torstai 17. maaliskuuta 2016

Huijaus


Määennn....

Näitä juttuja on vähän väliä lehdissä, ja norjalainen dokumenttikin tässä taannoin kertoi ilmiöstä norjalaisesta näkökulmasta, sama meininki sielläkin. Aina "kerron, ettei muut haksahtais", ja kuitenkin aina löytyy joku, joka ajattelee että "ei koske mua ja mun ihanaa amerikkalaista upseeriani".  Että voi juku kun tuolle on käynyt huono tuuri, mutta menenpä tästä siirtämään kymmenentuhatta euroa indonesialaiseen tai nigerialaiseen pankkiin omalle rakkaalle amerikanupseerilleni, jolla on nyt vähän vaikeaa. Kohta se sieltä tulee ja mennään naimisiin ja sitten kaikki on mulle kateellisia. Ja miten moni tapaus kuitenkin jää ilmitulematta, kun viimein valkenee, että on vedetty nenästä... nolottaa liikaa, niin nuolee haavansa ja kokoilee särkynyttä sydäntään ihan hiljaisuudessa.

Kyllä mie olen aina pitäny omista rahoistani aika hyvin kiinni, toisaalta ei ole kohdalle osunutkaan tilannetta, että olisin yksin ja rakkaudenkaipuinen ja tulis tarjolle tuollainen houkutus... siinä mielessä ehkä korotan itseni nyt vähän liikaa toisten yläpuolelle, kun en ymmärrä miten kukaan voi syytää ulkomaille kymmeniä tuhansia euroja rahaa sen rakkauden tähden, mutta kun en ymmärrä. Missä pilvilinnoissa sellainen ihminen oikein elää, ja miten on mahdollista elää sellaisessa niin tiukasti, ettei hälytyskellot yhtään soi? Kun ei niillä kaikilla ole edes rahaa niin paljoa, ottavat pankista velkaa, kun joku random "upseeri amerikasta" on luvannu maksaa takaisin, kunhan.

Niin naiivia, niin sinisilmäistä, niin luottavaista... ehkä suomalainen yhteiskunta kasvattaa tällaisia, kun Suomi on kuitenkin keskimääräistä rehellisempi kansakunta - täällä uskaltaa pitää ulko-ovea auki, kioskit pitää tavarat kenen tahansa otettavissa, kaupat pitää tarjousrekkejä ja -laareja kaupan ulkopuolella jne. Tuollekin naiselle tuli sitten yllätyksenä, että poliisi ei voikaan tehdä oikein mitään. Huijarit on niin taitavia ja rahavirrat kulkee niin monen mutkan kautta, että todellista vastaanottajaa ei pysty selvittämään. Kaikkialla ei olekaan pankit niin tiukan valvonnan alla kuin Suomessa, ja huijaamiset on täysin mahdollisia. Paha maailma.

Joskus oon epäillyt, että ei naisia pysty samalla lailla huijaamaan kuin miehiä, mutta taidan joutua muokkaamaan mielipidettäni jo vähitellen. Miehiä huijataan seksikkäillä kauniiden naisten kuvilla (siinä dokumentissakin todettiin jotenkin niin, että vähäpukeinen kuva saa miehet haluamaan tutustua) ja naisia rakkaudella ja kauniilla sanoilla.14 kommenttia:

 1. Aina löytyy noita hyväuskoisia hölmöjä. Netin aikakaudella huijaaminen on suorastaan helppoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja miten naurettavan läpinäkyviä kuitenkin on ne monet huijauspostitkin... miten voi kukaan kuvitella, että joku haluaa vilpittömästi jakaa miljoona dollaria ihan uppo-oudolle suomalaiselle? Kunhan vain lähettää ensin 450 euroa ja sitten 1000 euroa ja lisää ja lisää milloin mihinkin kuluihin...

   Poista
 2. Repesin kun ajattelin itseäni: Suomalainen särki sydämensä tutustuttuaan netissä suomalaiseen upseeriin... Joo en mäkään tajua noita rahallisesti huijatuksi tulleita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydäntään ei voi vartioida niinkuin rahojaan voi...

   Poista
 3. Jotenkin sitä tosiaan ajattelee, että "en minä vaan koskaan"...
  Mutta toisaalta kun ajattelen itseäni ja kaikkea sitä showta Maalaismiehen kanssa ja sitä miten mä uskoin ja halusin uskoa kaikki ne asiat joita se puhui..mä vaan halusin uskoa koska rakastin. Vaikka toisaalta hälytyskellot soi ja faktatkin välillä näytti, että paskaa puhuu. Jollain tasolla mä siis "ymmärrän" nuo huijatuksi tulleetkin...kai ne vaan haluaa uskoa, luottaa ja rakastaa.
  Tai jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta olisitko antanut sille kaikki rahasi? Ja aattele, että joku on valmis tekemään sen sellaisen ihmisen vuoksi, mitä ei ole ikinä tavannutkaan. Ei oikeasti tunne ollenkaan, on vain kirjoitellut jonkun roiston kanssa.

   Olen mie netitse ihastunut, mutta aina on järki pysynyt päällimmäisenä...

   Poista
 4. Ei mee minunkaan kaaliin tuonlaatuset rakastumiset, kaitpa ne ihmiset on tosissaan yksinäisiä ja epätoivosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sen täytyy olla. Ehkä sitä on vaikea kuvitella, jos ei itse ole siinä tilanteessa. Haluaa uskoa ja luottaa ja toivoa...

   Poista
 5. Tähän lisänä on sitten nyt nämä maahan tulleet turvapaikanhakijat ja niiden kanssa pikaliittoja solmivat suomalaisnaiset. Itse olen törmännyt jo kahteen tapaukseen ihan live-elämässä. Toinen on sellainen, että hiukan spurgahtava viisikymppinen nainen meni naimisiin parikymppisen kiiltokuvapojan näköisen kanssa. Ja nainen on NIIIIN rakastunut nyt. Oikeesti, kuinka sinisilmäinen voi ihminen olla.... Kyllähän se kiiltokuvapoju on varmaan ihana siihen asti, kun passi napsahtaa kouraan, mutta entäs sitten sen jälkeen, saattaapi rakkaus yllättäen loppua. Toinen tapaus on sitten kolmekymppinen nainen, jolla on lapsi ja vielä viime keväänä oli suomalainen mies hällä ja nyt on jo naimisissa turvapaikanhakijan kanssa. Joo, varmaan se mies nyt palvoo kivasti enemmän kuin se juro suomalainen, mutta entäs sitten taas myöhemmin. Muutenkin huvittaa nämä, kun suomalainenhan ei nykypäivänä mene suomalaisen kanssa naimisiin ennen kuin on tyyliin seurusteltu vähintään viis vuotta ja sitten oltu kolme vuotta kihloissa ja sitten tiukan harkinnan jälkeen ehkä mennään naimisiin, niin kumma kun sitten voi niin rakastuneena päräyttää naimisiin jonkun ulkolaisen kanssa parin kuukauden tuntemisen jälkeen. No, ehkä se on kuitenkin win-win, että mamu saa passinsa ja suomalaistäti villiä seksiä hetken aikaa tai jotain ;) Eikä sillä, etteikö jollakin voisi olla ihan aitokin rakkaustarina maahanmuuttajan kanssa, mutta kyllä mun mielestä suurin osa näistä tapauksista on niin läpinäkyviä, mitkä ne motiivit siellä on, että ihan oikein ihmettelen, että kuinka sinisilmäinen ihminen voikaan olla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saati jos meet tekeen lapsia sen kans, etenkin tyttölapsen, niin alta kymmenen ikäisenä se on yllättäen ilman sun lupaa siirretty jonnekin afganistanilaiseen majakylään "oikealla lailla kasvatettavaksi". Kun mies katsoo lapset omaksi omaisuudekseen. Toivottavasti nämä pikaliitot nyt ei ala niitä tekeen... vaikka rakastunut nainen on kyllä toivoton olio. Ja joillakin naisilla on tyylinä todistaa se rakkautensa tekemällä lapsi. Jokaiselle rakastumisen kohteelle vuorollaan.

   Poista
 6. Mä en kans pysty ymmärtämään sitä sinisilmäisyyden määrää... Oikeesti? Miten (anteeksi poliittisesti epäkorrekti ilmaus) tyhmä ihminen oikein voi olla!!!???!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Toisaalta, kun lukee feissarimokia, huomaa että niitä tyhmiä ihmisiä on oikeasti olemassa. Pari olen tuntenut ihan henkilökohtaisesti, ja toisen kohdalla ihmettelen, miten se on pystynyt elämään ihan päältäkatsoen normaalin elämän (naimisiin- lapsia - ero -uusi äijä), onko sitä aina joku mies kannatellut... oli se ihan ulkomuodollisesti pätevä kyllä. Toinen hillui Myllypuron pulijengissä, kun viimeksi parikymmentä vuotta sitten näin.

   Poista
 7. Aina kanssa hämmästyn, kun näitä juttuja on lehdessä. Onneksi mulla ei ole rahaa...ettei joudu tarkistammaan kantaani, heh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noku jotku ottaa pankista lainaakin sitä varten...

   Poista