausi sitten asfalttiin ryyskähtänyt polveni ei ole vieläkään parantunut. Sinne varmaan meni syvälle jotain shaissea, jota en saanut putsattua pois ja joka nyt mätii ulos. Hankaloittaa elämää, jos ei voi ollenkaan laskeutua polvilleen; tämän tietsikan johdon irrottaminenkin pitää tehdä pöydän alta, ja vaatis sitä polvilleen lankeamista.

6 kommenttia:

 1. ViherludeVauva kuulostaa jostain syystä paljon paljon söpömmältä kuin se oikeaoppinen. Olkoon siis se ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan vauvalta se näytti, kuin vihreä-musta leppäkerttu, saman kokoinenkin oli.

   Lenkille en päässytkään, kun sade alkoi vaikka ennusteen mukaan ei pitänyt vielä. Pyykit kastui taas uudestaan, kun olin ajatellut että ne voi vielä pari tuntia kuivua siinä, aie oli kerätä pois ennen sadetta. Oltiin vielä tytön kans junaa bongaamassa, en ollu kotona kun sade alkoi...

   Poista
 2. Oletko käynyt katsomassa Iittalan naivistit? (http://www.naivistitiittalassa.fi/). Siellä ainakin saa hymyn huulille.

  Sinähän kannat teidän perheessä yleensä vastuut, joten en ihmettele, että syksyn tuomat muutokset eloon rassaavat. Mutta kesää on kumminkin vielä jäljellä, uskon, että aurinkoakin vielä saadaan. Tosin nyt on pimeää ja synkkää ja sataa kaatamalla, taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo käyny kattomassa, ja naivismi ei oo oikein mun lajikaan... mutta vastuukysymys kyllä pitää paikkansa. Ja surukin on siitä, kun se kauan ja hartaasti odotettu kesä alkaa olla jo ohi, aurinko laskee aikaisin ja nousee myöhään ja paistaa matalalta.

   Poista
 3. Vauva näyttää nätiltä, mut eikös se haise pahalta! Sinun pyykit lienee puhtaita, täälläkin tulee vettä edelleen joka päivä. Nyt on jäähtyny yötkin, näyttää vain +12.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyykit on suorastaa sateenraikkaita :) ja ainakin isot luteet päästää tosi ällöttävän hajun, jos niitä ahdistelee. Varmuuden vuoksi en ahdistellu yhtään tuota, joka mun käsivarrella käveli...

   Poista