perjantai 25. marraskuuta 2016

Alle kuukausi jouluun

En kestä miten tää aika kuluu niin äkkiä. Tai toisissa asioissa ei kulu äkkiä, mutta jos on kyse omasta jaksamisesta ja ehtimisestä, se kyllä kuluu! Erehdyn ajattelemaan, että "no, aikaa on kaksi viikkoa/viikko/kuukausi" enkä stressaa, ja äkkiä onkin toukokuu. Tai siis se hetki, kun hommien pitäs olla jo, ja mie vaan "en ole stressannu asialla" ja kaikki on levällään.

No, eilenillalla sain edes osan niistä hommista pakettiin, mitkä tällä viikolla piti saada - tuli vähän vastoinkäymisiäkin matkalla - ja hip hei, taas on ollu pää kipee kaks päivää. Ja tänään on sovittu menoakin, en voi vain ladata päätä ja mahaa täyteen lääkemyrkkyjä ja maata reporankana. Äsken kyllä tunnin kävin makaamassa, oli niin huono olo ja paleli. Kaksi peittoa oli päällä ja mulla oli vielä fleecepusakka, ja silti vilunväreet hytisytti. Mittarin mukaan ei kuitenkaan ole kuumetta. Päähän sattuu ja mikään ei auta ja sumatriptaania en voi ottaa kun on lähtö edessä; eikä sekään kyllä auttanut eilen aamuvarhaisella, kun särky oli jo alkanut. Ehkä se on jännityspäänsärkyä kireistä hartioista? (Edit: auttoi hiukan, kun vetäsin kunnon hartiajumpat)

En oo kyllä aivan kunnossa. Eilen keskellä päivää käsitöitä tehdessä tuli tosi omituinen olo, irrallinen, epätodellinen, sellanen mikä saattaa olla just ennen pyörtymistä, just ennen kuin silmissä mustenee ja korvista katoaa äänet. Ajattelin, että se johtuu siitä kun oli nälkä ja verensokerit ehkä matalalla, mutta ei syöminen auttanu ja leipäkin maistui suussa kummalta. Makealta. Ehkä se oli se sulatejuusto mikä maistui kummalle. Outo olo jatkui iltaan asti, onneksi vähän lievempänä, ja siihen liittyi se päänsärky. Mutta taas tullaan ajatukseen, että mitä joku sairaanhoitaja sanoo, jos masennus- ja riippuvuusdiagnoosin saanut eläkeläinen soittaa ja sanoo että "mulla on kummallinen olo"? Riippuvainen luonnehäiriöhän just kaipaa huomiota, esim. lääkärin hoivaa ja huolenpitoa, jos on vaikka pipi sormessa. Tunnistan kyllä oireen itsessäni, ja usein mietin tännekin kirjoitellessani, että onko tämä nyt vaan huomion kerjäämistä... ja onko nyt lääkärinajan pyytäminenkin vaan huomion kerjäämistä ja oman sairaudentunnon kasvua itseään isommaksi. Analysoin siis jo valmiiksi itse käyttäytymistäni mahdollisen kuulijan ja lukijan silmin, ja usein suodatan asioita analyysin pohjalta.

No, se eilinen olo nyt kuitenkin oli niin kauhee, etten uskaltanu lähtee autolla hakeen tyttöä junaseisakkeelta, kun on se koulukin siinä ja kaikkee. Kyllä tämänkin olon kans saa olla tarkkana ajaessa, ja on varmaan aika pimee jo kotiintullessakin.

Vaikka on nyt maassa kevyt lumihuntu vähän aikaa, ennenkuin taas sulaa pois.
Suolaa oli laitettu tuohon tielle, huomasin aamulla kun sen yli kävelin koirien kanssa.

Laitan nyt sitten vielä kuvan herkusta, joita tyttö eilen teki. Se on nyt näistä innostunut :)
Ei vaan vieläkään saanu kuorrutteesta sellasta, että se olis koossa pysyny. Ja joku kommentoi ohjeen alla, että liian kovaa tuli. Ei meillä vaan. Tosin ei tainnut tyttö kovin tarkkaan ohjettakaan seurata... siitä tuli vähän sanomista by äitinsä.

8 kommenttia:

 1. Mekin saatiin pikkuhituja lunta maahan ja illalla/yöllä pitäis vissiin tulla vielä lisää.

  Ja hei, sä saat sun blogissa kirjoittaa oloistasi ja vaivoistasi ihan just silloin ja sillei kun haluat ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, sitähän mie olen aina kaikille muillekin sanonut, että omassa blogissa saa kirjottaa just niinku haluaa. Vieraita arvostetaan mutta niiden mukaan ei muotouduta. Kuten eräälle kommentoinkin, niin blogista katoaa sielu, jos sitä alkaa muokata sellaiseksi, minkä arvelee lukijoita miellyttävän.

   Poista
 2. Mmm, oikein herkkumuffinsi :) Kirjota vaan tuntemukses niinku ne on, jos ei joku tykkää, niin jättäköön lukematta! Migreeni on inhottava, minun tytöllä kestää useamman päivän ja just lihasjumit laukasee sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis aivan liian herkullisia! Ja vielä vehnättömiä... olen mennyttä...!

   Kohta otan kunnon lääkkeen ja meen nukkumaan. On ihme, jos vielä aamulla tuikkii kipu.

   Poista
 3. Migreeniä täälläkin, viime yönä jo alkoi ja jatkuu vaan. Eikä apteekissa ole niitä Imigranin nenäsuihkeita, argh. Nyt pidän koneella istumisesta taukoa, että hartiat saa huilata.

  Blogissa voi kirjoittaa oman mielen mukaan. On siinä kyllä minulla ainakin tietty raja päällä, että jos sitä lukeekin joku, jonka ei halua näkevän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän Puskissa varoittelikin. Eikö niitä saa jossain muussa muodossa? Suppona tai jotain?

   Niin no, tiedän mie omassa blogissanikin (ainakin yhdessä entisessä) käyneen ihmisiä, joita en kaipaa lukijoiksi. Muitakin kuin se tytön kaveri. Tuli meili, joka kavalsi, vaikka koitti olla muina miehinä.

   Poista
  2. Supot loppuivat jo vuosi sitten tukusta. Nyt on luvattu nenäsuihketta helmikuuhun mennessä. Tabletit ei pysy sisällä, joten nenäsuihke on ainoa.

   Mulla on kanssa se yksi kiusanhenki-tyyppi, äijä, joka tuppaa luulemaan itsestään liikoja ja hänestä kuulen aina muuta kautta, että kyylää. En minä hänestä välitä, mutta nyt alkaa olla liikaa kun oikean nimeni oli julkaissut. Ja itse luuli pysyvänsä anonyyminä.

   Poista
  3. Hahaa, sulta ei kukaan pysy anonyymina :)

   Poista