torstai 28. huhtikuuta 2016

Laulu


Otin videon aamukävelyltä, siinä kuuluu se lintu, jota en saanu identifioitua. Älkää välittäkö kameran tarkennuksesta... se käy useinkin hitaalla ja on ihan metsässä, kuten olen maininnut. Ääni kuuluu ja se on pääasia. Lintu ei laulakaan "tuu tuu" vaan "tu tu". Ei sitä aina voi muistaa niin tarkkaan, minkälaista linnunlaulua on kuullut...

Näköjään nyt on menossa joku aikaisen heräämisen kausi - taas heräsin puoli kuudelta. Näin kamalaa painajaista kuopuksesta, ja ensimmäinen selkeä ajatus herättyäni oli, että en halua enää yhtään nukkua. Nousin siis ylös. Aurinko oli just noussut ja ehti pilkistää taivaanrannan pilvivyön yläpuolelta, ennenkuin sain vaatteet päälle. Ulkona oli kylmää ja hieman kuuraista. Ja kumman paljon liikennettä... ahkerat ihmiset on jo ennen kuutta työn ja liikkumisen touhussa näköjään. Rekkakuskit ainakin.

Ja amerikkalaisen unelman kotomaassa opettaja on saanu potkut, kun sanoi sanan "vagina" ihan asiallisessa kontekstissa. Koulun "politiikka" kun ei salli minkäänlaista puhetta ihmisen lisääntymisterveydestä. Vaikka tämän Suomenkin politiikka on mitä on nykypäivänä, niin oon sentään iloinen, ettei mun tarvi asua Yhdysvalloissa! Kaksinaismoralistiset, ahdasmieliset ja outojen päähänpinttymien vaivaamat aikuiset kasvattaa samanlaisia lapsia. Tai tappaa niitä, kuten tässä tapauksessa.

Ihana auringonpaiste oli sillon puoli kuudelta, ennusteessa silkkaa aurinkoa puolille päivin, mutta nyt on taivas täysin pilvessä.

13 kommenttia:

 1. Tuo viedo ei lähde liikkeelle, eli siihen on tallentunut pelkkä kuva. Katson iltapäivällä uusiksi, nyt lähden puusouviin, ihana auringonpaiste.

  Minullakin on näitä aikaisia aamuheräämisiä. Olen ajatellut, että kun valon määrä lisääntyy, vaikka meillä on makuuhuoneessa pimennysverhot, nin kyllä se valo tuntuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis video, ei viedo, en ole herännyt kunnolla kuitenkaan :)

   Poista
  2. No eipä näköjään. Hienot on systeemit bloggerilla. Täytyy katsoa, saanko tehtyä sille jotain...

   Poista
  3. Ei, vika oli minussa. Nyt pitäs näkyä. Mutta meni näköjään kumminkin youtubeen...

   Poista
  4. Ja täällä on tosiaankin paksu pilvipeite matalalla, puunlatvoissa asti, vaikka sääennuste sanoo vieläkin, että aurinko paistaa. Kaakosta päin tulee, että nauti nyt auringosta kun vielä ehdit :)

   Poista
  5. Minäkin tutkin laulurastasta tuon Antin vinkin jälkeen ja kyllä se siltä kuulosti,jotenkin, täällä:
   http://www.suomenluonto.fi/sisalto/artikkelit/kuuntele-laulurastas-tekee-toistelusta-taidetta/

   Poista
  6. No tuossakin on paljon enemmän sirityksiä ja viserryksiä, kuin tämän mejän tyypin laulussa. Vai onkohan se vaan siinä, että ne ei kuulu niin kauas kuin nuo vit-vit-vit... tu-tu huutelut?

   Poista
 2. Meillä oli aamulla tosi sumuista ja auton ikkunat jäässä. Kuopuskin jo tuskaili että milloin se kesä oikein tulee. Pikku hiljaa, keikkuen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ainakin kalenterin mukaan se tulee :) kohta on toukokuu!

   Poista
 3. Moro,

  laulurastas. Toistelee verkkaan samoja fraaseja. "Puupiippu, puupiippu, pajuvars, pajuvars,paa piippuun, paa piippuun...", tietää kansansatu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) arvasin että sieltä se tieto tulee! Luontoportissa vaan oli niin erilainen ääninäyte.

   Poista
 4. Hauska tuo video kun koirat vipeltävät. Kaunista huilumaista laulua, juuri tuollaisesta minä suorastaan lumoudun. Kiva kun viitsit laittaa tännekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos oli hauska. Otin kävelyvideon, kun toinen koira tahtoo tulla kärsimättömäksi, jos vaan seisoo paikallaan. Ja lintukin tuntui reagoivan pysähtymiseen - huomasin edellisiltana, kun kävin ottamassa videota ilman koiria. Silloin oli vain niin paljon muitakin lintuja äänessä, että otokset ei ollu niin hyviä... säästin kuitenkin, mukavan kuuloistahan se on.

   Oon joskus haaveillut laittaa mikrofonin ulos ja kaiuttimen sisälle, että kuulis tännekin tuon kaiken laulun :)

   Poista