lauantai 30. tammikuuta 2016

Villi

Käytiin katsomassa taas Nukarinkoskea, miltä se näytti suojakelien jälkeen. Romahdellut oli jääkansi ja vesi alhaalla. Saukon ja minkin jälkiä oli, ja jälkimmäisen näin kurkkivankin sieltä jäälohkareiden seasta. Hirveellä tsuumauksella sain jonkinlaisen otoksen siitä.

 Ilveskin oli jossain vaiheessa tallustellut siellä, vaikka asutustakin on ympärillä. Siellä ei kande pitää kissoja vapaana... vaikka eihän missään. Niin, luulen että tuo on ilveksen jälki, en tosiaankaan ole ekspertti ja olihan tuo jo aika vanhakin. Jäljet äkkiä "sulaa" kun on plussakeli, mutta on tuossa luonteenomainen kantapään ja karvojen jälkikin.
Mahaa kipristää nyt kyllä, ei tee mieli syödä niitä juustonaksujakaan, vaikka ostin. Puolikkaan suklaalevyn kyllä vedin, semmosen satarammasen, kuopus söi toisen puolikkaan. Tai melkein... mutta enpä totisesti ihmettelis, jos pitäs yöllä nousta yrjöään. Tai sitten se on psykosomaattista, kun pelkään ja ennakoin saavani sen mahataudin.

Palelenkin. Mies - joka oli tosi viluinen ennenkuin lopetti tupakanpolton (tai se itse sanoo, ettei lopettanut: ei vain polta enää) - sanoikin tänään että musta on tullu kummallisen paleleva nykyään. Kun tosiaan joskus käytin koiriakin aamupisulenkillä teepaitasillani, vaikka oli neljä astetta pakkasta ja aina tuntui olevan kuuma... nyt ei tahdo tarjeta huoneenlämpötilassakaan, saati ulkona. Vaikka sielläkin on lämpöasteita ja mulla kunnolla päällä eikä vain teepaitaa. Kilpirauhasarvot on mitattu mun mielestä parisen vuotta sitten, ja ne oli ookoo - sehän voi aiheuttaa palelua, jos ne on pielessä. Ja laihuus sekä syömättömyys, mutta niistäkään mulla ei oo kyse.

12 kommenttia:

 1. Hormonitko ne alkavat sitten aiheuttaa... kohta kuumia tuulia ja niin edelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mulla aina yöllä tulee kuumuuskohtaus, mutta ei vielä päivällä. Ainakaan näin talvella.

   Poista
 2. Siellähän on villipetoja liikkeellä. Mullekki tulee tosi herkästi kylymä, eikä lämpene helepolla.

  VastaaPoista
 3. Hitsi mikä luontoretki! Meillä jäi eilinen ihan sisäpäiväksi kun oli niin karsea tuuli. Josko tänään sitten pääsisi vähän haistelemaan tuonne pihalle.

  Toivotaan edelleen, ettei äidy kunnon vatsataudiksi, se on niin karseeta.

  VastaaPoista
 4. Tulin just lenkiltä ja kuulin, että täälläkin päin on vatsatautia liikkeellä. En halau sitä, huh, toivottavsti sullekaan ei tule.

  Ilvestä en ole onnistunut näkemään, minkkejä kyllä muutaman kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie näin kerran autosta ilveksen, kun se meni tien yli kaukaa, mutta minkinkin vasta toista kertaa.

   Ei se tullut kuitenkaan, mahakipu hellitti yöllä ilman oksentamista. Ei se varmaan sitten tälläerää tarttunut, ehkä myöhemmin...

   Poista
 5. Lekuri sanoi mulle palelemisesta että koska sulla on vaikeuksia ääreisverenkierron kanssa, niin paras tapa on liikunta ja olen huomannut että sillä on aika hemmetin suuri merkitys. Pahimmillaan palelemiseni oli viime talvena (2014 - 2015) jolloin selän takia makasin suurimman osan ajasta mutta nyt kun olen samaisen selän takia ryhtynyt vahvistamaan lihaksia, niin paleleminen on vähentynyt. Palelen edelleen enemmän kuin on normaalia mutta tämä ei ole läheskään sellaista helvettiä mitä viime vuonna.

  Mukavaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tupakointi ainakin huonontaa ääreisverenkiertoa, ja sen olen huomannut puolisossa, joka polttamisen lopetti. Ei sitä enää palele silleen ja kädetkin on lämpimät.

   Ja kyllähän se liikunta auttaa ihan akuutistikin.

   Poista
 6. Hyvä, jos oksu kiersi, se on Kamalaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin On! Tällä kertaa se ehkä kiersi, voin nyt kuvitella voivani huokaista helpotuksesta ja ruveta pelkäämään seuraavaa mahdollista tartuntalähdettä :)

   Poista