keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Kakku

Merkillinen migreeni. Oikean silmän yläpuolella. Tulee takaisin kun lääkkeen vaikutus lakkaa. Onneksi kuitenkin lähtee välillä... en tiedä, miten kävisi jos ottaisin tuplasti sen annoksen millä se pois lähtee, että pysyiskö sitten poissa. Nyt ei (lääkkeen haittavaikutusten takia) pysty, pitää ajaa hakemaan lapsi koulusta ja sitten ajaa sairaalalle käyttään sitä psykologilla ja sit ajaa kotiin ja tänään on vielä auton katsastusaikakin puoli neljältä. Saa nähdä mitä katsastussetä sanoo siitä sivutörmäyssuojasta, kun auton näyttö herjaa että "RE-ARM IMPACT SENSOR". Ja joskus sammuttaessa vilauttaa latausvaloa piipahduksen kera. Impact sensorille näkyy olevan englanninkielisiä korjausohjeita (liittyen siihen rotansyömään punaiseen painikkeeseen moottoritilassa, mitä ihmettelin blogissakin joskus) netissä, mutta en taida viitsiä näin just ennen katsastusta alkaa ropaileen - katotaan jos se saa jotain noottia. Sitäpaitsi helvetillinen pakkanenkin taas. Aina on kauhea pakkanen, kun käytän autoa katsastuksessa. Miksi se pitää aina jättää viime tippaan tammikuun pakkasille???

Mutta jäätymistä tapahtuu runsain mitoin nopeasti kyllä. Tämän ruusun kanssa kokeilin sitä, että panin sen varsi edellä veteen, sitten jätin haarukan tönöttämään kukkaan ajatuksena, että se painais kukan veden alle ja saisin sen sitten irti lämmittämällä sitä vähän. No, se oli sitten painanut kukan ihan reunaan kiinni, ja kun irrotin haarukkaa, lohkesi palanen jäätäkin kukan yläpuolelta pois.

Aiemmin jäädytin kukkia niin, että ne oli varsi  ylöspäin, ja varren kiinnitin langalla tölkin suulle niin, ettei nouse ylös. Neulalla lanka läpi kartongista, ruusunvarresta ja taas kartongista toisella puolella, ja solmuun. Siinä on taas se huono puoli, että kukka pyrkii koko ajan pinnalle eli on sitten kumarassa. Varmaan kinostaa kauheesti kaikkia.

Mutta on mulla semmonenkin homma tässä tekeillä, että uunissa on munaton ja vähävehnäinen kakkupohja. Tytöllä on synttärit. Vieraita ei lie tulossa, mutta olishan tuota hyvä vähän siivoillakin paikkoja. Ainakin kakkutaikina oli hyvää, toivottavasti kakkukin...

Tämmöisiä pullistuksia tulee maitopurkkijäädytyksiin. Kyllähän se näkyy tuo punajuurivärikin vetäytyvän tuonne keskelle, reunat on ihan kirkasta jäätä...

Säröilevät vallan kaikki
Ihan tuolla vasemmassa reunassa näkyy se kaikista rumin, niin paksua punajuuriväriä, ettei ole reunatkaan kirkkaat. Mutta päiväkausien jäätymisestä huolimatta se ei ollukaan täysin jäässä, vaan sen pinnalla oli ihan juoksevaa vettä - punaista vettä tietysti, ja nyt sitä on mun toppatakissa eikä se ikinä lähde pois.

Mutta onneksi löysin ihan puolivahingossa itelleni halvan hyvän toppapuvun "ihmisten ilmoilla liikkumiseen", kun oltiin etsimässä tytölle housuja. Vasta kaupassa kuulin (ja näin kännykän näytöltä) minkälaisia housuja se etsii - reisitaskuhousuja - ja olisin voinu jättää koko kauppareissun väliin, kun tiesin, ettei semmoisia kaupoissa ole näinä päivinä. Onneks en jättäny, sain toppapuvun. Varustelekasta sitten tilasin ne housut sille. Toivottavasti on tyytyväinen... mie kyllä pelkään - mitä tyttökin vähän aanaili - että ne näyttää hyvältä vain hoikkien, pitkäjalkaisten ja kapealanteisten tyttöjen päällä. Hoikkahan tyttökin on, mutta ehkä sillä on vähän muodokas lantio niihin housuihin. Tai sitten se on tyrmäävän hyvännäköinen niissä. Saa nähdä.

17 kommenttia:

 1. Kaunis tuo ruusu on, ei sen väliä vaikka jää vähän lohkee.

  Tuota ihmettelen, että sinun punajuuriliemi ei sekotu kunnolla veteen jäätyessään. Johtuukohan se etikasta? Mulla on sitä etikkapunajuurilientä. Se sekoittuu oikein hyvin, kun jäätymään laittaessa hiukan sekoittaa.

  Mutta ihan hauskojahan nuo maitopurkit on noinkin. Antavat väriä lumiseen pihaan.

  Pidän peukkuja katsastukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kokeilla etikkaa. Kunhan ensin saisin kaupasta etikkapunajuuria...

   Läpi meni :)

   Poista
 2. Kirottu migreeni. Jos maailmassa on vähääkään oikeudenmukaisuutta, niin sais häippäistä mokoma koska oot muutenkin sairastellut ja jatkuva kipeenä oleminen käy hermon päälle.

  Olen katsellut noista sun ja Rantiksen jäätöitä jotka ovat perkeleen hienoja ja mietin että jos nesteenä käyttäis liivatteella terästettyä vettä, niin saisikohan siihen vangittua niitä....mitä hemmettejä ne nyt on ne kiiltävät, no ne kiillehiutaleet vai mitä ne on - silleen että niitä ois tasaisesti koko jääveistoksen matkalta? Käsittääkseni ne muutoin nousevat pintaan ja homma ei onnistu silleen ja jos vielä saisi flueresoivia hiutaleita niin siinäpä kimaleteleva pötikkä joka näyttäis aika makeelta illan hämärässä valaistuksess.

  Kuten huomaat, mulla on näitä hypotettisia ajatuksia koska mä olen laiska ja kaikki jää ajattelun tasolle. No onhan sitä jotain saatu aikaankin kun olen ottanut itteeni niskasta kiinni viime päivinä ja nytkin pitää mennä laittamaan Syyrialainen roikan päähän koska tässä on pari hommaa jotka vaatii autoilua.

  Tänään ajattelin kokeilla miltä maistuu makkkara - jauheliha - kastike med hemapa koska jotain vaihtelua pitää saada.

  Oike hyvä keskiviiko sulle ja kaike hyve muuta, koita jaksa ni kulla se sitä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maissijauhoillakin vois kokeilla suurustaa, tulis halvemmaksi... tuokin on semmonen, mitä vois kokeilla :)
   Mutta makkarajauhelihakastiketta en kyllä.

   Poista
  2. Ei kannata maissijauhoilla :)

   Poista
 3. Kyllä toi meitä alan naisia kiinnostaa miten se ruusu kieppuu tölkissä. Itsekin humanoidin synnyttäneenä ja sen kostoa odottaen sulamisen jälkeen.

  Mutta hauska kun olet alkuun saanut migreenin ja auton vian yhdistettyä samaan kappaleeseen... luin toistamiseen ja nyt sun otsaan tuli sitten toi virheilmoitus.

  Ja oivalsin miksi tuo sydän näyttää niin surkeanväriseltä... ei se ollut punaista väriäkään.... vaan pinkkiä ja selkeästi punajuurenväristä....

  VastaaPoista
 4. Netistä tilaamisessa on aina oma arvailunsa, mutta toivon, että näyttää tyrmäävän hyvältä niissä pöksyissä ;-)

  Onnea katsastukseen, ai että mä vihaan sitä päivää!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se ei ole kiva päivä. Mutta ekaa kertaa oli nainen katsastamassa, meni läpi :)

   Poista
 5. Mulla aika usein särkee nimenomaan toisen silmän takaa, mutta olen ajatellut sen olevan vain näkökyvyn heikkenemistä tai jotain ylirasitusta.

  Meillä myös osuu aina tammikuulle auton katsastus ja joka kerta miehen on korjattava pakkasessa joku pikkuvika, ennen kuin vie auton tarkastukseen.

  Kyllä ne varustelekan housut varmasti on hyvät tytölle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on se kipukeskus oikeastaan tuon oikean silmän kulmakarvan sisäreunan kohdalla, siitä se usein lähtee.

   Poista
  2. Joo, se 'migreenihermo' menee kulmakarvoissa ja korvien takana. Näin minua valisti aikoinaan hammaslääkärini, joka suositteli krooniseen migreeniin (jota mulla ei ole) botox-käsittelyä :P

   Poista
  3. Toinen on lävistys sopivaan kohtaan korvan rustossa, mitä tarjoavat migreenin estoon... läväreistä en välitä, mutta jos tietäisin, että sillä migreeni lähtee, niin ottaisin heti!

   Poista
 6. Kauniitahan nuo jäämötikät on pullistuneinaki ja ruusu on hieno olipa miten puolin vain :)

  VastaaPoista