lauantai 16. huhtikuuta 2016

Läskiä

Oikeesti nyt pitäs saada se lippu taas, jos ei korkeelle niin ainakin maasta ylös. Kaunis kevät on ulkona ja mie vaan körmötän.

Oon tainnu kirjottaa nää samat jorinat jo viime keväänä. Nähtävästi mulle on tullu tavaksi tällanen kevätmöyrötys. Pahalla päällä oon ja kilahdan pikkujutuista. Jopa koirille, ja se on jo aikamoista. Tässä yhtenä päivänä yritin pukea niitä että lähtisin pienelle kävelylle ennenkuin pitää jättää ne keskenään kotiin ja lähteä jonnekin, ja koira rimpuili ja piti jalkaa kippurassa ettei sitä saanu lahkeeseen, niin paiskasin haalarit lattiaan ja sanoin ruman sanan. Koirat jäi ulkoiluttamatta.

Normikeväinen luonnon heräilyn kuvaaminenkin on jäänyt. Yhden leskenlehden kuvan otin kännykällä. Eilisen lenkin ainoa kuva on tässä:
Taitaakin kertoa olennaisen mun elämästä tällä hetkellä. Hylätyt rauniot kuivassa erämaassa.

Tänään oli kyllä pakkokin hieman skarpata, tiskikone nimittäin lorautti lattialle. Huomasin lammikon, ja kun revin kaapiston sokkelit irti, näin että tiskikoneen pohjasta tippuu vesi. Toivottavasti ei ole tiputellut kovin kauaa - lastulevysokkeli kyllä kertoi vähän muuta. Tänään tulee apike katsomaan, voisko sille jotain tehdä (esim. avata tukos poistoputkesta) vai pitääkö ostaa uusi. Ja sitä varten mun piti siivota allaskaappi... sitä ei olekaan ihan hetkeen kunnolla tyhjennetty ja siivottu. Se on siis samalla roskiskaappi, ja roskis tulee ulos kiskoilla liukuen. Ne kiskot on ihan  hirveät puhdistaa! Imurin kapeakaan suulake ei ime roskia sieltä välistä, ne on jollain tikulla ronkittava sieltä. 20 muovikassia löytyi. Ja 41 vesivärisivellintä. 41! Koska kuopus ei enää juuri maalaile (nyt tuli mieleen, että lisää pensseleitä taitaa olla vessassa, koska niitä käytetään nykyään enempi naaman maalailuun), pakkasin värit ja siveltimet ja vesikupit pussiin ja vein vinttiin. Kaksi sivellintä meni roskiin ja yksi on pudonnut putkiston taakse jumiin. Lisäksi löytyi muutamia kymmeniä käytettyjä hammasharjoja... joskus oon sanonu, että on hyvä pitää sellasia siltä varalta, että täytyy jynssätä jotain pientä tai ahdasta tai putsata hopeakoruja tai polkupyörän kettinkejä tai... mutta en tarkoittanut sillä, että KAIKKI hammasharjat pitää säästää! Täytynee ohjeistaa perhe uudelleen.

Sen lisäksi tänään on uunipäivä. Eilen tein pataleipätaikinan ja tänään paistoin sen.

Pakollinen kuvatodiste pataleivästä. Hyvää se oli, maistoin äsken. Ehti tullakin nälkä. Kesken siivouksen hoksasin, että tässä lähistöllä ollut yleisötapahtuma oli loppumassa, ja mun oli tarkoitus käydä siellä koirien kans, että ne sais vähän tuntumaa siihen, että täällä liikkuu ihmisiäkin. Ja jopa koiria. Äkkiä vain toinen paita päälle ja ryönäsillä siivoushousuilla läksin niitä kävelyttään sinne. Kyllähän ne vöyhkäs, mutta näkivätpähän elämää.

Uunipäivä tuli siksi, kun ostin eilen kokonaisen porsaan niskan. Se oli tarjouksessa, ja vasta myöhemmin älysin ihmetellä, miten mun ostokset niin vähän maksoi, kun lihankin olis pitäny maksaa toista kymppiä... siihen oli vahingossa laitettu viivakooditarra, jossa paino oli 150 grammaa! Tuli halvaksi. No arvatkaa lähdenkö isoon markettiin selvittään asiaa?! Jos olis tuo lähikauppa, niin mun omatunto ei varmaan antais periksi, mutta ison marketin kassavirrassa tuon vertanen ei merkitse mitään. Mun lompakossa se kyllä merkitsee. Kolmisen tuntia on muhinut uunissa, vielä pari niin on hyvää nyhtöpossua. Eikä todellakaan bbq-kastiketta.

6 kommenttia:

 1. Onpa komea leipä. porsaan niskasta saa pitkään hauduttamalla tosi hyvää. Nam.

  Toivotaan, että siellä putkistossa olisi vaan tukos, sehän selittäisi sen vuodon. Ne on kurjia jutttuja jos pitempään ehtii lirutella vettä.

  Laitan sulle piristykseksi s-postiin muutaman kuvan, jotka otin messuilla ihan sinua varten, pieni hetki...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oli kivat kuvat! Niistä tauluista tosiaan pyydetään nykyään ihan järkyttäviä summia. Ja niinku niitä moni on pitäny turhina kapistuksina.

   Toivotaan putkitukosta... se on kyllä ihan järkevä vaihtoehtokin, eipä oo paljoa putsailtu.

   Poista
 2. Oletpa ollut ahkera :) Toivotaan, ettei tule isoa remppaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan! Vesivahinko on viheliäinen...

   Poista
 3. En mäkään olis mennyt takaisin markettiin. Meidän pienet lähikaupat, ja varsinkin toinen niistä, on eri asia, kun omistajatkin on vähän niin kuin tutuiksi tulleet jo. Ei halua eikä kehtaa niiltä "pihistää".

  Aurinkoa koitan lähetellä sinne, kaikesta huolimatta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooei, kyllä mie oon ihan levollisilla mielin. Auringossa ei oo tähän ehtiny juuri olla, mutta onhan se kaunista katsella!

   Poista