lauantai 26. maaliskuuta 2016

70.

Ou jee, kyllähän näitä postauksia alkaa kertyä. Ei mee kauaa kun on jo sata kasassa.

Eilen näytti sääennuste tältä:
 Totesin, että joo, sisäpäivä, taidan leipoa. Harmitti, kun en älynnyt illalla laittaa pataleipätaikinaa nousemaan, vaikka se käväs mielessä. Tein tähteeksi jääneestä riisistä ja jauhelihakastikkeesta vehnätaikinapasteijoita (chilitujauksella) miehelle ja gluteenittoman avopiirakan itelle, siihen tuli fetaa ja tavallista juustoa päälle. Kerrankin olen tyytyväinen omiin leipomuksiini! Niin, teinhän mie vielä ananaantähteistä gluteenittoman "pääsiäispiirakan".

Hyviä tuli kaikista ja miehellekin kelpas nuo pasteijat. Olin ihan varma, ettei syö jos ei pakota. Niin yleensä käy, kun jotain leivon. Piirakat joudun kyllä syömään yksin.

Siinä leipoessa kattelin ulos, että missäs se räntäsade viipyy. Yksi pieni räntäkuuro oli, ja hyvin pääsin käymään iltapäivällä koirien kanssa lenkillä, muuta ikävää ei ollu ku kylmä tuuli. Illemmalla sitten katoin, että oli muutettukin ennustetta.
"Mikä räntäsade? Ei sellaista ole ennustettukaan ennenkuin yöksi!" Eipä sitä kyllä ollu tullu yölläkään. Aamulla puoli seitsemän tienoilla vähän ripsi lunta, sen verran että ohut kerros tuli portaille. 

Aamukävelyllä näin joutsenparin lentämässä tuttuun tapaansa jokilaaksossa. No vähän pompöösi nimitys "jokilaakso" tuon ojan notkolle, mutta lentäkööt sitten ojanotkossa. Notkon kohdalla ilmassa. Mutta lensi ja tuuttaili, ja ilahdutti minua kovin. Mustarastaskin laulaa, mutta niin kaukana, että sitä ei kuule jos ei ole muuten ihan  hiljaista. Harvoin on, kun tintit huutelee. Siinä maha missä painitaan; mustarastas lennähti juuri tuohon ruokapaikan liepeille.

Jotenkin hassun tuntuista, kun mies on töissä ja mie vaan täällä yksin, ei ees lapsia oo kotona eikä koulusta odotettavissa. On varsin vapaa olo. Paitsi että illalla saa taas katella kaljottelua, ja seuraavanakin iltana. Ei voi ees lähtee mihinkään karkuun sitä. 

6 kommenttia:

 1. Mä en oo vieläkään nähnyt/kuullut niitä joutsenia täällä. Kevättä siis vielä odotellaan, mutta ennusteen mukaan sen pitäisi tulla ja sulattaa näitä viime päivinä sataneita lumia. Meille oikeesti tuli ke-to yönä viisi senttiä ja vähän vielä sitten lisää seuraavina. Nyt sais sulaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin lämmintä on luvattu, että kyllä ne joutsenetkin kohta tulee!

   Poista
 2. Meillä se räntäsade oli eilen, oikein sakea sellainen.

  Tänä aamuna lenkillä sitten nähtiin ja kuultiin joutsenpariskunta, kaukana, mutta järvelle olivat menossa. Nyt on luvattu lämpenevää ja jopa aurinkoa pyhiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! On joutsenet aina niin komea näky...
   Yhdeksää astetta on luvattu huomiseksi, ja auringonkin pitäisi vähän näkyä.

   Poista
 3. Kyllä muuten aika meneekin äkkiä koska tuntuu että sä perustit tämän vasta äskettäin. Toki olin poissa koko lailla kuukauden että sekin vaikuttaa asiaan mutta onnittelut seitsemänkymppisistä ja toivottavasti näitä tasalukemia tulee vielä pitkään <3

  Vettä, tai paremminkin raskasta sumua oli koko eilisilta ja tämä päivä on mennyt samoissa merkeissä mutta huomiseksi pitäis auringonkin näyttäytyä. Jotenkin tuntuu että tänä vuonna kesä alkaa aiemmin kuin parina viime vuotena ja toivon totisesti ettei tule mitään takatalvea - se veisi kesää taas paljon kauemmas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta ainakin on enemmän kuin viime ja sitä edellisenä maaliskuuna, että tiedä siitä aiemmuudesta... mutta aina se ilahduttaa silti. Pitkä, pimeä talvi on takana! Pimeys on ainakin, vaikka vähän takatalvea pukkaiskin.

   Poista