lauantai 7. toukokuuta 2016

Julmuutta ja viidet sulkeet

Ei ole kuvia nytkään. Tai on, mutta ei niitä pääse lataamaan - mies oli koko päivän Suomenojan lintualtailla kuvaamassa ja muokkailee pöytäkoneella kuviaan. Kovasti oli vielä perjantaina sitä mieltä, että olishan täällä kotonakin hommia, kun mulla oli meno lauantaina (josta se ei tykännyt) mutta ku se peruuntui, niin sittenhän mies oli vapaa olemaan kuvaamassa koko päivän. Kun akka on kiltisti kotona. Ei sitten ollutkaan kotihommia.

Kyselin kuopustakin seuraksi viikolla (meno peruuntui vasta lauantaina) ja se lupautui mukaan ja kysyi kaveriaankin ja loppujen lopuksi sitten menivät kaksin Lintsille. Mikäpä siinä, oli vaan rahanmenoa siinäkin kun oon jo tästä eläkkeestä ostanu niille aika paljon housua ja paitaa ja kenkää ja muuta tarpeellista. Helatorstaina käytiin syömässä ulkona (taas rasti seinään; mies ehdotti) ja löydettiin peräti paikka, mistä saatiin kaikki mieluista ruokaa. Tosin maksoi paljon. Liikaa. Mun oli puhe maksaa puolet, mutta sain puhuttua, että isä osallistuis parilla kympillä lapsensa Lintsireissuun eli sen verran vähemmän maksoin sitten miehelle ruokakuluja. Mutta olipa annoksetkin sellaiset, ettei tarvinnu hetikohta nälkää valittaa!

VR on vähentänyt junavuoroja täältä, ja niinpä olisin myöhästynytkin menostani, kun olin katsonut että vuoro menee eikä mennytkään. Ottaa päähän, kun kehutaan kuinka taas on palvelua parannettu ja junat kulkee nopeemmin - en löytäny sitä uutista, missä joku puljun ihminen kehui, kuinka kyselyssä 70% ihmisistä haluaisi junien kulkevan nopeammin... mietin, miten kysymys on mahdettu asetella; kenties "haluatko junien kulkevan nykyistä nopeammin vai hitaammin?" - kun vähintään 70% täkäläisistä ihmisistä varmasti haluais, että junat ylipäätään kulkisivat! Mutta turha toivo, junat on nykyään vaan kaupunkien väliä suhaaville kulkijoille, bisnesmiehille ja muille. Väliasemille on turhaa pysähtyä, siellä asuu vaan köyhät, ja lipunmyyntiäkään ei asemilla kannata pitää, kun köyhät ne luukulta lippuja ostaa, rikkaat käyttää älykännykkää.

Ihan hullu se HSL:nkin suunnittelema lipunmyynnin lopetus kulkuneuvoissa! Ne kuvittelee, että kaikilla ratikassa kulkevilla on älypuhelin, ja kun sinne voi lipun tilata, niin ei tarvi enää myydä. "...rahastuksen lopettaminen raitiovaunujen lisäksi myös lähijunissa on HSL:n hallituksen vahvistusta vaille valmis asia." Kävelkää, mummot ja pikku piltit, sekä vähävaraisempi porukka!

Meillä on koirien kans ollu nyt vähän huonoa tuuria - aiemmin viikolla hyökkäs eräältä hevostallilta tien yli jonkun tallitytön koirat, joista toinen oikopäätä mejän juoksuisen koiran kurkkuun kiinni. Ei se kuitenkaan varsinaisesti purrut (naarmu tuli kaulaan), alkoi vain tunkeilevasti haistella ja se toinen, vaikka ryntäsikin paikalle (isompi koira) pelottavasti, ei ollut aggressiivinen vaan lähinnä rajun ystävällinen. Uros, joka sitten kovasti jäi sinne merkkaileen kun liuettiin paikalta. Pihalla vaan joku rääkyi "tänne!" mutta ei viitsinyt/pystynyt tulemaan koiriaan hakemaan. Autot joutui hiljenteleen kun ne koirat siinä tiellä poukkoili. Säikähdin niin kamalasti, että kädet ja jalat tärisi pitkän aikaa, ja soitin miehelle joka oli tulossa kotiin päin, että voisko kiepata sen kautta ja poimia mejät kyytiin, ettei mun tarvi mennä jos ne koirat on vielä siellä. Eivät olleet vakituisia pihan asukkaita, ne kyllä pysyy omalla pihallaan.

Tänään naapurin isot narttukoirat rynnisti metsässä mejän luo, ja vaikka säikähdinkin taas (no koirat säikähti vielä enemmän) niin kun tunnistin koirat, tiesin että ne ei kiinni käy. Olin niin keskittyny katteleen polkua ja polun vierustoja käärmeiden varalta, etten tarkkaillu ympäristöä ja pääsi yllättämään.

Lämmin ilma niin koiratkin ulkoilee enemmän, mutta kun nyt on se kiinnipitoaika, niin ei pitäs kyllä irrallaan olla. Tuosta yks toinen naapuri just tänäiltanakin meni kaksi koiraansa kytkemättömänä.

7 kommenttia:

 1. Tuo vaatimus älypuhelimeen alkaa ottaa päähän. Monessa paikassa tulee olla sellainen, että saa jonkun palvelun. En tarvi älypuhelinta, nettiä en käytä autoa ajaessa ja tavallinen puhelin ajaa asiansa reissussa. Jos tarvin netin mukaan, mulla on tabletti ja siinä sentään asiallisen kokoinen ruutu.

  Oli muuten hiljainen aamu taas kylillä, yksi koira tuli vastaan. Siis irti ja hyvin utelias, haisteli minua. Mies hätisti sen kauemmas, mutta se tuli vaan meidän perässä, joku sekarotuinen se oli. Luulen tietäväni mistä talosta se on. En tykkää kun se haistelee, vähän tulee tunne, että puraseeko vai ei. Minua on kaksi kertaa koira purrut.

  Ihanat kesäsäät nyt, nautitaan niistä. Uimassa olen nyt käynyt jo joka päivä. Eipä ole ruuhkaa rannalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie oon ollu saamaton sen prepaid-liittymän kans, mikä mun piti kesäksi hommata tuohon vanhaan puhelimeen, että saan sen lenkille mukaan. Tosin kerran on ollu älypuhelimesta iloa, kun paikansin itseni kartalle ja otin ruutukaappauksen ja sitten kotona sain kunnon karttaan vertaamalla selville, missä olin ollu :P

   Joo, ei kyllä sais olla nyt irtokoiria. Ollenkaan.

   Poista
 2. Voi teidän pieniä! Mä en myöskään tykkää irrallaan juoksevista koirista. Vaikka omistaja miten sanois että "Ei se tee mitään" niin mua silti vähän pelottaa. Ja jo se, että se tulee irrallaan nuuhkimaan on pelokkaalle "tekemistä". Sit kun mä tutustun koiraan en enää pelkää sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, sulkeita oli kuudet ;-)

   Poista
  2. No mie kirjoitin otsikon ennenkuin sain kötöstyksen kokonaan valmiiksi :)

   Poista
 3. Mulla paloi tänään käämit jo VR:ään. Lapsille en saanut normaalihintaisia lippuja vaan piti ostaa lisäpalvelu että pääsi koko junaan. Ja meidän asemalta ei enää junaa mene eikä tule. Kalliimpiakin liput on sen uudistuksen jälkeen vaikka halventua piti. Ärsyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo perseelleen on menny niillä. Menee aina vaan enemmän.

   Poista