perjantai 25. marraskuuta 2016

Myötähäpeää

Voi en kestä katsoa Postin alennustilaa! Se oli sentään hyvä työpaikka silloin joskus, hommaan annettiin kunnon koulutus ja mua vähän vanhemmat postimiehet oli joutuneet jopa vannomaan valan. Nyt ne ei enää leimaa postimerkkejä eikä kuljeta lähetyksiä ajallaan ja hukkaileekin niitä, jakelee väärin ja kuulemma ei jakelekaan enää kuin kolmena päivänä viikossa. Sellasta oon epäilly meilläkin jo tapahtuvan, vaikkei siitä ole mitään tiedotusta tullut. Ellei sitten jossain Postisetissä, mikä on kanssa yks pohjanoteeraus.

En muista, milloin se oli, kun Posti päätti "parantaa palveluitaan" laittamalla kaksi eri kirjeluokkaa, joille sit laitettiin eriväriset laatikot ja eri hinta. Nyt, kun ovat todenneet, etteivät saa aikatauluja pitämään ja vieläpä vähentävät jakelupäiviä, tuovatkin uuden hienon palvelun "yksinkertaistamalla kirjeiden lähetyksen" kun yhdistävät 1. ja 2. -luokat yhdeksi 1-2 arkipäivässä kulkevaksi postiksi. Kakkosluokan merkkejä ei enää ensvuonna myydä. Kandee nyt ostaa kakkosen ikimerkkejä varastoon, niillä ikimerkeillä kirje kulkee aina. Ja hinnat kumminkin nousee, kun tälleen hienosti "parannetaan palveluja".

Ulkoilutetaan vanhuksia, haravoidaan, luodaan lunta, kuskataan aterioita, mutta vähennetään sen tekemistä, mitä varten Posti on ja mistä ihmiset maksaa Postille korkeita hintoja ja saa silti huonoa palvelua.

Vähän niinku Suomen hallitus: "Leikataan 50%! - - - Saatiin läpi hieno parannusesitys, leikataankin vain 20%! Kyllä me tehtiin nyt hyvä teko, ollaan niin köyhien puolella!"


Matkahuollolla oli nyt Pakettiviikot, no, vielä kaksi päivää, netissä valmiiksi maksamalla saa lähettää 10 kiloon asti neljällä ja puolella eurolla. No, ei ne näköjään enää ole postissakaan niin sikahintaisia ku oli joskus, kun heti jos paksuus oli yli 3 cm sai maksaa ittensä kipeeksi... mutta joo, äänestän jaloillani ja lähetän kilpailevalla yrityksellä. Tosin sehän ei ainakaan paranna Postin palveluita, että vähenevät asiakkaat vähenee entisestään. Ehkä lähetän vielä sitäkin kautta :)

Tänään oli joku ostamispäivä, ja samalla äläosta-päivä. Käytiin ostamassa vaan tarpeellista, toinen tyttö lähti junalla yhteen paikkaan ja toisen vein autolla toiseen paikkaan. Kyllä oli neljän maissa kaupungista pois tullessa aivan sikamainen ruuhka! Nyt ollaan miehen kans kaksin viikonloppu.
Tässä hieman draamaa iltapäivältä. Oravalaudan luukku oli jäätynyt kiinni, orava koittaa epätoivoisesti sitä saada auki ja samalla pitää toisen loitolla herkkupaikasta. Onneksi hoksasin, ja koirien kans ulos mennessäni kävin irrottamassa kannen. Tai siis päästin sen jäästä irti. Ainakin toinen oli paikalla vielä, kun tultiin takaisin pikku lenkiltä.

4 kommenttia:

 1. Samaa huokailin postin touhuista just äsken kun luin lehdestä mitä ne on keksineet. Kirjeet on kulkeneet jo pitkään jossain kolmannessa luokassa.

  Miten postinjakajaksi koulutettu yhtäkkiä joutuukin vastuuseen vanhuksen ulkoilutuksesta. En käsitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, sanopa se. Vanhukset on kuitenkin ihmisiä, ei kaikki sovellu niitä hoitamaan.

   Poista
 2. Ensin nostettiin ulkomaille postitettavien maksua ja nyt poistetaan kakkosluokka. Postissa oli aika vähän kakkosmerkkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nehän yrittää saada myytyä kaikki pois ennen vuodenvaihdetta.

   Poista