lauantai 23. huhtikuuta 2016

Kukkii

Kevätlinnunsilmä

Näsiä

Aamukuurainen ainokainen lumikello, joka on tänä keväänä noussut. En tiedä onko myyrä syönyt vai talvi tappanut, vai ovatko muut vain niin paljon myöhässä tähän verrattuna. Yksi krookus kukkii talon eteläseinustalla.


Tässä välissä käväsin koirien kans pienellä kävelyllä lähimaastossa, ja bongasin kevättaskuruohon naapurin seinustalta.

Tummia pilviä häälyi ympärillä ja välillä ripsi vettäkin, ja kun oli ennustettukin sadetta, niin en tohtinut kauas lähteä... sopivasti kun reitin valitsee, niin tässä pystyy sellasen kahden ja puolen kilometrin lenkin tekemään ilman, että on kotoa kauempana kuin ehkä 700 metrin päässä. Tarvittaessa monesta kohtaa pääsee aika äkkiä kotiin, jos alkaa taivaalta tulla akkoja äkeet selässään. Tai kauhea räntämyrsky.

Ei kyllä tosiaan taas oo meillä pitäny ennusteet ollenkaan, yhtään ei oo voinu suunnitella asioitaan sen mukaan. Tosin eilen oli niin vaihteleva keli, että keskimäärin ehkä pitikin paikkansa, paitsi ettei tullut sitä rankkasadetta, mitä piti olla lähes koko päivän.

Tytöt on omilla teillään ja mies kuvaamassa, mie pistin uuden tiskikoneen päälle ensimmäistä kertaa. On se ehkä hiukan äänekkäämpi kuin vanha, mutta vanhassahan oli sellanen levy edessä, kun oli "naamioitu" samanlaiseksi kuin muu kaapisto. Integroitu hienosti sanottuna. Se levy varmaan hiljensi aika paljon louskutusta. Mutta hitto; ohjelma kestää kolme ja puoli tuntia! Tunnin enemmän kuin edellisellä, ja sekin oli minusta paljon. Meillä kun ei jätetä koneita yksin toimimaan kun lähdetään pois kotoa (no mie joskus joudun, kun en tuu aatelleeksi) niin se on pitkä aika ootella, jos on jonnekin meno. Saa siihen jonkun vario speed - ohjelman, joka puolittaa ajan, mutta se taas vie sitten saman verran enempi energiaa ja vettä.

Jaa, se näyttää rukanneen tuota kuluvaa aikaa (käsikirjan mukaan se muokkaa ohjelmaa astioiden likaisuuden perusteella) vartin lyhyemmäksi.

Oon nukkunu huonosti ja väsyttää sekä mieli on matalalla. Mies herätti minut yöllä nukkumaan tullessaan ja sai mut niin kiukkuseksi, että tulin alakertaan lukemaan Maigretin koottuja kertomuksia.

Syy kiukulle oli se, kun känniläinen kyseli mun mielipidettä (keskellä yötä, kesken mun unien!) suunnitteilla olleesta vakuutuksesta ja hoki että vakuutustarjoukseen on merkitty minun henki- ja tapaturmavakuutus, ja sen mielestä se oli selvä juttu että se myönnetään, kun siinä kerran se tarjous on, eikä muka mitään terveysselvityksiä tarvi. Kun ei kukaan ollu sellasesta puhunu.

Mie taas tiedän, että tuollaisiin kuuluu aina se terveysselvitys, ja tiedän myös sen, että kun laitan siihen diagnoosini, on selvää ettei mulle myönnetä minkäänlaista vakuutusta. Ei ainakaan henkivakuutusta. Herra kaljapää oli eri mieltä, jankutti vaan sitä yhtä ja samaa. Vastaväitteet kyllä hiljeni nyt aamupäivällä, kun luin netistä hieman ohjeita. Ihmetteli vain, että kumma kun eivät puhuneet semmosesta, mutta sehän on niin itsestäänselvä asia. Ja lukee ehdoissa, jos viitsii lukea. Aikoi kyllä kysyä asiaa, mutta selvähän se on. Toki vakuutusyhtiö mielellään ottaa neljännesvuosittain vakuutusmaksun vaikka minkälaisesta vakuutuksesta, mutta jos jotain sattuu ja korvata pitäs, niin mitään ei korvaa koska masennus. Masentuneet on yhteiskunnan turhaa sakkaa ja täysin käyttökelvotonta mihinkään. Paitsi ehkä maksamaan. Joku kuningaskuluttajan juttu löytyi, missä ihmiselle ei ollu korvattu edes poskiontelontulehduksen hoitoa, koska se oli käyny psykoterapeutin vastaanotolla. Oli joku hoitokuluvakuutus se. Irtisanottiin, koska masennus ja siitä johtuu poskiontelontulehduksesta lähtien kaikki vakuutusyhtiön mielestä.

Mies tyypilliseen tapaansa käänsi asian sitten niin, että mun mielestä kaikki vakuutukset on ihan turhia ja niistä ei koskaan korvata mitään... !!  ...??7 kommenttia:

 1. Oi teillä kukkii, täällä heittelee harvakseltaan lumihiutaleita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin täälläkin. Välillä myös vettä, räntää tai rakeita. Mutta on ne vanhat jo sentään pihalta sulanu pois!

   Poista
 2. Aika moni lumikello meilläkin on vasta pienellä alulla. Nyt sataa räntää.

  Me uusimme vakuutuksia joitain vuosia sitten ja minulla on tapaturmavakuutus. Siihen liittyy pieni henkivakuutus. Isoa en tarvi, koska ei ole lapsia. Terveystietoja ei kysytty muita kuin ne vakiot, eli ei tarvittu lääkärintodistuksia minun osaltani. Tapaturmavakuutus ainakin toimii loistavasti. Kolme kertaa olen telonut itseni ja joutunut hakemaan korvauksia, Aina olen saanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohtu tuosta - tai mies tuli kotiin ja sotki mun ajatukset - että luultiin, että meillä on voimassa ne vakuutukset, mutta ne oli jossain vaiheessa kun meistä riippumattomista syistä siirrettiin toiselle vakuutusyhtiölle ni pudonneet pois. Hyvä, ku ei ollu mitään isompaa sattunu, olis ollu pettymys ku ei olekaan vakuutus voimassa. Mutta missä yhtiössä sulla on vakuutus? Tuossa (if) kun on tapaturma-ja henkivakuutus samassa, en ees löytäny sellasta että olis vaan tapaturma.

   Poista
  2. Mulla on Lähi-Tapiolassa. Niin ne minullakin on, eli siis tapaturmavakuutus sisältää myös pienen korvauksen kuoleman varalta.

   Tosi hyvä,että huomasitte, kyllä vakuutukset kannattaa olla kunnossa. Harmittaa aina kun maksu tulee, mutta ei sitten kun niitä sattuu tarvitsemaan.

   Poista
 3. Varmaan aika paljon riippuu vakuutuksesta ja firmasta nämä asiat. Mä taas aikanaan kun vakuutusta otin, jouduin antaan luvan, että saavat penkoa kaikki mun tiedot tk:n tiedoista. Onneks oli paljon ennen näitä nykyisiä diagnooseja. Nyt ei varmaan irtois enää mitään.
  Siellä on kevät pidemmällä kuin täällä. Tai sitten mä en ole vaan nähnyt kaikkia kevään kukkia vielä..
  Känniläisestä mun ei tarvinne sanoa mitään. Mun angsti lisääntyy aihetta kohtaan koko ajan. Ihan yleisesti siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nähtävästi se riippuu... paha kello kauas kuuluu, kukaan ei mainosta että joku vakuutusyhtiö olis hyvä :)

   Mie viimeyönä aattelin taas, että vihaan näitä viikonloppuja ja isännän vapaapäiviä... tai niitä edeltäviä iltoja. Ostin mieki itelleni yhen inkiväärioluen Lidlistä (en oo ikunas maistanu ku alkotonta ginger alea, siis limua) mutta tuolla se on kaapissa vieläkin.

   Poista