keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Mustia pyyhkeitä

Semmosia kaipaisin. Kun on kaksi meikkaavaa naisihmistä talossa, ei kauaa ehdi ihastelemaan puhtaita käsipyyhkeitä vessassa, kun niissä on jo mustia tahroja jotka ei lähde pesussakaan. On kyllä meikinputsausaineita, vanulappuja, kasvopyyhkeitä jne, mutta ei se auta. "Hups, oho, unohdin!"

Mustia pyyhkeitä antaisin amerikkalaisista noin 200 miljoonalle, vai moniko siellä nyt "väärin" äänesti, jos asia kuuluis mulle. Toivottavasti se ei kuulu, näy, tunnu eikä haise mulle tulevaisuudessa tai ikinä mitenkään. Onhan meillä itselläkin eduskunnassa monta pientä trumppia, joita sanotaan perussuomalaisiksi. Demokratia toimii.

Se hyväksyminen. Sitä pitää nyt vaan harrastaa yhden jos toisen, tässäkin asiassa. Plarasin dkt-kurssin lappuja, ja siellä oli tiivistetysti ahdingonsietokykyjen osiossa näin:
Todellisuuden radikaali hyväksyntä
+Radikaali hyväksyntä
   -Todellisuus on juuri sellainen kuin se on.
   -Kaikella on syynsä.
   -Elämä voi olla elämisen arvoista, vaikka se onkin ajoittain tuskaista.

   -Vapautuakseen kärsimyksestä, täytyy olla valmis hyväksymään kaikki, mitä on. Älä taistele sitä vastaan, mikä on.
   -Hyväksyminen on ainoa tie ulos helvetistä.
   -Tuska luo kärsimystä vain silloin, kun kieltäydyt hyväksymästä tuskaa.
   -Päätös tämän hetken sietämisestä on hyväksymistä.
   -Jonkun hyväksyminen ei ole sama asia kuin arvioida se hyväksi.

Noita kirjoittaessani muistan niin hyvin sen huoneen, tuolit, ikkunat... ohjaajatkin, mutta monia muita ihmisiä en. Ja muistan sen, miten kapinoitiin näitä ylläolevia sanojakin vastaan. Kuten "tuska luo kärsimystä vain...jne". Osan noiden monisteiden kökköydestä selittää se, että ne on paljolti englannista käännettyjä, eikä vastaavia sanoja aina ole.

Tein parsakaalisosekeittoa, ja keitin vahingossa kaalit kuiviin ja ne vähän ehkä paloikin. Soppa maistuu nyt samalle, kun uunissa gratinoitu parsakaali, eli ihan hyvää mun mielestä, mutta kuopus ei tykkää. Tein kuitenkin kanakeittoa muille, ja senkin kanssa meinas käydä samalla lailla - laitoin tulelle, mutta unohdin sitten käydä laittamassa levyä pienemmälle. Täällä olkkarissa vaan nuuhkin, että kylläpäs tuoksuu hyvälle, ja vasta kun kuopus tuli koulusta, älysin että se porisee levyllä täysillä. Tai potut ja sipulit siellä vasta oli. Liemessä. Sekä kirjaimellisesti että kuvainnollisesti. Vai sanotaanko se kuvaannollisesti? Kauheaa, kun ei osaa omaa äidinkieltään!

Ulkona on liukasta, ainakin autoilla. Laitan auton lämpiään, että pääsen taas...

8 kommenttia:

 1. Mun täytyy lukea nuo dkt-jutut ajatuksen kanssa, nyt en pysty hyväksymään mitenkään tätä tän päivän jytkyä...

  Mulla on Luhta-homen kaks mustaa pientä käsipyyhettä joita en käytä - laitan ne sulle "etukäteisjoululahjaks" ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, mikset sie semmosia käytä?! No ei teilläkään taida olla mustalla värillä silmiä rajaavaa porukkaa...

   Täytyy vain olla tyytyväinen, että meillä kotomaassa se jytky oli vähän pienempi...

   Poista
  2. Ei, meillä ei oo ;-) Mä oon kirkkaiden värien ihminen!

   Poista
 2. Tuska siis pitäisi vain hyväksyä? Minusta ei, vaan pitää koittaa löytää keinoja siitä pois. Vain silloin voi kärsimys vähentyä.

  Meillä on paljon vaaleita pyyhkeitä, mutta onneksi kumpikaan ei meikkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskotko, että tuostakin keskusteltiin :) muistaakseni selitys meni jotenkin niin, että tuskan on jo hyväksynyt, jos siitä haluaa pois. Niinkuin todettiin, "hyväksyä" on huono sana tähän tarkoitukseen, enemmän se on ikäänkuin toteamista, havaitsemista, olemassaolevaksi todellisuudeksi mieltämistä, ei niinkään HYVÄksymistä. Vastakohta lienee kaiken kieltäminen ja turha vastustelu. "Tuska on tässä. Selvä. Mitä sille vois tehdä?" Niitäkin ihmisiä on, jotka kieltää selvät tosiasiat ja reagoi korkeintaan itkupotkuraivarilla että "en taho!".

   Poista
  2. Tuo on totta, tuskan on jo tietty huomannut ja siitä kärsinyt, niin toki siitä haluaa pois. Silloin rupeaa etsimään keinoja parempaan oloon.

   Poista
 3. Gratinoitu parsakaali kuulostaa hyvältä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maistuu myös :) loraus juustokermaa kruunasi sopan. Kohta on maha kipee...

   Poista