sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Koski

Epähuomiossa latasin kuvat jo tänne, vaikka mun oli tarkoitus tehdä niistä ennen/jälkeen -parit, eikä niitä enää pysty poistamaan tuolta verkkoalbumista, joten laitan nyt sitten ihan omina kuvinaan nämä.
On siis pakkasen ja lumen aikana ja nyt suojakelin jyllättyä jotakuinkin samat paikat kuvattu.
 Yllä siis Nukarinkoski pakkasen aikana ja alla tilanne näihin aikoihin. 

 Tässä taas kuvapari kohdasta, jossa sillan yläpuolella oleva vesi syöksyy jään alle kauheaan syöveriin pulpahtaakseen sillan toisella puolella ulos. Yläpuolella pakkasen aikaan, alapuolella nyt.
Niin, ihan oikein, vaikka vois kuvitella toisin päin. Ilmeisesti lämpimän ilman johdosta vesi on löytänyt tiensä jään alla, eikä sen enää tarvi pärskyä pinnalla. Kyllä tuolta kolosta kumisi veden ääni, siellä se edelleenkin kulkee vaikkei sitä näy.

 Hieman toisesta kohtaa, yllä pakkasessa, alla suojakelissä. Jälkiä paljon :)


Tämmöstä nyt, on väsy joka ei poistunut ulkoilullakaan. Söin liikaa ja väsyttää vielä enemmän. Ei huvita mikään. Mutta se on ihanaa, ettei se mahatauti ilmeisesti vielä tarttunut. Mahataudillisen lomitetun emännän tytär on kyllä kuopuksen paras kaveri, että sitä kautta se saattaa vielä tulla...

Pihakin on bongattu. Onneksi ei ollu Pihabongausta sillon, kun oli kova pakkanen - lintuja oli niin paljon ja ne oli niin vikkeliä, ettei niitä olis saanu lasketuksi. Mutta nyt huomasin, että kun on useampi ruokapaikka, niin ei pystykään laskemaan kuin osan, kun ei näe niitä muita. Ja muutenkin ne vaan hakee jonkun pähkinän ja lentää katvealueelle puuhun tai puskaan syömään sitä rauhassa. Eli paljon enemmän lintuja oli, mitä sain laskettua ja merkkasin sinne ilmoituskaavakkeeseen, mutta kun ei saa merkitä kuin sen määrän, mikä on yhdellä kertaa näkyvissä. Aamukävelyllä näin ~40 -päisen naakkaparven, mutta sehän hajos aamulentonsa jälkeen pikkujoukoiksi, jotka syöksähteli mustina liidokkeina sinnetänne. En tiedä mikä niitä niin lennätytti ympäriinsä. Ruokapöytää ne ei ehtineet tutkimaan, mutta merkkasin yhdeksän bongatuksi.

4 kommenttia:

 1. Meillä oli kyllä tänä viikonloppuna linnut ihan jossain muualla kuin mun ruokintapaikalla. Olis pitänyt nimen omaan silloin pakkasilla olla laskenta ;-)

  Pari hassua tiitiäistä sain tänään laskettua ja ilmoitettua, mutta joskus vaan käy näin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta niinku joku sanoikin, niin se lintujen poissaolokin on ihan oleellinen tieto sinne lähetettäväksi. Miehän en sillon viimeksi ruvennu ollenkaan laittaan mitään, kun ei yhen yhtä lintua näkyny. En kyllä tainnu tuntia jaksaa siinä kököttääkään tyhjän panttina.

   Poista
 2. Minä laitoin arvion, kun tiesin esim pikkuvarpusten suuren määrän. Mutta tosiaan osa kävi vaan hakemassa pähkinänpalan, ja niistäkin pistin arvion, montako sen tunnin aikana enimmillään oli esim viiden minuutin sisällä.

  Ei huvita mikään, tuttu tunne just nyt :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ymmärrä, kun oli ulkonakin muka niin ankean ja tylsän näköistä, ettei olis viittiny katsellakaan...

   Poista