tiistai 12. huhtikuuta 2016

Sahhuuta

Vielä ei niin tunnu, mutta varmasti jossain vaiheessa on lihakset kipeet. Olin eilen "pihakuntosalilla" ja tein rintalihaksia oikein urakalla, kun raivaussaksilla pätkin ne romahtaneen vaahteranhaaran oksat polttokokoon. Kaikki n. 3 senttiset ja ohuemmat, mihin ne sakset puri. Mies on innostunut kans vähän tekeen pihahommia ♥ ja kun kiittelin sitä siitä, niin se sano että pitää vähän niitäkin, kun kesän aikana tulee luultavasti taas oltua "muutama" päivä kuvaamassa. On se niin tehokas kyllä, kun se pihaakin siivoaa - rappujen edustalla oli kanistereita ja kaikkee mahdollista ja nyt se on ihan tyhjä ja siisti. Haravoitukin. Ja kun kesällä tulee täyteen vuosi tupakoimattomuutta, niin tohti jo viedä natsapurkitkin pois...

Oli mulla itellä kyllä hieman huono omatunto, kun en loppupäivästä sitten enää ollu siellä pihalla sen kans (tosin siellä haisikin niin pahalle, kun se poltti niitä tuoreita oksia) vaikka olin jo ihan poikki sen oksasouvin jäleltä. Sitä kun ei ole tottunut fyysiseen työhön, niin vähäkin rasittaa kovasti. Mutta tänään taas... kunhan tuo ilma tuosta vähän paranee. Hirmu mustat pilvet pohjoisessa ja osin tässäkin päällä, synkeän näköistä. Ennusteessa ei yhtään sadetta, mutta sadetutkassa näkyy iso sadealue, joka viistää meitä pohjoisen kautta ohimennessään. Kirkastuvaa on luvattu, ja mulla on pyykkikoneessa sohvanpäällinen, jonka toivon saavani ulos kuivumaan. Ei se sisälle mahtuiskaan.
Oravat ajatti toisiaan männyn ympäri... aattelin ensin, että kihlapari, mutta sitten toinen lähti meneen ja toinen ajatti sitä takaa vain ruokapaikalle asti jääden itse syömään. Ilmeisen tyytyväisenä toisen pois ajamiseen.

Kyllä tuolla pihalla jo tulppaaninalut pilkistelee reippaasti, ei ole myyrät syöny ihan kaikkea.

Oon haaveillu minikokoisesta moottorisahasta, tai sähkösahasta, jota uskaltaisin itsekin käyttää. Käsisaha on isommassa hommassa liian työläs ja tavan moottorisaha on painava ja pelkään, että se osuu jalkaan tai kimmahtaa naamalle - tuho on nopea ja paha. Mies ei halua niitä rankoja tehdä grilli- tai saunapuiksi, mie voisin. Tällanen saha vois olla hyvä, vähän turvallisempi tämmösen tumpulan kourissa.

Tämä päivä on kyllä semmonen, että mitään vähänkään vaarallista ei varmaan kannata tehdä. Tai tarkkuutta vaativaa, tai ylipäätään mitään erityistä. Niitä päiviä, jolloin kaikki meinaa mennä mönkään; tavarat putoilee ja kaatuilee ja edes oikeaa kahvimäärää ei tahdo saada suodattimeen.

Pari päivää oon ollu salaattilinjalla osittain, kun alkoi tuntua siltä, että on painoa tullut lisää. Äsken kävin vaa'alla, ja tunne oli oikea: kolmisen kiloa oli tullu lisää sitten viime punnituksen, muutama viikko sitten. En ihmettele, kun on ollu niin makeannälkä ja hyvännälkä, suolasennälkä ja rasvasennälkä. Ihastuin suuresti Lidlin tomaatti-parmesaanipestoon, se on maissipastan ja tonnikalan kera tosi hyvää... leivälle oon ostanu mätitahnaa ja maksapateeta, ja ne on niin hyviä (kermajuuston kera) ruisleivällä, että niitä syö ihan vain koska niitä on. Ei siksi että olis nälkä. Viikonloppuna söin pussillisen juustonaksuja. Leipomuksia tehny ja syöny ku muut ei syö. Tänään meinaan tehdä sopan - salaatti on muuten hyvää, mutta vaikka olis maha täynnä sitä, niin miettii että mitähän sitä söis. Ehkä lämmin keitto tuo paremmin kylläisyydentunnetta...


11 kommenttia:

 1. Tuo "leukasaha" on hauskan näköinen. Voisi olla hyvä paksummille oksille. Mutta sain kyllä vesurilla ohuemmat pätkittyä. Meillä ei poltettu tänä keväänä yhtään risua, kun paksummat jätettiin grilliin ja savustimeen laitettavaksi ja ohuemmat kasasin risuseinään.

  Pihahommat on hyvää kuntosalia. Tuntee lihaksissa jotain tehneensä. Ja samalla saa happea ja linnunlaulua. Nyt on minun pikkasen rajoitetva pihalla oloa, kun leppä kukkii kovasti ja pölyää. Yöllä ei kulje henki, vaikka mullakin on allergialääkitys täysillä. Ei puhettakaan, että voisin vielä vielä ulos pyykkiä. Vasta koivun kukinnan jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin miettiä viime keväänäkin noita siitepölyjä, että voisko mullaki olla jotain niiden aiheuttamia oireita. Illalla niin kummasti painoi rintaa ja tuntui, että keuhkoissa kurluttaa. Panin kyllä savun syyksi.

   Kyllä oli käsivarret aika makaroonia, kun tänään haravaan tartuin :)

   Poista
 2. Mä koitin salaattilinjaa kans, mutta se ei jotenkin toimi kun iltasella iskee sitten taas se kauhea kaapeilla temuaminen ja hamuaminen... Mutta voi sitä koittaa ryhdistäytyä, eihän se pahaks oo jos salaattia ja keittoa liää, vaikka muuta sitten lisäksi puputtaisikin ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se on, kun selkeästi elimistö ilmoittelee sitten vajeesta, jos on kevyellä ruualla. Mutta sulla nyt on niin sorja varsi, että kestää vähän puputtaakin :)

   Poista
  2. Sorja varsi ja maha, jonka osaan piilottaa vaatteiden alle ;-)

   Tänään meni taas ihan överiksi: poikien kanssa syötiin päivällisellä karjalanpiirakoita, voilla ja juustolla - ja mä söin kaikki jotka jäi yli, Sitten pitikin ajaa kauppaan hakemaan suklaata jälkkäriksi... MIKSI, oi Miksi!?

   Poista
  3. Mie oon syöny kalasoppaa ja salaattia, pesin hampaat aikaisin etten niin helposti sorru iltasyömiseen. Pingottavat mahaläskit kyllä muistuttaa, miksi ei kannata syödä...

   Poista
 3. Alligaattorisaha ois kyllä hieno :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitäkin saatiin joku hiton riita aikaiseksi :( ja siksi, kun sitä itteä alko saha kiinnostaan, mutta mie sanoinki, että ei me sitä oikeasti tarvita niin paljon, että ostaa pitäs. Ja minä en sitten kuulemma antanut tarpeeksi selkeää vastausta, että ostetaanko vai ei. Voi hyvänen aika.

   Poista
  2. Minäkin näytin linkistä miehelle tuota sahaa ja hän sanoi heti,että turha vehje.
   Että näin. Ehkä meille olisikin turha. Vesuri, kirves ja moottorisaha riittää.

   Poista
  3. Se piti vielä sanoa, että meillä on bensakäyttöisen järeän moottorisahan lisäksi kevyempi, sähkökäyttöinen, minä käytän sitä.

   Poista
  4. Ja kuulemma Blac&Deckerit on muutenki vähän heikkolaatuisia. En kyllä ymmärrä miksi siitä piti sitten ruveta niin vääntämään...

   Meilläkin oli joskus sähkösaha, mutta senkin mies myi eteenpäin kun se oli liian heiveröinen ja aina sai sitä johtoa varoa. Ja kirveet ja käsisahat on tylsiä...

   Poista