maanantai 9. toukokuuta 2016

Varpie sadannen postauksen kunniaksi

On siinä koirakin. 

Ja taidan hieman valittaakin vielä lisäksi, nimittäin muististani. Se on kauhean huono! Justiin sen pahuksen lasagnenteon aikana avasin uuden ison juuston (kiloisen? 700-grammasen?) ja raastoin siitä vain pari kourallista ruokavuokien päälle, ja unohdin sen juuston siihen vuorokaudeksi! Pöydällä oli niin paljon kaikkea ryönää ja roinaa ja meillähän ei juuri siivoilla, niin ei sitä siitä kukaan sitten huomannut. Tai jos huomasi, ei välittänyt. Huomasin vasta kun tultiin sieltä lintualtailta. Meni iso juusto roskiin ja harmitti vietävästi. 

Ihan rutiinisti unohdan maitopurkin pöydälle, jos käytän sitä esim. pottumuusin tekoon. Kolme neljästä juomatölkillisestä on unohtunut puolikkaana jonnekin väljehtymään. Mukiin kaadettu juoma on unohtunut. No, ei oo ollu kova jano. Tärkeät asiat toki pyrin laittamaan vanhaan kunnon puhelimeen muistutukseksi tai jos se ei ole mahdollista, sanon kaikille läsnäoleville ihmisille että muistakaa te, ja muistuttakaa. 

Uusi tyhmä puhelin vie virtaa edelleenkin älyttömästi. Eilen se latautui täyteen, tänään puhuin yhden lyhyen puhelun (hoitaja antoi uuden ajan) ja pari vastaamatonta puhelua oli soinut, niin tuossa neljän maissa iltapäivällä oli enää 40% akussa virtaa. Ei sais kuulemma paljoa alle puolen huveta, sanoi mies. Ei tuolla puhelimella kyllä tee juuri mitään. Kuvien laatukin on usein kurja, tuo varpie nyt on aika tarkka ainakin jostain kohdasta, mutta muuten tarkennus on missä sattuu. 

Meillä on edelleen sitä koiranpentukuumetta, ei oo lieventyny vaikka oon toivonu että ajan kanssa laantuis ja unohtuis...

15 kommenttia:

 1. Onnea sadannesta kirjoituksesta. Kauhaa kyytiä niitä sulta tulee. Perässä tullaan, vielä 11 niin on sata täynnä (vaan niihin onkin mennyt kaksi vuotta...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) on niitä joskus tullut tiuhempaankin. Mistä sitä juttua riittikin...

   Poista
 2. Voi pentukuume... se on vakava tauti!''
  Saman väristä lakkaa sulla kun mullakin. Kesä on tainnut tulla ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu se olevan nyt vakavaa eikä ollenkaan ohimenevää. Omilla koirilla olis voinu teettää, mutta tuli juoksu just silleen, että pennut olis pieniä ku Lapinreissulle pitäs lähtee.

   Lakka on itse asiassa aika oranssia, näyttää kuvassa punaisemmalta.

   Poista
 3. Te ootte selvästi samikset Marjaanan kaa :D

  Mulla pisti silmään toi sun puhelinongelma; mulla oli/on vieläkin välillä toi sama ongelma ja mulle annettiin neuvoksi tarkistaa mihin kaikkeen puhelin virtaa käyttää. No mä tietysti ensimmäisenä kiukuttelemaan, että mistä hemmetistä minä sen tiedän ja osaan kattoa (mulla on ifoun), mutta kun tarpeeksi kauan kiukuttelin, niin löysinhän mä mun puhelimesta semmosenkin paikan mistä sen näki. Luulen, että useimmissa puhelimissa tiedot löytyy kutakuinkin samalta suunnalta:
  Asetukset -> Akku -> Akku prosentteina tai Akun käyttö.
  Ton perusteella mä osasin poistaa puhelimesta turhia sovelluksia, joita en tarvi usein tai jota voin käyttää esim. netin kautta (lehdet, naamakirja jne). Oisko tästä apua?

  Tohon pentukuumeeseen sen sijaan mulla ei oo neuvoa muuta lääkettä kun pysyä kaukana kaikista ihanista nappisilmistä. Tai hankkia pentu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsi floodaa viesteihin koko ajan niitä myytävien nappisilmien kuvia :)

   Löysin sen Akku- kohdan, ja siellä oli virransyöjinä vaan ne normaalit. Mutta voiko wifi syödä noin paljon? Eilenillalla ehkä tunnissa latauksesta poisoton jälkeen oli lähteny 4% tekemättä yhtään mitään. Aamulla oli jäljellä 67% tekemättä mitään. GPS-paikannuksen oon ottanu pois päältä, mutta pitäs vissiin se mobiilidata ja wifikin sulkea aina kun ei käytä. Sitten taas poistuu se etu, jolla minut saatiin ko. puhelinlajin käyttäjäksi eli ilmaiseksi netin kautta kulkevat viestit.

   Poista
 4. Onpas hyvännäköiset varpaat ja jalkaterät. Ja punainen lakka :)

  Ja koiranpentu, se olis kova sana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pennut on ihania... on vain kaikenmoisia järjen sanelemia esteitä sillekin. Pelkään, että lapsen vakuutteluista huolimatta se on mun hoidettavana taas sekin, ja kaksi jo mulle riittäs. Miten mie muka voisin olla huomioimatta suloista palleroa, ja lähteä vain kahden koiran kanssa lenkille? Jättää pentu kotiin yksin itkemään???

   Poista
  2. Joo no kyllähän sä sitä joutuisit lenkittää toisten koirien kaa, ei pystyis jättää, en minä ainakaan...

   Poista
 5. Onko sun puhelimessa kuitenkin netti, johon se yrittää. Minulla ainakin on sellainen EI-äly puhelin, joka vei akkua koko ajan, kunnes huomasin ottaa 'hae nettiä' asetukset pois. Mitään sovelluksia ei noissa tyhmissä puhelimeissa pitäisi olla,jotka akkua muuhun tuolla lailla syövät. Paitsi jos olet itse asentanut siihen jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kun se päivittää itse niitä sovelluksia koko ajan. Joku "google tekstistä puheeksi" esimerkiksi on siellä omin lupineen, en mie sillä mitään tee ja koittanu saada automaattiset päivitykset pois. Kaikkia puhelimessa valmiina olleita sovelluksia ei ees pysty poistaan. Ite en oo ladannu ku semmosia, mitä käytän.

   On siinä se netinhakutoiminto kyllä, hakee vapaita verkkoja vaikkei wifi oo päällä, kun se tyrkytti joka välissä sitä ja jossain kohtaa se oli pakko hyväksyä, että pääsi tekeen sitä mitä olin tekemässä. En enää muista mitä.

   Muutenkin ihme laite, yhtenä päivänä sitkeesti hävitti koko ajan taustakuvan, jämähdytti vaihtuvan aloituskuvan typerään muffinsikuvaan ja edes minua fiksummat ei saaneet sitä takaisin kuosiin. Eilen sain tapella pitkän tovin, että sain kuvat ladattua koneelle, kun lataili hirveitä aikoja minkään siirtymättä, sitten kun yritin uudestaan niin hävitti vaan ruutuja missä piti työskennellä eikä toimintakäskyt aiheuttaneet mitään toimintaa. Tyhmä vehjes.

   Poista
  2. Kyllä se verkon ja tukiaseman haku on juuri se akkusyöppö. Mutta jos haluat pitää koko ajan netin valmiudessa, niin siihen on tyydyttävä. Jos et tarvi nettiä kuin joskus, ota se automaattihaku pois päältä ja laita vaan silloin jos tarvit nettiä.

   Poista
  3. Ihmetyttää vaan, kun taloudessa on kolme muutakin älypuhelinta samoilla toiminnoilla, eikä niiltä akut tyhjene samaa vauhtia. Ehkä se on tämä halpismerkki...

   Poista