tiistai 26. huhtikuuta 2016

Pyyli

Tänään on 30 vuotta siitä kamalasta sernopyylistä. Ylen puolella pääsee kuunteleen säteilymittarin rakutusta eri paikoissa ja Iltasanomissa on tämmönen video, joka on kyllä aika kauhea, vaikkei säteilyä näekään. Sepä siinä onkin, tietämättömät ihmiset ei osaa varoa kun mitään ei näy. Joku juttu oli, mitä en nyt enää löytäny, missä kerrottiin että vanhat ihmiset on muuttanu takaisin, vaikkei sais, ja joku iivani siellä selitti, että "ei tunnu missään, säteilyä pelätään turhaan, se on sataprosenttisesti haitatonta terveydelle". Kas kummaa, ettei muut oo huomannu sitä haitattomuutta! Nyt onneksi iivani kerto, niin muutkin voi lakata pelkäämästä mokomaa.

Edit: löytyi. "- En minä huomaa mitään säteilyä. Ei säteilyä ylipäätään pitäisi pelätä. Se on 100-prosenttisesti vaaratonta terveydelle."

Mutta oikeesti, eläimetkin asuu siellä ja pärjää hyvin säteilystä huolimatta. Jos ihminen ei olis niin pitkäikäinen, ei haitat varmaan oliskaan niin suuria ison, mutta ei-kuolettavan säteilyn alueella. Siksi kai vanhukset noilla alueilla pärjääkin niin hyvin, kun niiden keho ei enää uusiudu kuten nuorilla, ja DNAn muutokset ei ehdi aiheuttaa ongelmia. Tai niin suuria ongelmia kuin lapsilla ja nuorilla. [Mutu]

Kelistä. Voi jestas.
Aamun ennuste

Ei siinä tosiaan mitään, jos on vähän vilpoisaa, voi laittaa paksummin päälle. Mutta kun sitten vielä tuulee kylmästi! Pitää panna toppavaatteet ja sen päälle tuulipuku. Mutta kun vielä sataakin! Toppapuku, tuulipuku ja vielä sadepuku? No, ehkä se pitäs tuulta sen verran. Vaan onpa ikävää.

Aamulla (jolloin on otettu yo. kuvakaappaus Ilmatieteenlaitoksen sivulta) ajattelin, että kun klo 13 on vain 30% sademahdollisuus, niin vois olla ehkä päivän ainoa hyvä tilaisuus vähemmässä sateessa ulkoiluun. Mutta pöh, nyt ennuste näyttää tältä:
Keskipäivän ennuste
Sateettomat hetket on poistunu, pisarat tuplattu, lämpötila puolitettu. Mutta huomenna iltapäivällä sitten...

En nyt muista, miten päin se ruma sananlasku iltaruskosta menikään vai oliko se aamurusko, mutta eilen illalla oli komia ruskotus:


Ja yhtenä iltana oli kuu hiukan pilvien takana, otin siitä huvikseni kuvan kaikista tehokkaimmalla zoomilla mitä pokkarista lähti, ja eikö oo ihan selvästi lintuja yöpuulla noissa puissa mun ja kuun välissä? Naakkoja voisivat olla. Kävin myöhemmin päivänvalossa katsomassa, olisko jotain männävuotisia lehtiä roikkumassa, mutta ei oo. Ihan puhtaita oksia vain. 

Ja helkkari, kohta lopetan tämän kevyen ruuan kuurin! Ei mitään hyötyä! Jos kevyt ruokavalio ei vaikuta painoon niin miten ei-kevyt sitten ei lihota mua enempää? Mun pitäs olla jo järkyttävä valas. Ja on tuolla maailmalla sentään paljon muakin isompia ihmisiä vielä toistaiseksi. 
Salaatti on nyt varsin tomaattipitoista, kun anoppi toi avustuskassin, jossa oli ainakin kilo tomaatteja, ellei enemmänkin, ja meillä oli omiakin reilun salaatillisen verran... sitten oli paprikaa, kun en oo saanu sanotuksi, että meillä ei kukaan syö paprikaa. Mies saattais ruuassa syyä, mutta sitten sitä ruokaa ei muut söis. Ja amerikansalaattia, just kun olin oikein täyttäny varastot... mutta eipähän lopu kesken heti. 

Tekee mieli pullaa! Lättyjä! Kermavaahtoa! Suklaata!

10 kommenttia:

 1. Olisko se näin: "Iltarusko hyvä rusko, aamurusko päivän pasko".

  Juu, räntää sataa, maassa on valkoista rähmää ja lämpötila ulkona +2 C. Hohhoijaa, kesä hoi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja poikkeus vahvistaa säännön, kun tällanen ilma tuli iltaruskon päälle :)

   Autokin käynnistyi niin kankeasti, että olis vissiin pitäny lämmittää sitä ennen ajoon lähtöä...

   Poista
  2. Noita salaatteja katselen, hyvältä näyttää. Syötkö tarpeeksi proteiinia? Se pitää nälkää paremmin. Raejuustoa, rahkaa, kanaa yms.

   Poista
  3. Juu, en jaksais syödä pelkkiä kasveja... metodina on, että kun salaatista tekee hyvän makuisen - vaikka sitten oliskin hiukan enemmän kaloreita - niin sitä jaksaa paremmin pysyä sillä salaattilinjalla. Ei repsahda niin helposti, kun tuntee syövänsäkin... tuohon tuli salaattijuustoa ja kananmunaa, mutta munat oli kuvanottohetkellä vasta kiehumassa. Ja ne tekee salaatista tuhruisen, ei oo enää niin valokuvauksellinen ja raikkaan näköinen :) osan keltuaisista annoin toki koirille.

   Poista
 2. Syö välillä pullaa, lättyjä ja suklaata ja sitten kevennät taas. Ei sitä voi koko aikaa kitua (sanoo se, jonka haamuraja ylittyi just viikonloppuna, se, jonka yli ei koskaan enää pitänyt vaa'an nousta...)

  Upee kuu ja upea iltarusko. Meillä ei kummastakaan tietoa, koska pilvistä ja sateista luvattu tännekin. Tänään on ollut niin harmaata että on pitänyt pitää valoja päällä koko päivän. Äh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tänään ei ollu asiaa kauppaan, muuten olisin saattanu ostaa vaikka sitä kuohukermaa! Luulen kyllä puoli kiloa tulleen jo siitä kananuggettien ja kalapuikkojen rasvaisenihanasta tuoksusta, mikä täällä tänään leijui...

   Poista
 3. Kuuntelin jonkun toimittajan lausunnon, oli käyny sernopylissä viimeks 2010. Yks 90v oli asunu siellä, toiset oli kuollu viinaan! Hyvännäköstä salaattia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nythän sinne järjestetään "katastrofiturismia", yks tuttu oli taannoin matkanjohtajanakin siellä. Kiova oli kuulemma halpa paikka, mutta jotenkin mua ei yhtään kiinnosta lähtee sinnepäin...

   Poista
 4. Hrr, inhan kylmää ja koleaa on. Ja se tuntuu kropassa (Helmi 90v.)
  Mun tekis mieli noita kaikkia samoja, mitä alakuvassa on. Silti mä lapioin kiltisti kalasoppaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sannallakin (86v.) kivistää polvia, olkapäitä ja alaselkää... ihan selvästi nivelet reagoi tähän säähän!

   Mie lähenki tekeen kanasoppaa. Ilman pottuja. Ehkä. Ku en jaksa kuoria.

   Poista