sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Rikki on

Se tiskikone. Ei ollu tukosta, oli joku muu vika. Mies taisi tilata jo uuden Gigantin verkkokaupasta, kun oli tarjous että saa kotiinkuljetuksen samaan hintaan. Tai jotain. En tiedä. Sen tiedän, että se on taas pelannu netissä... niitä velkarahoja. Se on sama kuin panis rahat suoraa roskiin. Kiva sitten maksella hetken iloa ties kuinka monta kuukautta. Perkele. Ei meinaan ole ensimmäinen kerta, kun on laittanut velkarahaa haisemaan nettikasinossa. Jopa meidän yhteistä velkaa.

Mutta vaahtera on nurin, paljolti jopa siivottukin eilen. Oksasilppuri (velkarahalla ostettu) lauloi eilen ja teki katetta pensaiden juurelle.
Mie käyttelin oksasahaa, joka tuli kaupan päälle silppuriostosta, ja se on hyvä korvike sille alligaattorinleukasahalle. Kestikin ihan hyvin, vaikka oli akkukäyttöinen. Oli ihan mukavaa pitkästä aikaa tehdä hommia yhdessä. Uni tuli hyvin ja aikaisin, siis mulla. Mies rentoutuikin yöaikaan sitten hieman kyseenalaisemmin, kuten yllä on mainittu. Kalja oli jutussa mukana, eli voipi olla että sille tulee itelleenkin yllätyksenä, paljonko on rahaa mennyt. Toivottavasti ei.

Illalla jo vähän ripsi vettä, yöllä oli ihan satanut maanpinnan märäksi. Kävin äkkiä pikakävelyllä koirien kans, ku on sadetta tulossa enemmänkin. Ja meille puukuorma. Sen kuorman tulo oli yksi syy, miksi tuota puuta piti raivata illalla pois, kun liiteri on tuossa punaisessa tönössä ja tie sinne jäi kaatuvan puun alle. Sateella vain ei ole mitään järkeä kuljetella puita liiteriin... kuorma on tulossa iltapäivällä kuulemma, ja mies nukkuu krapulaansa. Tuli nukkumaan joskus aamulla.

Tässä koneella ollessa on mukava pitää tuota tuuletusikkunan sisäluukkua auki; kuuluu linnunlaulua sisälle, mutta ei tule kovin kylmä. Se taannoin haukan  hyökkäyksen kohteeksi joutunut harakkakin on selvinnyt, tai sitten sen kaveri on löytänyt tosi äkkiä uuden puolison.

Mun pitäs nyt keksiä itelleni jotain piristävää ja ahdistustapoistavaa... Hesassa olis jotku Eläinystäväni-messut, mutta maksaa hitosti. Tosin olis samassa yhteydessä kädentaitomessutkin. Voispa vain ryömiä jonnekin koloon ja jäädä sinne.

11 kommenttia:

 1. Täällä on tosi kurja keli, harmaa ja sateinen. Painaa mielialaa alas. Piiloudun sohvannurkkaan lukemaan dekkaria - tosin ensin käyn Esso-kahveilla, ystävä sai houkuteltua sen verran ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie join jo pannullisen (melkein) kahvia, mutta jätskille voisin lähteä, jos joku houkuttelis!

   Poista
 2. Jee, vaahtera on nurin, hieno homma.

  Ihanaa kun sataa täälläkin. Käytiin miehen kanssa aamulla pitkä lenkki ja koko ajan odotin, että milloin sade alkaa. Kotitielle takaisin päästyämme alkoi vasta sataa, mutta nyt on jo muutaman kuuron satanut, tekee hyvää kasveille ja sulattaa minun eilen perennoille levittämät kevätlannoitusrakeet.

  Älä koloon ryömi, kyllä elämä (ja kesä) voittaa. Ymmärrän kyllä pahan mielen, kun ukko tuolla tavalla pelaa. Ja velkarahalla, ei mitään järkeä. Onko sillä peliongelma vai kaljanjuontiko aiheuttaa tollasta käytöstä?

  Meidän puukuorma, pitkät rangat, odottaa, että moottorisaha, se järeämpi, tulee huollosta ensi viikolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan sillä riippuvuus, mutta laittoi itelleen pelieston. Väitti, ettei oo paljoo pelannu, tai ettei oo ainakaan hävinny paljoa. Tai ollenkaan.

   Kesä voittaa. Pitäskö minunki heittää vähän lannotetta kalkin kaveriksi? Mietin sitä, että syökö rikkaruohot sitten ne lannat, kun ne aiemmin alkaa kasvaa ku halutut kasvit...

   Poista
  2. Laita lannokkeen lisäksi katetta, eikös sulla nyt ole kun on konekin. Sillähän saat haketettua risuista hyvää katetta penkeillä, pensaiden alle ym. Kyllä se helpottaa rikkaruohojen kanssa.

   Poista
 3. Voi hiisi sitä sun ukkoa! Täällä tulee ihan kunnolla vettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennusteen mukaan täälläkin on pitäny sataa jo pari tuntia kahden ennustekarttapisaran voimin ja yli 90% varmuudella, mutta eipä tuota oo näkyny ku ihan muutama tippa. Marmatin lapsellekin, kun lähti pyöräillen kylille, että et lähtis ja voin kuskata autolla, kun tulee kauhea sade ja kastut läpimäräksi. Kohta se varmaan kotiutuu täysin kuivana.

   Poista
 4. Joko tiskikone on tullut?
  Ulkohommelit kuulostaa hyvältä, hyvä että sinne kuitenkin lähdet ja jaksat!
  Säpon laitoin sulle muutama pvä sitten, onkohan mennyt taas roskapostiin? Tai no, eihän se kyllä vastausta kaivannut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuli säpo, en vaan osannu oikein vastata mitään :)
   Tiskikone tulee vasta perjantaina, kun ei ollu varastossa...ihmeen vähillä tiskeillä pärjää, kun on pakko! Ei ees kertakäyttölautasia oo paljoo käytetty.

   Poista
  2. Hyvä. Ettet luule, etten noteerannut asiaa <3
   Vähällä pärjää kyllä, todellakin. Tosin teitä on tuplasti enemmän kuin meitä. Ja mä hassu tykkään tiskata :)

   Poista
  3. No oot kyllä hassu. Tosin, ei se niin kamalaa oo kun sitä ei oo pakko joka päivä tehdä. Kerran oon tiskannut, eikä kukaan muu oo ees yrittäny...

   Poista