maanantai 11. tammikuuta 2016

Pää

Mulla on ikää kohta 48 vuotta, ja olen tässä jo odotellut tovin, että alkaisi tukka harmaantua. Pidän harmaasta tukasta, vaikka se vanhentaakin niin minusta sellainen kauniisti harmaantunut tukka peittoaa monet värjäykset mennen tullen. Sitäpaitsi jos sellaisen haluaa värjätä, niin väri näkyy paremmin kuin tällaisessa tummanruskeassa pehkossa.

Olenhan vaalentanut ja värjännyt jokusen kerran, mutta edellisestä on jo sen verran aikaa, että melko pitkä pätkä oman väristä ja terveemmän oloistakin hiusta on jo kasvanut. Ei ole niin kulunuttakaan, kun ei enää tarvi pitää joka päivä ponnarilla, kun ei ole töissä.

Sisko syynäsi päätäni reilu viikko sitten ja sanoi, ettei ole montaakaan harmaata hiusta, eli aika turhaa taitaa olla odotella sitä teräksensävyistä lettiä. Lienen tullut isääni, joka alkoi harmaantua vasta kasikymppisenä, vielä nyt 85-vuotiaanakaan ei ole täysin harmaa tukka. Äidillä oli oikeastaan valkoinen jo alle 7-kymppisenä.

Äidistä puheen ollen, vein muistokivelle ruusun, jonka jäädytin maitopurkissa. Siis veteen tietysti, en maitoon, mutta jännä valkoinen pilari oli silti tullut ruusun seuraksi sinne jääklimpin sisään. En tiedä, mistä moinen johtuu - käytin jopa ohjeissa suositeltua keitettyä vettä... liekö se sitten jäätynyt liian nopeasti tai jotain. Miksiköhän keitettyä vettä suositellaan? Onko siinä vähemmän kaasukuplia?

Yömyssyksi 33cl Somersbyn omenasiideriä. Jos saisi nukutuksi, eikä yskisi koko ajan.

5 kommenttia:

 1. Tervetuloa blogistaniaan takaisin!

  Tuota ihmettelen, että miksi sitä peietttä ei saa laittaa likaiseen autoon? Minulla on autotalli, mutta peitettä käytän joskus pidemmillä reissuilla kun auto seisoo kylmässä.

  Hiuksista sen verran, että meillä on äidin puolen suvussa naisilla karkea ei-suomalainen hiuslaatu ja se harmaantuu jo tuossa nelikymppisenä alkaen vähitellen. Itse olen halunnut juuri sellaisen teräsharmaan ja nyt sinisellä värillä ylläpidän sitä. Pelkkä harmaa ei vielä peitä koko päätä.

  Hyvä kuulla, että jaksat suunnitella asioita. Se on hyvä alkau, tiedän itsestäni, vaikka niitä takapakkejakin aina silloin tällöin tulee oikein kunnolla. Mutta niistä pääsee pikemmin ohi.

  VastaaPoista
 2. Niin, kiitos vaan tervetulotoivotuksista :) Ehdit ekana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja nään saat saman jutun kahteen kertaan...vanhuus...

   Poista
 3. Mulla on vaaleat hiukset ja tuskin huomaa jos harmaata pukkaa. Enkä ole asiaa ajatellut. Ikinä värjännytkään.

  Pitäisi jäädyttää tuo mun ruusu, joka eilen jo nyökähti... tuli tänään varmistus ettei ole viikonloppuna ruusunantajaa kylään, joten saan askarrella ihan rauhassa. Jäätää ruusuja siis. No, muuhunkin jää aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kelejä ainakin piisaa... tai ainakin täällä. Lumikaan ei sada päälle, kun kuistilla pitää.

   Poista