lauantai 16. tammikuuta 2016

Aamu

Venyin pitkään sängyssä ja mietin untani, josta heräsin. Siinä oli mm. pitkä, varmaan kilsan mittainen kylmävesiuima-allas, jossa oli tasaisin välimatkoin vaaleanpunaisia, soikeita lämminvesialtaita sitä varten, että niissä lämmitellään matkan varrella.

Alakertaan tultuani huomasin, että molemmista lämmittimistä oli tankki tyhjä, joten laitoin vain paljon vaatetta ja puin koiratkin. Ulkona -19, sisällä keittiön ikkunan vieressä (patterin yläpuolella ikkunalaudalla) 17 astetta ja olkkarin ikkunalla 10 astetta. Sitruunapuulle laitoin valon, koirien kanssa pihallakäynti, sitten koirien vanha juomavesi sitruunapuun juurelle ja kuppiin uusi vesi sekä toisiin kuppeihin ruoka koirille. Kahvinkeittimen lataus. Tiskikoneen tyhjennys ja täyttö ja päällelaitto.

Oon sanonut sen ennenkin, mutta sanon vieläkin, että se lämmittimien tankkaus on miehen hommaa, koska se kiristää tankin korkit niin kireelle, etten saa niitä auki. Muutenhan tässä ei värjöteltäis.

Tällanen "jäälyhty"

13 kommenttia:

 1. Toistan edellisen kommenttini lopun: kyllä musta sairaslomalainenkin saisi jotain tehdä perheensä eteen!

  Meillä on -26 pakkasta... hrrr! Mutta toisaalta lämmitys toimii ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kevääseen päin mennään :)

   Poista
 2. Komppaan edellä kommentoivaa. Tuosta osallistumisesta.

  Unesi on kuin elämä.... kai sitä vaan on ajateltava noita vaaleanpunaisia lätäköitä. Olisi vaan varmaa että niitä riittää loppuun asti. Ja mielellään tasaisin välein.

  Täällä on kuusi astetta pakkasta. Mutta tilanne korjautuu jos ennusteita on uskominen.... Mutta lunta on sitten tullut jonkin verran kun on näinkin lauhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ainakin tuossa altaassa niitä erottui niin pitkälle kuin silmä kantoi.
   Tai katse. Eihän silmä mitään voi kantaa.

   Poista
 3. Olipa mielenkiintoinen uni. Itse en juuri uimisesta unta nää, kun teen sitä muuten niin paljon. Jotain elämänkulkuahan se meinaa ja lämpimät vaaleanpunaiset ovat sitten jotain suvantovaiheita.

  Oletko miehelle sanonut sen, että se homma kuuluisi hälle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen sanonut, että niin kauan kuin kiristää ne korkit niin kireelle, saa hoitaa homman. Eipä se ole koskaan valittanut - varmaan mie tankkaisin sen mielestä väärin kuitenkin.

   Poista
 4. Brrhhh...mitään en niin vihaa kuin kylmyyttä ja varsinkin jos joutuu heräämään siihen.
  Onneksi tätä Valkoista Helvettiä ei ole enää pitkälti jäljellä, tai ei ainakaan näin järkyttävän kylmien kelien muodossa kuin mitä nyt koska maaliskuussa mollikka paistaa jo niin lämpimästi että päivisin lämpötila kohoaa siedettävälle tasolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikon päästä pitäs helpottaman pakkaset. Sitten ei tuu kylmyys niin sisällekään.

   Poista
 5. Mä ajattelin tota unta samallatavalla kuin Rantis. Elämä, jossa sitten niitä parempia vaiheita. Olisko se tarkoittanut, että tasaisesti niitäkin aina on ja tulee?
  Tovion ainakin niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unessa se pitkä allas oli ihan ookoo, mutta herättyäni mietin, miksi semmonen, miksei lyhyempi missä olis voinu eestaas uida, ja yksi vaaleanpunainen siihen keskelle... kauheasti vettäkin tarttee ja puhdistuslaitteistoa :)

   Poista
 6. Vesi unessa viittaa tunteisiin. Itse osannet paremmin analysoida :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmä vesi - kylmät tunteet? Ja pieni lämmin läikähdys silloin tällöin?

   Poista