torstai 3. marraskuuta 2016

Valoa pimeyteen

Tänään orava kävi sentään jo vajaan puolen metrin päässä laudastaan. Näinköhän ehtii taas pähkinät homeentua siellä ennenku niitä kukaan syö. Tiaiset säälittää, ku ne kyllä söis, mutta eivät pääse niihin käsiksi. Nokiksi. Sitten taas jos laitan pähkinöitä tarjolle, harakat syö ne. Niitä oli eilen viisi tai kuusi kappaletta tuossa pihalla, kun esikoinen välttämättä halus tarjota pähkinöitä ja vanhaa paahtista.

Mulla on ollu se voimallinen ja aktiivinen masiksentorjunta meneillään, ja eilisen pidin tietokoneen kiinni. Säätiedotuksen vilkaisin puhelimesta, mutta kaikki muu sai olla, koska huomasin pahoittavani mieleni pikkuasioista. Siispä suljin ne pois elämästäni yhden päivän ajaksi ja toivon, että ne menee ohi kun en itse palaa niihin. Lueskelin venetsialaisesta poliisikomisariosta ja pötköttelin sohvalla, kävin tyttären kanssa kaupoilla ja tein mielestäni hyviä ostoksia - kuudentoista euron ulkovalosarja kuudella eurolla. Piristää mieltä, kun näkee sen ikkunasta. Täällähän katuvalot sammutetaan puoliltaöin, ja tytön kaverin äiti joskus sanoi, että ne mejän ulkovalot on hänestäkin kivat, kun tulee vuorotöistä yöllä kotiin. Nyt ne on ollu poissa, kun katkaisin ne vahingossa keväällä. Menevät todella haperoiksi sään vaikutuksesta ne ohuet johdot. Noita uusia asentaessani oioin vähän sitä isossa lyhdyssä olevan valosarjan johtoa, ja naps se irtos muuntajasta. Yksi uusi, yksi roskiin siis.

Mukavaa oli myös, kun sain tankata kuudellakympillä, tankki tuli melkein täyteen ja oli ilo katsella polttoainemittarin lukemaa auton kojetaulussa. Niin vähillä on joutunu meneen viime aikoina.

Lumikaaos jäi täällä vajaaseen senttiin, mutta onneksi viime yönä oli tullut hitunen lisää. Ei niin, että maa kokonaan olis valkeana, mutta onpahan vähän siistimpää ja näkee pimeällä ajaessakin hiukan paremmin. Kävin aamulla koirien kans kävelemässä kuuden jälkeen, minusta on kiva kävellä vastasataneessa lumessa. Oli jo beaglenomistaja käynyt lenkkinsä ennen meitä, ja irrallaan kulkeneiden elukoiden jälkiä näkyi myös. Saattoi olla ketunkin jäljet.

Toisella tytöllä ei ole tänään koulua, ja toinen on siellä tetissä. Siellä on tänään joku lastenjuttu, joka kestää iltaan, joten vasta iltapäivällä menee sinne. Kuulemma pitää olla maskeerattuna halloweenrekvisiittana :) tylsempikin tettipaikka olis voinu olla!

4 kommenttia:

 1. Meilläkin on vähän jo maassa valkoista hitua. Ja sama kampanja on meneillään!

  Mulla sinne tankkiin menee aina 20€ ja sit seuraavana rahapäivän toinen. Kun koulutuspäivää varten tankkasin 60€ niin pelkäsin ettei edes mahdu kaikki pikku Pösön tankkiin ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieki yleensä sen 20 laitan, mutta ei se taho riittää. Joko ajan kaasu ja jarru pohjassa tai sitten syö paljon tuo Picasso.

   Poista
 2. Meilläkin kävi pihassa asti kettu. Mies oli aamulla nähnyt kun meni "töihin" piharakennukseen.

  Lunta ei ole kuin hiukan härmää. Harmaus masentaa, tai joku muu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se maiseman lumisuus = valoisuus vaikuttaa ehottomasti mielialaan! Ja aikamoista, että ketun pihalla näkee, kumminkin, vaikka nekin on joko tullu rohkeammiksi tai sitten yleistyneet. Kyllä niitä tässäkin pyörii, mutta ei niitä juuri nää muuta ku jäljistä. Pari kertaa oon nähny ihan omin silmin. Ja jotain aina joskus pihasta pinkaisee karkuun aidanraosta, kun iltamyöhällä koirien kans pihalle menen. Oon ruvennutkin koputtamaan ulko-oveen ulos mennessä, että ehtisivät pois alta :)

   Poista