tiistai 24. toukokuuta 2016

Meillä niitä on :)

Tähän kuvaan sain neljä, kolme siivillään ja yksi vasemman reunan kukassa. Hirmunen pörinä käy.
Hommia niillä piisaa. Jos noista kolmasosakaan tekee omppuja, niin mihin me niiden rupisten ja matoisten hedelmien kans joudutaan? En tullu kevätruiskutustakaan tehneeksi.

Kirvoja on ainakin hitosti. Auton tuulilasi aina ihan mähnässä, ja tänään vasta tulin aatelleeksi, että se saattaa ollakin kirvojen mesikastetta, jota ihan sataa puista, kun auringonvaloa vasten katsoo. Lisäksi pyyhkimen sulasta meni joku osa rikkipoikki, kun putsasin roskia sen ja tuulilasin välistä. Ei oo montaa kuukautta vanhat pyyhkimet, hyvin pyyhkineetkin, mutta pakko on nyt ostaa taas uusi. En ota sitä riskiä, että lentää sulka hevonkuuseen kesken ajon, kun alkaa peseen tuulilasia. On tarpeeksi naarmuinen jo muutenkin.

Se on ihan ääliömäinen systeemi, että kun laittaa viiksestä tuulilasinpesunestettä lasille, lähtee pyyhkimet automaattisesti liikkeelle ja pyyhkii monta kertaa ennenkuin pysähtyvät. Siitä ne naarmutkin on tulleet, kun on likaista tuulilasia yritetty pestä ja vettä ei olekaan ollu säiliössä. Siinähän tahkoaa pyyhkimet sitten kuivana, hieroo hiekkapölyä tuulilasiin. Vähän sama juttu siinäkin, että jos on pyyhkimet päällä sateella ja laittaa pakin päälle, alkaa takalasin pyyhin heilua. Haluan itse päättää, milloin mun autossa pyyhkimet liikkuu!

Suloiset herkät metsätulppaanit aukesi tänään :) Tykkään!


4 kommenttia:

 1. Mä nautin mun tulppaaneista kans, seuraavana näyttäis olevan vuorossa tumman violetit/liki mustat. En ees muista minkä värisiä ostin, mutta pianhan sen näkee.

  Upeet kukat kyllä puissa ja tuoksu varmaan on huumaava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksu on hyvä, mutta pihlaja haisee kaiken yli :) se on ihana puu ja ihanat kukatkin siinä, mutta se lemu...

   Mun "mysteeritulppaanit" joita viime keväänä jännitin, on vielä aukeamatta.

   Poista
 2. Kyllä niitä pörisijöitä on tännekin ilmaantunut.

  Tuosta alemmasta omenapuun kuvasta näkyy myös, että ei ole leikattukaan pystyyn kasvavia oksia pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei oo leikattu vuosiin mitään. Sillon alkuun vähän (= ihan liikaa) karsittiin korkeimmalle meneviä, mutta nuo puut oli jo edellinen omistaja jättäny hoitamatta ja me ollaan annettu olla. Mitä nyt kaadettu niistä kuusi kappaletta pois :)

   Poista