tiistai 19. huhtikuuta 2016

Väsymys

Ei oo ees mitenkään erityisen matala ilmanpaine, ja silti väsyttää jo monetta päivää putkeen. Tai tulee semmosia väsytyskohtauksia, että ainoo mitä tuntuu jaksavan, on mennä nukkumaan. Just nyt on sellanen, kun kävin koirien kans kävelyllä ja puuhastelin pihalla ja sitten tulin sisälle ja söin. Osasyy voi olla viimeyön valvominenkin, kun koirat oli levottomia ja syykin selvis, kun hiiri meni loukkuun ja teutaroi ja huusi siellä niin, että miehen piti käydä lopettamassa eläin. Oli hirveää.

Toissapäivänä viidestä lähtien oli väsy, mutta kun aloin rakennella MyHeritageen sukupuuta, niin innostuin niin, että väsymys karisi. Pari serkkuakin näkyi rakennelleen puita, mutta jotta vois niitä yhdistellä, niin pitäis maksaa... toisen serkun kautta hiukan viestiteltiinkin mm. sukuaiheesta, ja se tiesi kertoa, että mun osuus meidän isovanhempien kuolinpesästä on kolmasosa neljän hehtaarin kuudesosasta :) mun laskutaito ei riitä laskemaan, montako neliötä surkeaa jänkämaata se osuus todellisuudessa on... mutta joo, sain mie sinne yli 90 ihmisen sukupuun rustattua. Ihan hauskaa touhua. (edit: tässä ohessa keskustelin siskoni kanssa syntymäpäivämääristä ja nyt on sukupuussa 106 jäsentä)

Eilen piti vaihtaa renkaat anoppilassa, mutta ensin mun piti käydä kuopuksen kans nuopsyllä, ja sitten lähti anoppi ja apike viemään koiraansa neljänkymmenen kilometrin päähän kynnenleikkuuseen, vissiin eläinlääkärille. Musta on käsittämätöntä, että ihmiset ei osaa leikata oman koiransa kynsiä. Joka tapauksessa se oli jo lähempänä seitsemää, kun tulivat takaisin, mulla oli väsytyskohtaus ja isäntä onneksi sitä mieltä, että ei enää lähdetä kun silläkin oli aamulla aikainen nousu töihin ja niissä renkaanvaihtohommissa usein tulee jotain odottamatonta (onko se odottamatonta, jos tietää että sitä usein tulee?) eikä se suju niinku pitäs. Tänään EHKÄ uusi yritys, tosin sunnuntaiksi luvattu halkokuorma tuleekin vasta tänään, ja toivoa sopii että ehditään kotiin ennen sitä.

Toivoa sopii myös, ettei ihan hirveästi sada justiin sillon, kun renkaita vaihdetaan. Tai kun puut tulee.

Pakkasin äsken siskolle punomani kolme "linnunpesää" liiteristä löytämääni laatikkoon, siskolla on kyllä jo huomenna synttärit mutta ajatus lienee tärkein. Laitan rohjon matkahuollon mukaan tänään. Postia en kannata, rikkovat kuitenkin ja toimittavat perille vasta ensviikolla.

Sitruunapuu on saanut vapaan kasvatuksen viime aikoina, ja on ryöpsähtänyt lampun yli reilusti. Kohta tulee katto vastaan. Vähän se on epäesteettisen näkönen kasvustoineen. Huomaa vieressä keltaisessa purkissa taaperoikäinen sitruunapuu. Ja toisella puolella näkyy se mukava sähköinen oksasaha kaiken roinan seassa :)
8 kommenttia:

 1. Minä nopsasti laskin sulle, että omistat siis yhden kahdeksastoistaosan siitä neljän hehtaarin maapalasta. Nääs kun 1/6 on sama kuin 3/18 ja siitä sitten omistat sen yhden osuuden, eli 1/18. Ja koska yksi hehtaari on 10 0000 neliömetriä, maapala on kooltaan 40 000 neliömeträ, niin omistat sitä jänkää noin 2222 neliömetriä. Ihan kohtuupalan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, sehän on jopa hiukan enemmän kuin tämä mejän tontti! Voinkin kutsua itseäni nyt maanomistajaksi. Tai metsän, jos siellä on kolme puuta.

   Poista
 2. Onpa sitruunapuu jo iso!
  Sukututkimus voisi olla ihan mielenkiintoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se, kuulemma löytyy netistä kirkonkirjojakin skannattuna, mutta en sentään oo ihan niin innostunu... ja hautakiviä on kuvattuna myös. Mummoni syntymäajan varmistin sellaisesta, mutta kuolinvuosi oli laitettu väärin siihen kiveen... se oli tehty vuosikymmeniä myöhemmin.

   Poista
 3. Mä en nää mitään muuta kuin nuo ihanat keltaiset kaapinovet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen iloinen, että sain keltaiset kaapinovet keittiöön sillon ku sitä remontoitiin... ne oli aiemmin harmaat!

   Poista
 4. Upea sitruunapuu. Kivat kaapinovet. Kevät väsyttää, jos ei muu. Aurinkoista viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä se näyttää kevätkin väsyttävän. Lapsetkin kuulostaa väsyneiltä.

   Poista