maanantai 2. toukokuuta 2016

Nyt en jaksa enää kolmen tavun otsikoita

Tässä mun "vappulounas". Tai oikeammin jälkiruoka. Menin ulos syömään, mutta ympäristö (kuten näkyy) patisti minua töihin, ja sitten aloinkin hommiin. Pätkin oksasahalla rankoja halkomittaan, siivosin risuja ettei ruohonleikkuri pauku ja tylsy niissä, silppusin ohuempia oksasilppurilla. Alkoi tuntua auringossa siltä, että aurinkosuojavoide olis ollu paikallaan ja harmitti, kun ei tullut syksyllä ostettua alennusmyynnistä sellasta.

Koirakin ruskettui tosi nopeesti! Tai huomasin ainakin tänään, että sillä oli rusketusraja paidanhelman kohdalla.
Toinen koira oli kuopuksen kanssa liesussa tuntisotalla, ja se itse asiassa taisi lantion kohdalta hieman palaa... laitoin aloe vera -geeliä sille, tuntui tykkäävän. Kyseinen Dermosilin geeli on siitäkin oivallinen koiranvoide, että sitä ne ei niin innolla ole heti nuolemassa pois.

Sade ja lämmin ilma on viimeinkin auttaneet kukkasia ylös! Aikasen nihkeetä ollu, eteläseinustalla se jokakeväinen aikainen krysanteemi ollut (joka on kasvanut siellä jo silloin, kun muutettiin tänne) ja sen kaveriksi on tullut valkoinen. Siis mie en oo valkoisia krysanteemeja istuttanut, eikä niitä oo ainakaan näin paljon ollut ennen... uinuukohan ne sipulit pitkiä aikoja? Sama oli sillä kevättähdellä, joka vain yhtäkkiä ilmestyi eräänä keväänä mejän pihalle normiscillojen joukkoon ja on nyt levinnyt enemmältikin. Mie en oo sitä tänne tuonu. Mutta viime syksynä istutin posliinihyasinttia, ja neljä niistä on noussut.


Kuvassa se ei näy, mutta nuo vaaleansiniset krookukset - tai siis sahrameiksi niitä taidetaan nykyisin sanoa - on ihan ihmeellisen loistavia tuossa harmaassa ympäristössään, ne on iltapäivällä varjossa (jolloin tuo kuva on otettu) ja osuu kyllä silmään. Tykkään! Posliinihyasintit tuli istutettua vähän tyhmästi osin kulkureitille, en ajatellut sitä syksyllä... tai ehkä aattelin, että ne kukkii ennenkuin siinä aletaan kuleksia.

Otin kuvasarjan vaahteran lahosta, kun se oli joka leikkauspinnalla erilainen ja muodosti mielikuvituksellisia kuvioita. Varsinainen musteläiskätesti :) Mitä näet? Minuthan on psykologi testannut konservatiiviseksi (eli mielikuvituksettomaksi?) että muilla on varmaan nokkelampia näkemyksiä...

4 kommenttia:

 1. Ylärivissä on lepakko, kanto vinossa, josta nousee kasvi. Alarivissäkin on joitain otuksia lennossa :)

  VastaaPoista
 2. Ylärivistä vasemmalta: perhonen, sydän. Alarivi vasemmalta: liito-orava, piisami (tätä tarvitsi vähän pohtia, ei tullut niin nopeasti kuin nuo muut) :D

  VastaaPoista
 3. Ylhäällä vasemmalla karkuun juokseva karvainen pieni koira. Oikealla kaarnan pala, jossa ruuvi kiinni.
  Alhaalla vasemmalla nainen uimassa, oikealla juuri kuoriutunut perhonen.

  VastaaPoista
 4. Ylhäällä lepakko ja lintu (tuo sahalaitainen on sen pyrstö ja edessä on ihan selvä nokka), alhaalla taas - anteeksi - auton alle jäänyt liito-orava sekä perhonen tai joutsen.

  VastaaPoista