tiistai 15. marraskuuta 2016

Päivystyksessä

Illan puolella täyttyi puoli vuorokautta tytön oksentelua ja pääkipua, ja kun vaiva ei osoittanut mitään laantumisen merkkejä, eikä edes suussaliukenevat raemuotoiset särkylääkkeet pysyneet sisällä, tai auttaneet, lähdin viemään sitä päivystykseen puoli kahdeksan jälkeen. Päästiin heti tarkkailuhuoneeseen (siitäkö se johtuu, ettei oksentelevia potilaita koskaan näy odotushuoneissa?) jossa oli toinenkin samoista oireista kärsivä tyttö.

Reilun tunnin odottelun jälkeen meidät kävi hakemassa vanhempi herralääkäri, hieman hoono soomi, mutta kovasti se puhui. Migreeniksi se sen diagnosoi ja antoi meille reseptin Miranaxiin, ja määräs tytölle Voltaren-piikin pyllyyn. Just muuten luin ohjetta, siinä sanottiin "Voltaren-injektioneste/infuusiokonsentraattia ei tule antaa lapsille eikä alle 18-vuotiaille nuorille." Hienoo. Toivottavasti lapsi on vielä hengissä... Eikä älytty pyytää pahoinvointilääkettä, sit se oksensi kotipihaan kun tultiin takas. Söi kuitenkin pari haukkaisua banaanista ja jo puoli mukia mehua ennen nukkumaanmenoa.

Superkuukin oli, mutta ei mitään näkynyt. Pilviä. Puolen päivän tienoilla oli vähän aikaa lupaavasti puolipilvistä, mutta se meni ohi. Nyt kuulemma vettä sataa, vaikka on pakkasta.

13 kommenttia:

 1. Voi toivottavasti tokenee tuosta ja pian. Kauheita tuollaiset kohtaukset :-(

  Meillä kurkkukipu jatkuu ja nieluviljelyyn taas menossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säälitti niin kovin, kun ite tiiän minkälaista se on... toivottavasti teillä ei taas jouduta ab-kuurille!

   Poista
  2. No sehän se sieltä tuli sitten...

   Poista
 2. Paranemista tytölle. Migreeni aiheuttaa kyllä joskus tosi hankalia oireita, varsinkin juuri tuolloin nuorena. Nykyään on noita nenäsuihke-lääkkeitä, jotka ei tule oksentaessa ylös. Mutta kaikille nekään ei sovi. Pahoinvointiin itse ainakin sain josain vaiheessa ihan oman lääkkeen, se laitettiin kielen alle ja suli siihen. Tehosi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin hyvin yllättynyt, kun tyttö lääkärin kysyessä piikki vai nenäsuihke, valitsi piikin. Rokotuskammoinen kun on. Mutta ainakin mulla se nenäsuihke on tehny välittömän oksennusrefleksin, kun valuu kurkkuun ja sieltä suuhunkin.
   Tuo pahoinvointilääke kuulostaa mainiolta, pitää kysyä sitten joskus, jos pääsen lääkärille...

   Poista
 3. Voi tyttöparkaa :/ Mulla on aina ollut migreeni sidoksissa menkkoihin, paitsi nykyään ei enää. Tosin D-vitamiinia en voi syödä, koska se nostaa estrogeenitasoja, mikä taas aiheuttaa migreenin.

  Mulla varsinaiset migreenilääkkeet ei ole koskaan auttaneet, vaan juurikin Miranax on ollut paras.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että siitä Miranaxista on apua täälläkin. Mulla oli joskus kans kk-kierron kans migreeniongelmia, sain siksi minipilleritkin aikanaan.

   Poista
 4. Hui kamala! Onneksi on "vain" migreeniä. Kamala riesa se on kyllä, mutta ainakaan ei mitään hengenvaarallista. Tuollaiset kohtaukset kyllä säikäyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on käsittämätöntä, miten elimistö voi organisoida ihan itse sellaisen helvetillisen tuskan, joka kuuluu vaarattoman taudin kuvaan... kun ihminen pelkää kuolevansa ja lopulta toivoo kuolevansa, että pääsis siitä.

   Poista
  2. Ja on vielä ihan normaalin rajoissa, että sitä kestää pari kolme päivää!

   Poista
 5. Äläpä muuta sano! Mutta on tässä suunnittelussa paljon muitakin virheitä. Migreeni on saatanasta.

  VastaaPoista