keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Sen aika


Nimittäin pajunpunonnan. Vähän huonosti on kyllä pajua täällä tienpientareilla, kesällä ja syksyllä kalusivat ne niin puhtaiksi. Ja viitseliäisyyttäkin puuttuu. Pihalta oon keränny ja vähän radanvarrelta. Tänään vietin ihmeen paljon ulkona, oli lämmin ja haravoimaankin pystyi kovassa tuulessa, kun lehdet oli märkiä. No en haravoinu kuin tosi pienen pläntin... 3/8 tai 2/8 viime keväänä istuttamistani pajuista on heittänyt henkensä. Keltapaju ei oo näköjään kovin vahva lähtemään pistokkaasta - siitähän kuoli alun alkaenkin suurin osa, kun tein sitä aidannetta. Kymmenennen linnunpöntön ripustin.

Lahdentakaisissa luontokameroissa ei oo tänä vuonna sitä töönekurgia l. mustahaikaraa, jota oli niin hauska seurata. Tai siis niitä oli hauska seurata. On siellä merikotka ja hirvikamera ja mäyränpesän ulkopuolella oleva kamera, hallihylkeitäkin näin tänään rannalla köllöttelemässä. Siis kameran kautta tietysti.

Sitruunaperhonen näkyili, kun oltiin lenkillä. Tää on paras otos siitä :)

Postia hakiessani meidän ja naapureiden postilaatikot yllätti ulkonäöllään:
Siinä olikin joku käynyt vähän siivoamassa katua, vaikka luulin sen jo siivotun. Tai jotain. Tältä kuvittelen näyttävän siinä sanonnassa "rapatessa roiskuu". Ihan oli kuin rapninkia olis roiskittu. No, vettä satoi sitten illemmalla ihan kunnolla, ehkä se vähän liotti noita rapoja. Ainaki mun auto näyttää taas melkein puhtaalta!

Pyykätäkin ehdin. Tässä lasten käytössä olevat housut:
Meleko ykstoikkosta värimaailmaa. Mutta käytännöllistä. Paitsi ei näillä rapakeleillä koirien kans, joita ei ole opetettu olemaan hyppimättä jalkoja vasten. Kivoja tassuprinttejä sitten.

Peipposet niin kovasti laulelee. Kurkiakin kuulin. Eilen nähtiin peura, joutsenia, kurkia ja töyhtöhyyppiä, kun vietiin tytön poikakaveri koulusta kotiin. Siellä niitä elukoita aina näkee, pääsiäisenähän mie näin ketun kun tulin tyttöä viemästä sinne.

7 kommenttia:

 1. Onhan tuo kätevää pyykinpesijän näkökulmasta... ;-)
  Meillä ei voi oikein olla mustia housuja (ainakaan collegehousuja joita esikoinen tykkää käyttää) kun näkyy ja tarttuu kaikki vaaleat pupunkarvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meillä oli vielä lasten pieninä ollessa kolmenlaista pyykkiä: vaaleaa, tummaa ja punaista. Nykyään oon huomannu, että punaiset vaatteet on radikaalisti vähentyneet ollen enimmäkseen mun, kun etenkin nuorempi pukeutuu vallan mustaan.

   On meilläkin vaaleita koirankarvoja, mutta vain vähän :)

   Poista
 2. Löytyihän sieltä kuvasta se perhonen, väriläikkä :)

  Eilen satoi täälläkin illalla kaatamalla, ja minua harmitti kun kurainen auto oli autotallissa. Olisi saanut pölyt huuhdeltua pihalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvasta on leikattu suurin osa pois, oli vähän vaikee erottaa isosta kuvasta, että missä se perhonen menee...

   Tänä iltana on taas tulossa sadetta, vaikkei ehkä niin runsasta mutta pidempiaikaista. Jätä auto ulos!

   Poista
  2. Hohoo, kattelin ulos että onpa kauhean synkeän näköistä siihen nähden, että piti olla puolipilvistä koko päivä, niin olikin sääennuste muuttunut radikaalisti, ja sadetta - rankkaakin - luvassa suurimmaksi osaksi iltaa! Onneksi kävin ajoissa kävelyllä...

   Poista
  3. Juu, sataa reippaasti. Ja auto on tallissa, kun on tulossa puukuorma, eikä voinut jättää autoa ulos, kun hiiopilla nostellaan puita. Kolhii vielä mun auton :(

   Poista
  4. No huomenna ja ylihuomennakin on pisara :) sitä vaan ei tiiä, minkälaiseksi se taas muuttuu...

   Poista