perjantai 18. marraskuuta 2016

Nopeusnäyttöjen vaaroja

Tuli sieltä Lindorffilta jo laskukin, on ne nopeita kun on laskun lähettämisestä kyse. Nissenin nainen soitti uudelleen ja sanoi, että asia on hoidettu sinne suuntaan, ja pitäisi tulla uusi lasku. Pahoitteli kauniisti, ja hyvin hoiti homman.

Ei ne sitten ihan sileeksi vetäneet sitä kaunista metsää. Rumaksi kuitenkin. Aika erikoista minusta tuollainen metsänhoito, että jätetään tosi harvakseltaan jokunen puu sinne... seuraava isompi myräkkä sitten varmaan kaataa loput. Niinhän siinä usein käy, ja tuo on muutenkin sellasen mäen päällä, että sieltä joka kerta kaatuu puita kun myrskyää.

Sitten semmonen juttu, mikä on ollu mielen päällä jo jonkin aikaa. Aamuisin usein heitän tytön junalle, ja sinnemennessä ajelen koulun ohi. Sen koulun, joka ihan välttämättä piti rakentaa pienelle tontille vilkkaan kauttakulkuväylän varteen, vaikka varmasti olis ollu lääniä läheisillä pelloilla ihan nokko. Tässä ainakin lasten turvallisuus jäi toiseksi muiden seikkojen rinnalla. Ajoaikani sattuu juuri siihen aikaan, kun pikku piltit kiiruhtaa yhdeksäksi kouluun, joten tarkkana pitää olla.

No, on sitten jo jonkin aikaa ollut sellanen ajonopeusnäyttö siinä koulun kohdalla, suojatien liepeillä. Minusta on ihan hullua laittaa tuollainen autoilijan huomiota hajauttava juttu koulun suojatien viereen! Luulis, että juuri siinä kohtaa pitäs olla mahdollisimman vähän mitään häiriöitä, että autoilijan huomio kohdistuis niihin tietä ylittäviin lapsiin. Ei siihen, mitä nopeusnäyttö näyttää. Käsi pystyyn, autolevat lukijat, kuka katsoo nopeusnäyttötaulua, jos sellainen tien vieressä on! Ja ehkä vielä vertaa sitä auton mittarin näyttämään nopeuteen. Ja juuri sillon saattaa singahtaa se myöhästymistä pelkäävä nassikka sieltä lähiöstä tielle.

Niin, en kai kirjoittaisi tästä, jollei olis omalle kohdalle sattunut hieman säikäyttävä tilanne justiin tuon asian takia. Se on jonkinlainen automaatio se taulun katsominen, vaikka loppujen lopuksi sillä ei ole mitään väliä, mitä siellä näkyy, kun itse tietää ajavansa alle rajoituksen.

Tyttö teki suklaamuffineja tässä yks päivä :D mua nauratti kovin, ja sain kuittailua kakkahuumorista. 

Hyviä oli, parempia miltä raakoina näytti, maistoin vaikka onkin vehnäisiä. Tuli kuorrutuskin sitten päälle. Ikinä ei ne kuorrutteet onnistu niinku kuvissa, en tiedä miten ne sokeri-tuorejuusto-rasva-ym. mössöt muka saadaan niin kiinteiksi, että voi pursottaa kuvioita. Kerran oon kyllä vain itse yrittänyt, mutta eipä ne onnistunu tytölläkään, vaikka teki kaksi eri satsia. Vähän semmonen berliininmunkinpäällyste niihin sitten tuli. 

Vein äsken vanhaa leipää harakoille, niillä on kyllä hyvä viestintäjärjestelmä. Kun ripustelin paloja puuhun, kuului räkätystä jostain kaukaa, mutta jahka olin sisälle tullut, oli piha täynnä harakoita. No kuusi niitä tässä pyörii, kaikki oli varmaan osingoilla. Kiivas piilottelu sitten ympäriinsä. Varmaan kiva sit semmosta multasta märkää leipämössöä syyä... ja koirat välillä käy niillä kätköillä myös, jos sattuu että ovat mejän pihalle piilotelleet.

Siivota pitäs. Imuroida ainakin. Ulkona sataa vettä.

6 kommenttia:

 1. Katsoin heti tuota metsäkuvaa ja mietin jo ennen kuin luin tekstisi, että tuosta kaatuu mäntyjä seuraavassa myrskyssä.

  Omituiseen paikkaan on laitettu nopeusnäyttö! Siitä kannattaisi tehdä kirjelmä sille laittajalle. Kunnasta se asia ainakin selviää. Nopeusnäyttö on hyvä asia, mutta rauhallisella paikalla.

  Saman ilmiön koen täällä, kun vien linnuille ruokaa, niin alkaa melkoinen tiedonvälitys-konsertti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en tiiä mikä itu tuossa on ollu, monestihan siemenpuita jätetään ja toivotaan, että ne ei kaatuis, mutta ne on yleensä ryhmissä eikä tuolleen hajallaan.

   Nopeusnäyttö oli välillä poissakin, mutta pantiin takaisin, viimeksi kun olen siitä kuullut, niin tarkoitus oli kerätä tietoa ylinopeutta ajavista, että saatais jotain hidastustöyssyjä siihen. Niin; miksi piti tehdä se koulu vilkkaan tien varteen ja sit itkee ku autot siinä ajaa?!

   Poista
 2. Mun työmatkalla on ihan yhtä pöljässä paikassa nopeusnäyttö. Koulun kohdalla just suojatien nurkilla, jolloin huomaan itsekin nostavani katseeni tiestä sinne ylös näyttöön ja katsovani, että Oho 45, pitää hiljentää. Olis parempi, että se näyttö olis selkeästi ennen, tajuaisi jos ajaa liian lujaa, mut nyt tossa ei oo mitään järkeä, kun se on just suojatien ja bussipysäkin kohdalla, missä lapsia juoksee, niin siinä ei nimenomaan pitäs mitään näyttöä tuijotella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossakin on bussipysäkki, koulun pihatie, suojatie ja toiselta puolelta tulevan tien risteys samassa läjässä...

   Poista
 3. Hei hyvä pointti, me ollaan miettitty kuopuksen koulun lähelle sellasta nopeusnäyttöä kun siinä ajetaan hävyttömän lujaa. Pitää nyt kuitenkin tässä valossa miettiä tosi tarkkaan se paikka!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, jos tulee ajoissa pointti :) tosin enpä mie tiiä välittääkö kukaan siitä, kun kerran niin monessa paikassa on koulun vieressä. Mun mielestä se pitäs olla reilusti ennen koulua, että autoilija tulee tietoiseksi vauhdistaan, ehtii hiljentää ja palauttaa tarkkaavaisuuden tienäkymään. Aina se ei ole mahdollista, vissiinkään.

   Poista