sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Ei menny taaskaan niinku piti

Yritin eilen etsiä valokuvista sitä aikaa, kun sain tuon hevoskastanjan siemenet ja pistin sen kasvamaan, kun en tarkkaan muista sen ikää. En löytänyt! Sitruunapuun löysin "pienenä", mutta sen iänhän mie suurin piirtein tiiänki, ku se on melkeen saman ikäinen kuin kuopus. Kaikenlaisia muita ihania ja kaihoakin aiheuttavia kuvia löysin. Edesmenneitä ihmisiä ja eläimiä. Ajan, joka ei koskaan palaa. Mutta sellainenhan se on tämäkin aika, mitä justiin nyt elän. Ei tämäkään koskaan palaa, ja kymmenen vuoden päästä katson nyt rapistuneelta näyttävää itseäni, että olinpas vielä nuoren näköinen. Ja lapsetkin oli vielä lähestulkoon lapsia. Sitähän ei tiedä, missä olen kymmenen vuoden päästä... saatan olla tässä ja hoitaa lapsenlapsiani, saatan olla kuollut tai mitä vain. Että nyt hartiavoimin vaan olemaan onnellinen tästä, kun ei tiedä miten huonoksi menee... huokaus.

Heräsin taas ennen kuutta, mutta tänään ei viitsinyt lähteä aamukävelylle, kun satoi. Sellasta mukavaa kesäsadetta... mejän lorinalähde on oireillu vähävetisyyttä, mutta en eilen laittanut sinne vettä, kun oli ennustettu rankkaa sadetta koko yöksi - aattelin että tulvii sitten vaan yli. Yhtään en kuullu yöllä, että olis kattoon sade ropissut, ja lähdekin oli aamulla edelleen vähävetinen. Kannoin siihen muutaman astiallisen vettä sadevesitynnyristä, joka ei ollut edes täynnä, ja sitä sateen vähyyttä ihmetellessäni ja edestakas kulkiessani alkoikin sataa heti kovemmin. Hieno aamu muuten, satakieli lauloi ja kurjet huuteli.

Eilen käytiin tytön kans junia kyyläämässä, mutta jopa oli hiljaista. VR on parantanut palveluitaan niin, ettei enää tarvi edes liikennöidä. Kuvasin reissussa sitten voikukan, joka kasvoi pienestä raosta asfaltissa. On se sisukas!

6 kommenttia:

 1. Sinnikäs voikukka :)

  Vettä on satanut oikein kunnolla täällä, ja luonto kiittää. Samoin kiitän minä, koivujen norkot putoilevat kovan vesisateen mukana.

  Niin, onneksi emme tiedä tulevasta, kaikki aikanaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se kummasti meni taas kapeana nauhana enimmäkseen mejän länsipuolelta, eli teidän päältä. Sadealue.

   Poista
 2. Meillä taitaa tulla vettä koko päivän, ja eilen illallakin satoi. Ihanalle tuoksuu ulkona, mutta ei sinne kovin houkuta mennä. Taitaa tulla lukupäivä tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on jo ihan kiva keli, käytiin miehen ja koirien kans pitkä lenkki ja tuli vähän kuumakin. Hassua, miten nopeasti vaihtuu sää ihan toisenlaiseksi.

   Poista
 3. En ole ennen kommentoinut, mutta nyt päätin, kun oon lukenut sun postauksia jo pitkään, ja oon kovasti tykännyt.

  Ihana toi kuva voikukasta!

  Todellakin, onneksi emme tiedä tulevasta. Odotellaan, niin sittenhän nähdään miten käy ;D

  Hyvää kevättä ja alkavaa kesää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa mukavaa, että kommentoit!
   Hyvää kevätkesää sullekin!

   Poista