keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Hävytön

No niin, sen siitä sai kun söi tomaattia paljon - eilenillalla oli kitalaki ihan kipee ja haavoilla. En mie allerginen ole, mutta jonkinlaista herkistymistä lienee tomaatin lisäksi esimerkiksi banaanin ja kiivin kohdalla. Kahta kiiviä ei oikeastaan voi syödä ilman, että suu tulee kipeeksi.

Tänään on sitten taas soppapäivä. Ei salaattia ainakaan vielä.

Princekin sitten otti ja kuoli tuossa muutama päivä sitten. Salaliittoteoreetikoiden parissa on kuohuntaa asian tiimoilta; Prince kun oli kemikaalivanoihin uskovia. En varsinaisesti ollut mikään Prince-fani, mutta kuuluihan sen musiikki vahvasti siihen 80-lukuun, jolloin elin nuoruuttani ja musiikki oli tärkeää. Jokunen hyvä biisi pääsi hitiksi asti, ja nyt kun katsoin Ylen Areenasta konserttiohjelman vuodelta 1987, mietin että näin vanhempana tuo musiikki olis enemmän iskeny.

Mutta ne Princen kengät! Ei hyvää päivää. Miten kukaan voi tanssia ja hyppiä ja pyörähdellä semmoset korkokengät jalassa?!
Kuva ryövätty googlen kuvahausta. Oma kuva, joka on napattu telkkarin ruudulta puhelimella on melkolailla huonompi, mutta laitan tähän...
Otin sen tytölle, joka oli ulkona, mutta jota kiinnosti ennen ulosmenoa, että minkälaiset korkokengät tuolla oikein on... ei niitä järin paljon näytetty, vilaus sillon tällön, mutta ei erityisesti yritetty peitelläkään.

Pojot pojalle, että on kanttia ylipäätään ihan reiluilla koroilla kulkea, eikä millään piilokoroilla, ja hatunnosto etenkin sille sujuvuudelle, millä se niitä käytti. No ei sekään varmaan luonnonlahjakkuus ollu syntyessään, lienee monta harjoittelutuntia takana, mutta silti. Mie varmaan kaatuisin heti tuommoset kengät jalassa... jo pelkästä korkeanpaikankammosta.

Mutta hei! Nyt paistaa aurinko! Ainakin välillä. Eikä sada! Hurraa! Ennen kuutta vielä kuulin rankkasateen äänen, ja unet karisi, kun olin kuulevinani "plip, plip" -ääntä niinku vettä olis tippunu sisään (meillähän sillon joskus tuli kovalla sateella vesi sisälle piipun juuresta, ennen kattoremonttia). Paikansin äänen miehen nenään - luultavasti, koska se ehti loppua ennen lopullista varmistusta - mutta helpotuksesta huolimatta uni ei enää tullut. Nousin siis ylös aamuhommiin.

Nuorempi tyär ehti olla tunnin koulussa, kun hain sen pois (samalla kun vein vanhemman) ja mentiin psykologille. Kyllä se nyt jo kotonakin toisinaan puhua pulputtaa, etenkin koiranpennuista... jos vaan löytyis pieni kiinanharjakoirauros tai joku muu pieni, vaikka chihuahua, niin meille varmaan tulis pennut. Tai ainakin yritys. Ei se nyt just oo niin kiihkeästi sitä puhunu, mutta annas olla kun koirille tulee juoksut... ei, eihän siinä järkeä ole. Mutta eihän kaikkia asioita aina tarvi järjen kautta aatella, kai? Maailma on kylmä ja tylsä paikka, jos aina on vaan järkevä.

Meidän pihan laitamilla laulelee lintu, jota en ole saanut tunnistettua laulun perusteella. Niin kova ja huilumainen on sen ääni, ettei se voi olla mikään ihan pikkuinen, eli on rastaan-kottaraisen kokoluokkaa, ja huutelee hävyttömiä. Niinku "vit vit vit - tuu tuu" Muuntelee säettä, mutta ei viserrä niinku laulurastas, ääni on enempi musta-tai kulorastaan kuuloinen, mutta laulu ihan erilaista kuin ainakin mustarastaalla. Kulorastas ei oo niin tuttu, en tiedä vaikka olis se. Aamulla oli kovasti äänessä, samoin tässä yhtenä iltana alkuillasta, ku tarkenin itsekin olla ulkona. Menenpä kuulosteleen, laulaako se nyt...

4 kommenttia:

 1. Voi ei, anteeksi, mä räjähdin nauramaan tuolle hävyttömälle lauleskelijalle ;-) Täytyypä kokeilla kaikki linnunlaulutunnistushakukoneet että tunteeko moista "vittuilijaa"!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei löydy ainakaan Luontoportin laulajista. Mutta ne riettaat ku laulelee eri paikoissa eri lailla! Sillon alkuun ihmettelin ihan kauheasti yhtä lintua, ja se osoittautui tavan punakylkirastaaksi. Olin vaan kuullu eri murteella laulavia.

   Ei ollu vielä huutelija äänessä. Ja kylmää siellä on vieläkin...

   Poista
 2. Yöllä tuli täälläkin kaatamalla vettä. Mutta nyt on paistanut jo monta tuntia aurinko ja ilma lämpenee. V***u mikä lintu! En tunnista kuvauksestasi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, se voi olla, että kun sitä hokemista kuuntelee tarpeeksi kauan, siinä alkaa erottua sanoja :)

   Nyt on nättiä ja huomennakin ehkä.

   Poista