tiistai 24. toukokuuta 2016

Kenen hammas?


 Purupinta 
"Nurja" puoli

Kuistin siivouksen yhteydessä löytyi se kivipussi, jonka olin kantanut Visbystä viime kesänä. Siellä oli myös tämä rannalta löytynyt, aaltojen hioma hammas. Noin 2,5 cm kanttiinsa. 

Kevätlinnunherne kuvattuna Evon mettäkoulun rannassa. En oo monesti nähny tämmöstä.

Mutta miksi oon ollu taas monta päivää ihan vetämätön? Tuntuu, että ei jaksa kävellä olohuoneesta keittiöön, ja pitäs kumminkin lakanat vaihtaa sängystä ja imuroida siellä... sängyssä... ja muuallakin. 

Mies poltti eilen roskia ja nyt mulla on olevinaan velvollisuus sitten tehdä täällä sisällä jotain. Muutakin kuin salaatin itelleni. Paikallisaviisissa joku selitti, kuinka voikukan kukintoja voi laittaa salaattiin, ja mie innostuin että haenpa vähän niitä sinne... mutta nehän on niin täynnä niitä pieniä ötököitä ja vähän isompiakin koppiaisia, meni ruokahalu. Napsin sitten vain potagerista persiljaa ja tilliä. Ja nyt tosiaan vois mennä vaikka nukkuun. 

Kävin kuitenkin kävelyllä koirien kans, ja huomasin, että pihlajakin kukkii - kotonahan sen lemun sitten jo pihalla huomas. Kesä on jo pitkällä, eikä lapsilla lopu koulukaan kuin vasta reilun puolentoista viikon päästä! 

Niskat tuli kipeeksi, kun piti välillä aina kulkea tömistellen, että mahdolliset kyyt häipyy kulkureitiltä. Niskaanhan se tömähdys päätyy, kun se kantapäästä lähtee ja kulkee lonkan ja selkärangan kautta. Ja kipuihin kun päästiin, niin lauantaina oli koko päivän tosi inhottava möykkymäinen kipu oikean kylkikaaren alapuolella. Siihen ei auttanu siskon tarjoama Litalginkaan. Burana vähän lievensi. Sappiko lie kiukuttelee vai mikä. 


11 kommenttia:

 1. Tuo hammashan voi olla vaikka miten arvokas arkeologinen löytö :)

  Mulla helpotti väsymys kun kilpirauhaslääkitystä suurennettiin. Onko sulla kilppariarvoja tutkittu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mulla niitä joskus tutkittu, kun masennuslääkitys ei tepsiny, mutta kaikki arvot oli kohillaan.

   Vanhaltahan se näyttää tuo hammas, mutta hyvin se on kestäny kulutusta.

   Poista
 2. Kuulemma voikukan nuppuja voi ryöpätä, ovat kuulemma oikein herkkua..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ryöppäys ainakin häätäis elukat!

   Poista
 3. No niitä kyitä kannattaa kyllä tömistellä - opittiin lauantaina kantapään kautta!

  Isompi tuo ainakin on kun meidän maitohammas ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lieneekö lehemän... olen mie niitä lehmän irronneita hampaita monesti nähny, mutta en oo talteen ottanu tai tarkemmin tutkinu...

   Mie koputan puuta, että tähän mennessä ollut hyvä tuuri jatkuisi kyiden suhteen!

   Poista
 4. Oot ollu Evolla?! Mun koti! Siellä oon kasvanu ja asunu n. 17 vuotta. Just siinä mettäkoululla. Mun isä oli siellä opettajana reilu 30 vuotta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpa hauska sattuma! Se oli ihan hieno paikka järvineen. Olis ollu hieno uimarantakin tuossa, mutta oli päästetty pusikoitumaan.

   Poista
 5. Joo, vaikka kuinka on metsäkoulu, niin kaikki asiat ei pysy hoidossa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä aina jouda omia nurkkia hoiteleen...

   Poista