sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Käki

Eilen kävin aamukävelyllä ihanassa (tosin kylmähkössä) aamussa, bongasin ensimmäiset valkovuokot. Mutta olin jo muutenkin surullisella päällä ja kun kuulin joutsenen ääntä ja aattelin, että nyt nään sen tutun joutsenparin lentävän sitä reittiään joenuoman yllä, eikä ei lentänytkään kuin yksi joutsen, niin meinas ihan itku tulla. Olen nähnyt tänä keväänä ne kaksittain, mutta nyt on toinen ehkä kuollut tai vammautunut, ja jäljellejäänyt saa viettää kesänsä yksin... illalla se lensi takaisin, yksin.

Oli huono vappusää, vaikka eipä se meitä haitannut. Paistelin tippaleipiä ja paikallislehdestä löytämäni ohjeen mukaan tippamunkkeja, gluteenittomana kyllä. No ei ne "munkit" juuri munkille maistuneet, mutta hyviä oli. Tai on vieläkin. Tippaleivistä ei tullu oikein rapeita. Ja kuvakin taas kääntyi omine lupineen kylelleen.Sade taukosi (vastoin ennusteita!) illalla, ja päästiin tytön ja koirien kanssa vielä iltalenkille. Käki kukkui!

Vappu on tunnettu ryyppyjuhlana, joten ostinpa minäkin viinipullon. Ruokakaupasta. Ihan hyvää on. Puoli pulloa jäi juhannukseksikin :) Mies korkkas mun harmiksi Laphroaig -pullon, mutta onneksi ei ottanu siitä ku yhen naukun. Kaljaa meni ihan riittävästi ilmankin.

Tänäaamuna koirat taas herätti kuuden jälkeen, mutta vielä väsytti... hassua, kun siellä sängyssä tallotaan mua ja tuijotetaan kirsu melkein mun nenässä kiinni ja ollaan ilosia kun oon hereillä, mutta kun tultiin alakertaan, menin sohvalle ja vedin peiton päälle, niin sinne sitten asettuivat koiratkin jatkamaan uniaan. Höh. Turhan takia herättelevät. Tai se herättäjä on aina se toinen. Toinen saattaa jopa jäädä vähäksi aikaa peiton mutkaan sänkyyn, kun toisen kanssa mennään alas.

Niin ihana ja hiljainen aamu oli, että lähdin kuitenkin niiden kanssa käveleen, kunhan olin hetken torkkunut siinä sohvalla. Kello oli silloin jotain varttia vaille 7, eikä ollu kyllä paljoa liikennettä tässä! Yksi auto meni, ja yksi ihminen tuli vastaan. Se on sellanen vanhempi naisihminen, jonka monesti näkee täällä kävelevän, tekee ilmeisesti usein saman kierroksen. Sanoin sille reippaasti huomenta, ja se vähän hämmentyi... kyllä se sitten vastasi, kun totesin, että ei oo paljoa vastaantulijoita... oltiin yhtä mieltä aamun kauneudesta. Isolta tieltä kantautui kyllä aika usein rekan meteliä, mutta hiljaisia hetkiä oli sen verran, että kuulin selvästi teeren pulputuksen pellolta. Rentukat on nupullaan viimeisten lumijääkökköjen seassa - panin merkille, kun tallustelin lähemmäs teeren ääniä. Hukkuivat solisevan veden ääneen, että turha vaiva. Olis pitäny olla kumpparit, että olis voinu kävellä pellon poikki. Ja koirat kotona - jostain syystä ne nuolee tassujaan kovasti sen jälkeen, kun on käyty pellolla; nuolivat nytkin, vaikkei kävelty kuin muutama kymmenen metriä siellä. Se on semmonen enempi kesantopelto, korkeintaan heinänviljelyssä ja osittain liian märkä edes traktorille.

Pajulintu ja kukko bongattu myös tänä aamuna ekan kerran tälle kesälle. On siis naapurissakin pantu linnut ulos.

Kaikki mun lukijat varmaan tietää, miten näreissäni oon siitä, kun nykyään ei sääennusteet yhtään pidä paikkaansa. Tälleen on pallo hukassa. Esimerkkinä perjantai:
Heti aamulla meni pilveen ja vettä satoi puolilta päivin. Näkymä n. klo 12 tällanen:
Ja sitä se oli ollut jo useita tunteja. Meinaan, jos kattelee säätietoja ja suunnittelee kaupoillakäynnit ja ulkoilut sen mukaan, että ulkoillessa olis sateetonta, niin menee yhtä usein pieleen kuin onnistuu. Perjantaina siis ulkoiltiin sateessa, kun piti olla aurinkoista. Eilinen säätieto piti lähestulkoon paikkansa, mitä nyt ei satanut, vaikka piti, mutta tässä tilanteessa se ei haitannut yhtään :)


6 kommenttia:

 1. Meillä oli ihan mukava, poutainen vappu, ja nyt näyttää ennuste jopa ihan hurjan kesäistä ens viikolle. Onkin lyhyt viikko kun helatorstain jälkeinen perjantai on täällä kouluissa vapaata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siskokin sanoi, että hieno ilma - oli käynyt uimassa ekan kerran :) Ei se sadealue iso ollut, mutta sellanen kapea nauha joka pysytteli mejän yläpuolella mennessään... harmi, kun tuolla koulullakin näyttivät koristelevan pihaa jotain vappujuttua varten. Toivottavasti oli säävaraus että sisällekin pääsi.

   Poista
 2. Sinä kuulit käen, minä yritin kovasti aamulenkillä kuunnella, mutta sepelkyyhjä vaan kuului. Ja joutsenet täälläkin oli liikkeellä, ei näkynyt, mutta kuului.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie huomasin taas, miten paljon on lintuja, joita en äänestäkään tunnista. Tiedän, että oon kuullu sen linnun ääninäytteessä, vaan en muista mikä lintu. Ei sitä vissiin näin vanhana enää pysy asiat muistissa, vaikka olisivat mielenkiintoisiakin!

   Poista
 3. Eipä tosiaankaan voi säätietoihin luottaa. Täällä Kaakonkulmalla oli lauantaiksi luvassa puolittain aurinkoa eikä yhtään sadetta, mutta koko lauantaipäivän tuli vettä taivaan täydeltä. No, eipä päässyt puutarhatöitä jatkamaan. Onneksi ensi viikko näyttää hyvältä. Toivottavasti nyt pitää paikkansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siellä teillä näytti olevan pahin kohta, mistä se kapea mutta rankka sadealue matkusti Suomeen.

   Poista