perjantai 22. tammikuuta 2016

Ihra

Tässä näitä ruusun tai useampia sisältäviä jääklimppejä. Toiseen on lirahtanut hieman punajuuriväriäkin. Useassa erässä jäädytetty, ensin pohja niin, että ruusut jää kiinni, sitten päälle lisää vettä.

Olof Palme maalaili skenariota liivate/hilejäädytyksestä, mie kokeilin maissijauhosuurustuksella, mutta jäi harmaaksi.
Ihan hauskan näköinen se kyllä on noinkin, mutta ihmettelen, miksi sitten kastike, jonka suurustan maissijauholla, jää kirkkaaksi niin, että jos haluaa siitä sakeamman näköistä, pitää laittaa kermaa. Vai vatkasinko vain liikaa ja se tuli kuplaiseksi, ja olisko se pitäny jäähdyttää hitaasti sisällä eikä viedä höyryävänä kuistille... Seuraava hilejäädytys on tulossa kyllä. Toisenlainen.

Löysin Lidlistä niin hyvän maksapateen, että sitä on ostettava lisää! Hintakaan ei ole hurja. Vähän vierastan niitä kökköjä siellä seassa, mutta nehän voi pudotella lattialle, jos ehtivät sinne asti ennenkuin ahne koira nappaa suuhunsa. Oululaisen jälkiuunipalalle sitä ja juustoa... oi nam.

Äsken kun kävin viemässä tytön lukioonsa, hain mennessä Matkahuollosta sen Varustelekan paketin, missä oli ne tyttären housut. Kauhisteli, että kauhean isot ja leveät, mutta pisti reppuun ja kaiketi aikoi kokeilla koulun vessassa, miltä ne näyttää. Mitään ei ole kyllä kuulunut sen koommin...

Tullessa sitten hain kaupasta jauhelihaa ja samalla ostin uunilihan, jonka läskin viilsin irti ja vein linnuille. Ei oikein kelepaa, enempi ovat noiden mun tekemien munkinpaistorasva-pähkinäköntsien kimpussa. Kattelin, että ovat kaivertaneet sitä rasvaa pähkinöiden ympäriltä niin, että pähkinät vaan jää töröttään (kaipa nekin on kuitenkin joku jossain vaiheessa syönyt) joten ajattelin, että mitä turhia kursaileen, ja palastelin pelkkää rasvaa tarjolle. Katotaan, meneekö. Kyllähän tiput vähän pällistelee ja kattoo yhellä silmällä ku on epätavallisen näköstä tarjottavaa, mutta käy se kaupaksikin rohkeammille. Ja närhelle tietty.

Pakkasta oli tosiaan aamulla kolmisenkymmentä, sisälläkin vileetä. Onneksi on lämmittimet, tosin toinen on taas tyhjä. Tyhjeni eilen aamulla, sanoin töihinlähtöä tekevälle miehelle, että jos se löysää säiliöstä korkin, voin kyllä täyttää sen. Se sanoi, että samalla jos hän sen löysää, hän voi vähän täyttääkin. Laittoi siis "tilkan", mutta ei täyttänyt sitä sitten myöhemminkään kunnolla, ja nyt se on sitten tyhjä.

Täytynee lähteä etsiskelemään soveliasta villapaitaa navettakäyttöön...

edit: kyllä läski kelepaa :) jonoakin syntyy.

14 kommenttia:

 1. Josko se kylmä nyt vähäks aikaa riitäis? Aamulla oli meilläkin ihan hirmu kylmä mutta nyt jo lauhtunut ja -18 näyttää mittari!

  Mukavia navettahommia, älä palelluta itteäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy koittaa huhkia, ettei palellu :) ja on se täälläkin kymmenkunta astetta aamusta (tai keskipäivästä) pudonnut.

   Poista
 2. Patee on epäilyttävä sana, joten joskus maksamakkaraa leivälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai sulla oo jotain hampaankolossa jotakuta Paavoa tai Paulia kohtaan, kun Patee on huono sana :)

   Poista
 3. Koirille syötän pateeta....

  Mulla lukee välilehdessä: Tuulitunnelissa: Ihra

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koiranpateet on erikseen, ne on suolattomampia...

   Poista
 4. Läskijono:)

  Kauniit nuo ruusut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne aina hienoja. Nyt ostin - kun halvalla sai - tulppaaneja, ehkä niistäkin osa päätyy jäähän. Jos pakkasia riittää.

   Poista
 5. Kiitos rakas että kokeilit koska mun mielestä siitä tuli itseasiassa hienompi kuin odotin koska en oikein uskonut siihen jauhohommeliin mutta kuten niin monta kertaa ennenkin, turha sitä on itseään viisaampia ja taitavampia epäillä!
  Toi mua naurattaa että miks sä olet mut ristinyt Olofiksi? Jotenkin se kait liittyi nimen samankaltaisuuten vai miten...en minä enää muista mutta hauskahan tuo on :)

  Onneksi kelit lauhtuivat ja täällä oli kun viimeksi katsoin niin jossain -14 kantissa ja pitäis pudota edelleen. En välitä jos maaliskuu on keskimääräistä kylmempi sillä aurinko paistaa päivisin jo niin voimakkaasti että se on mulle aivan sama jos yöt ovat kylmiä.
  Muksaa perjantaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä se liivate varmaan parempi on, kun sitä ei tarvi sekotella eikä keitellä. Yritän tarjeta kuvata sen toisenkin viritelmäni, jostain syystä navettahommien jälkeen oon aina ihan jäässä. Vaikkei siellä ollu ees kylmä.

   Olof Palme tuli siitä, kun joka kerta alussa luin väärin.

   Ja pakkanen ei haittaa niin kovasti, jos ees välillä on lämpimämpää :)

   Poista
 6. Jänskän näköistä tuo suurustehommeli :) Mä en saanu aikaiseksi jäädyttää mitään, vaikka niin piti. Hyvä että sä esittelet omia luomuksiasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se meni tuolleen "ryttyyn"kin niinku olis ollu leivinpaperin päällä, mutta oikeesti se oli sileässä silikonivuoassa. Jäätymisen fysiologiaa taas.

   Sulla on ollu muuta nyt, ehtii sitä jäädytteleen toistekin. Aikansa kutakin.

   Poista