torstai 21. huhtikuuta 2016

Salaatti

Se dunne, kun väännät salaattia ties monettako päivää, eikä paino putoa mihinkään.

Ei vaines, hyvää salaattia tuli. Vaikka tosiaan, se paino hutkahti sillon alussa pari kolme kiloa siihen samaan, missä se on ollu nyt aikasen kauan (ennen tuota noususuhdannetta, joka aiheutti painonhallintakohtauksen) eikä liiku enää. No ylempänä kävi kilon verran välillä, mutta siitä ei putoa.
Tosi tylsää rajoittaa syömisiään, kun siitä ei tule mitään palkintoa...

Heräsin aamulla uneen, että tuli kauhea vesivahinko ja katosta tippui vettä olohuoneeseen. Se nyt vielä puuttuis. Halkokuorma tuli eilen - kun myyjä oli ensin kaks kertaa lykännyt sovittua tuomista - ja rontattiin ne isännän kans sisätiloihin. Mies teki kyllä suurimman työn, mutta sain mieki selkäni kipeeksi ja olon raadoksi, ja  uni maittoi. Maittais muuten nytkin - kävin melkein tunnin lenkillä koirien kans uusissa maisemissa. Tuolta isommalta kylältä löytyi taas ihan käymätöntä seutua, löytyi vinoja mökkejä

 ja muuten outoja rakennuksia (mihinkähän tarkoitukseen tämä on tehty?)

 ja sellanen talo, jonka haluaisin :) Siitä en ottanu kuvaa, mutta näin jo talon vieressä olevan pellon minilehmien laidunlohkoina ja aitan kesävieraiden käytössä. Sitten vois kutsua oikein vieraitakin, kun olis kunnon paikka majoittaa niitä. Ainoa haittapuoli oli radan läheisyys, mutta kaipa siihen tottuis.

Kurjaa keliä luvassa ja nyt on pari aurinkoista tuntia, pakko mennä ulos, vaikka väsyttää. Nyt olis ollu hyvä niitä puita rontata sisälle, eilen ei ollu, ku tuli vettä ja räntää. Puitakin oli vähemmän, mistä oli maksettu, ja oli ostettu kuusta ja koivua ja maksettu niistä, niin oli varmaan kokonainen ison haavan runko pätkitty sinne sekaan muka kuuseksi. Varmaan kuvitteli, ettei me eroteta puulajeja, varsinkin kun siitä haavasta oli kuori irronnut, joku ylivuotinen tuulenkaato niinku tuntu olevan muutkin puut, toukankaivertamia. Ei siinä muuten mitään, mutta hinta on haavalla pienempi kuin kuusella. Kyllä mies reklamoi, mutta saatu alennus oli sen verran pieni, että toista kertaa ei varmaan tuolta osteta. Homeisiakin olivat.

Vaan eiköpähän tuolla riitä hommaa ilman puitakin. Nokko.

6 kommenttia:

 1. Mä kävin paikallisella huoltsikalla taas syömässä salaattipöydän ja siihen hintaan (6€) ei kyllä sellasta satsia saa mistään kaupasta edes: salatit, tomaatit, kurkut, etikkakurkut, porkkanaraaste, punajuuri- ja perunasalaatit, feta- ja raejuusto jne.

  Ähky on... kasvisruoka on niin kevyttä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei oo salaatitkaan halpoja (yleensä) kun niitä käy jossain ravitsemusliikkeessä syömässä. Kuus euroa on tosi edullinen!

   Poista
  2. Se on, ja kun seisovasta pöydästä tosiaan löytyy vaikka mitä tuoretta ja usein sieltä salaattipuolelta lohtakin tai haukipihvia tartar -kastikkeen kera.

   Samaan hintaan kuuluu myös lämmin kasvislisuke sieltä "ihan oikealta ruokapuolelta" mutta se on yleensä jotain pakasteporkkanoita/parsoja jne lämmitettynä eikä mua kauheesti kiinnosta. Keskityn rouskuttamiseen!

   Ja yleensä rouskutankin niin paljon, etten edes tarvitse toista ateriaa koko päivänä. Eli ei tuu kauheesti hintaa yhden päivän syömisille ja raaskii köyhäkin käydä!

   Poista
 2. Söpömökki tuo ylempi. Sen kun maaalaisi ja kunnostaisi kesätaloksi pihaan. Tosin ei meille, kun on jo kakasi taloa.

  Meillä on tultu puun oston suhteen siihen tulokseen, että ostetaan pelkkää koivua. se ei rätise niin kuin kuusi poltettaessa ja lämpöarvo on koivulla paras. Tosin se on kallein, mutta me pätkitään itse pitkistä puista, niin säästetään.

  Puita kannattaa kysellä läheisimmältä metsänhoitoyhdistykseltä. Me on ostettu jo parikymmeentä vuotta, ellei ylikin, sellaiselta. Voin tsekata mikä on teitä lähellä.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perustukset pitäs korjata ensin, oli aika kallellaan mökki, ja uponnut saveen. Mutta söpö se kyllä oli, ikkunalla olevine lintulautoineen. Ulkorakennuskin oli söpö ja pieni. Liekö siellä joskus pidetty pientä lehmää... ainakin lähistöllä oli vanha laidunaita.

   Eipä oo tullu mieleen kysellä metsänhoitoyhdistykseltä puita... aina on vain halonmyyjiltä ostettu.

   Poista
  2. Oletteko täältä katsoneet:
   http://halkoliiteri.com/

   Poista