maanantai 4. huhtikuuta 2016

Sortunut“Have you ever noticed when you’re driving,” the comedian George Carlin commented, “that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?”


En jaksanut kahlata koko juttua läpi, mutta osui kyllä. Tosin tuossa autoilujutussa en kyllä ehkä ihan noin ajattele :) jos joku menee ohi, niin sillä nyt vaan on kiire tai se haluaa ajaa silleen, ettei ketään oo edessä. Ohittajista pöyristyn lähinnä silloin, kun ne kaahottaa ohituskieltoalueella ohi.
Hauska efekti oli, kun kopsasin tekstistä tuon liittämäni pätkän, tuli siihen viereen sellanen puhekupla, jossa se oli ja sanottiin "tweet this quote" ja "share this quote". On se tehty helpoksi, en nyt vaan oo twitterissä.

Viikonloppuna bongasin monta lintua. Perjantain kuvausreissulla eräässä paikassa oikein listasin puhelimeen kaikki niillä jalansijoilla kuulemani/näkemäni linnut - tosin en tajunnut että se pitää jotenkin tallentaa ja se hävisi. Seuraavassa lista, sen voi hypätä yli jos ei kiinnosta:

Kiuru, kurki, kottarainen (mies näki kuovin, en ole varma oliko sen ääni kottaraisen tuottama), kuusitiainen, talitiainen, töyhtöhyyppä, naakka, varis, sepelkyyhky, palokärki. 
Tämses paikas


Toisessa paikassa oli tällanen sortunut hieno hirsitalo, joka pani miettimään, mikä sen oli sortanut - moni vanhemmankin näköinen hirsirakennus on vielä tukevasti pystyssä, ja tällä oli korkea kivijalkakin (tosin oli rinteessä ja tää on alarinteen puolta) että mikään maasta noussut sieni ei tule kai kyseeseen...
Tästä kyllä voi aavistaa, että laho on alkanut lattianrajasta. Vesivahinko? Tupajumi? Mutta että koko talo on rymähtänyt tuolleen...
Lapsiakin siinä on joskus asunut, päätellen tästä mäkiautosta, joka näkyi olevan talon kivijalan alla olevassa tyhjässä tilassa.
Ainakin luulis olleen hyvin tuulettuva alapohja talossa. Jostain syystä osa aukoista oli muurattu tiilillä umpeen. Sitäkin ihmettelin. Kyllä ei google anna tässä maailmassa kaikkeen vastauksia.

Nuorempi tyär kävi dogsitterkurssilla viikonloppuna (jatkuu vielä 2 seuraavanakin) ja sillä on kauhea koiranpentukuume, haluais että teetettäis jommallakummalla mejän koirista pennut. Olishan sellaset ihania, mutta ei siinä oo mitään järkeä. Ei ne oo mitään rotunsa valioyksilöitä, joiden pitäisi ehdottomasti jättää jälkeläisiä - toisaalta ne vaikuttaa kyllä terveiltä (silmät on oikein todistettukin terveiksi) mitä ei monikaan rotunsa ns. valioyksilö ole. Näiden koirien siskollakin on teetetty pennut, vaikka sillä on lasiaisen rappeuma, mitä rodun piirissä pidetään esteenä jalostuskäytölle. Että siinä mielessä. On se ja sen pari pentua kyllä näyttelyssäkin pärjänneet, että ei tämä suku vissiin ihan kauheekaan oo.

Toissayönä otti pattiin, kun tämä masiina herätti mut kolmen maissa. Ymmärrän kyllä periaatteessa, että katuja ja teitä puhdistetaan hiekasta yöllä, kun on vähän liikennettä, mutta sitä en ymmärrä, mikä oikeus niillä on tulla ihmisten talojen viereen noilla välkkyvävaloisilla koneillaan, tyhjäkäynnillä roplottaan toista tuntia niin ettei saa nukkua. Työn määrääjä luultavasti nukkui jossain muualla tyytyväisenä, kun tällaisen hienon jutun keksi, kun eihän maalla asu ketään. Siellähän voi mellastaa yölläkin. Paitsi että tuon ajaja ei kyllä tehny mitään tuolla koneella, antoi sen vain käydä tyhjäkäyntiä. Pari kertaa siirsi sitä muutaman kymmenen metriä. Peruuttelikin vähän silleen että kuulu se kiva PIIP PIIP PIIP -ääni. No, löysin keskeneräisen käsityön ja tein sitä. Mieluummin olisin nukkunut, koska voimat loppui sitten seuraavana päivänä kesken, ja jäi käymättä lenkillä koirien kans. Tänään sitten, on hienompi päiväkin.


12 kommenttia:

 1. Mikä ihmeen koneenkäyttäjä tuo oli, joka sinua valvotti. Ei kai ole ihan laillistakaan tuollainen tyhjäkäynti, eikä yöllä saa tuollaista meteliä pitää, jos ei ole pakko esim aurata. Höh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta. Olisin soittanu jo poliisin ja palokunnan, jos olis joku muu edes heränny, mutta nuoret on niin sikeäunisia. Ja känniset.

   Mun mielestä se katujen putsaaminenkaan ei ole auraamiseen rinnastettava yöllinen välttämättömyys. Tosin olihan täällä viime kesänä niitä trimmeröijiäkin keskellä yötä, jotka trimmeröi liikennemerkkien tyveltä ruohonleikkurilta jääneet ruohot.

   Poista
 2. Mä taas kadehdin sun luontotuntemusta. Olin eilen ihan äimän(käken)ä ja hissuksiin meidän luonto ry:n kokouksessa kun ruvettiin puhumaan mitä lintuja on jo tullut. Ööö - joutsen?

  Sulla on 13 seuraajaa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joutsenen tuntee aina :) tosin joskus sen äänen sekoittaa kurkeen... (tänä aamuna 14!!!! Olen kiitollisuudesta mykkänä!)

   Poista
  2. No niin, mä sitten en enää edes tiedä onko ne joutsenia vai kurkia. Jotain isoja lintuja kuitenkin ;-)

   Ja pienet on kaikki tiitiäisiä ja vesilinnut sorsia. Ja sitten on noi isot linnut; joutsen ja kurki!

   Poista
  3. Aivan oikeat määritelmät on sulla linnuille :)

   Poista
 3. Siellä on ollu älypää yötyöläinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku semmosella pienellä harjauskoneella kävi siinä välillä, en tiedä siivosko se jossain vai ajeliko huvikseen. Tämä meidän kohta oli kuitenkin siivottu jo päivännäöllä aiemmin.

   Poista
 4. Surullista, kun on annettu talon sortua eikä ole purettu pois. Lienee vaarallinen paikka kiipeillä. Joku nuoriso/lapsilauma saattaa innostua tutkimaan rauniota - - - Kovin aikaisin täällä Kuopiossakin jotkut ovat nurmikonleikkaushommissa. Tosin ei vielä tänä vuonna. Lunta on maassa edelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on aika korvessa, ettei varmaan pyöri muita kuin asian tietäviä lapsia, jos niitäkään. Tosin eipä se auta lapsia varoitella, jos uteliaisuus vetää...

   Poista
 5. Aivan restaurointikelpoisen näköinen kömmänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, muutaman hirsikerran uusii ja vähän oikasee :D
   Monestihan talo alkaa kuolla piipun juuresta, kun vesi alkaa päästä sisään, ja tuossakin näytti piippu olleen tuhon keskiössä. Sekin oli sortunut. Kiinnostais kyllä tietää talon tarina...

   Poista