maanantai 21. maaliskuuta 2016

Susi?

Mulle vaan ei taida sopia auringonpaiste. Lauantaina en edes paljon ulkoillut, ja migreeni iski päälle kaupungilla. Eilen kävin siellä hangilla tallustelemassa, ja iltapäivällä piti taas heittää särkylääkettä huiviin - tällä kertaa talttui ibumaxilla. Tänään on migreeni heti aamusta, vaikka oon nukkunu pimeessä... enkä oo juonu alkoholia... suklaata olen kyllä syönyt. Pitäsköhän pitää suklaalakko, ja katsoa, tehoaako toivotulla tavalla? Mutta kauheaa se kyllä on, olla ilman suklaata...


Koirat oli niin iloisia, kun pääsivät juoksemaan irrallaan tyhjälle pellolle. Ei sais enää irti pitää, mutta ei vielä mitään maapesiä linnuilla oo.

Hirmu isoja koiran (suden???) jälkiä näkyi, kymmenisen senttiä leveitä ja hiukan sitä pidempiä, menivät samaa reittiä kuin kahdet tosi lujaa painelleet jäniksenjäljet. Mejän koirat ei ainakaan reagoineet mitenkään erikoisesti, että kallistun sen koiran kannalle. Mutta mikä mettäverinen koira olis niin isojalkainen?

Oja oli ihan sula. Tai joki se on kartan mukaan, mutta Ounas- ja Kemijoen yhtymäkohdassa kasvaneena mulla on hieman eri käsitys siitä, mikä on joki.

Viimeyönä on satanut muutama sentti lunta, ja lumisadetta on lupailtu koko päiväksi. Aurinko kyllä nyt paistaa. Terävänä silmäaukosta aivoon. Mutta en valita - on kiva, että aurinko viimeinkin paistaa! Niin synkeä talvi on ollu.

10 kommenttia:

 1. No nuo kaksi söpöliiniä näyttää kyllä enemmän jäniksiltä kuin susilta ;-)

  Täälläkin paistaa aurinko ja kipakka pakkanen on. Pääsiäiseksi sitten luvattiinkin räntää ja vettä...

  VastaaPoista
 2. No niiden tassunjälki mahtuu siihen ison jäljen varpaanjälkeen... :)

  Tulkoon vaan räntää, keväällä se vain tuo kesän lähemmäs!

  VastaaPoista
 3. Kovasti tutkin minäkin eilen jäällä eläinten jälkiä, olisi niin upeaa kun susia liikkuisi täällä. Mutta siellä oli vain jäniksien, kettujen ja joittenkin pienempien kulkijoitten jälkiä.

  Nyt näyttää teidän koiruuksillakin olevan lentokeli :)

  VastaaPoista
 4. Loikkakoiria nuo on :)
  Mun ex-anoppi oli vakaasti sitä mieltä, että suklaa ja juusto tekee hälle mihreenin. Voihan siinä olla joku perä? Jos vaan pystyy jättämään suklaan pois?
  Ei näy lunta täälläkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta se ei tuu kuitenkaan aina suklaastakaan. Ja sitten jos vielä pitää juustokin jättää pois...voi nyyh! Mitä iloa enää elämään jää? Gluteeniton pulla? Jäätelö?

   Poista
 5. Oja tuo on tai korkeintaan puro! Mitä, voiko ellää iliman suklaata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, pahainen puro. Ja kyllä jotku ellää iliman suklaata :) mieki voin hyvin ellää iliman kaalikeittoa ja simpukoita.

   Poista
 6. Suomesta kaipaan niin tuota luontoa, täällä se ei ole sama ja itselle jää kauaksi. Ihanat lentokuvat, meidän tulee ottaa oppia eläimistä!
  Migreeni on ikävä asia, voisko olla että kevään tulo tuottaisi tuommoista myös...siis jotkut paineen vaihdokset ja tuommoiset. Itse sain migreenin ja ylettömän väsymyksen eräállä lomallani. Entinen anoppi siihen tokaisi, että voi olla se, että olemme nyt meren ääressä, matalammalla kuin missä silloin asuin. Mene ja tiedä...onneksi lääkkeet on keksitty. Ja sitä vielä, että kerran päätin vieroittaa itseni toistuvista migreeneistä niin, että päätin kestää yhden ilman mitään. Makasin sängyssä ja visualisoin jääkylmää vettä aivoihin...ja että vedän ärhäkkäá punaista lankaa ohimosta pois. Se sitten lähti, kahden päivän päästä, mutta hoitajatuttavani moitti, jos ei ota lääkettä niin voi káydä pahasti verisuonille. Että semmonen asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä aina pysty tietämään, mikä migreenin laukaisee. Lapsenteko vei sen pitkäksi aikaa pois. Vasta nyt ehkä vuoden sisään on tihentyny kohtaukset... jos on hormooniperäiset, niin voiskohan olla kierukalla ja sen tehon hiipumisella osansa? Kuka tietää.

   Poista