lauantai 26. maaliskuuta 2016

Pusakat

Tällaset niistä koirien liiveistä Marjaanan bongaamalla ohjeella tuli mun hyppysissä. Kumpikin on hieman erilainen, toinen on ikäänkuin kireempi ainakin helmasta, ja kaulus on pidempi. Ja jalanreiät pienemmät. Mutta minusta ne on ihan hienot! Ei tuosta nyt kovin selvää kuvaa saa, mutta kuvaa suurentamalla vähän paremmin. Kampasinkin hiukan koiria ja laitoin niille taustaviltin, ettei ollu tavanomaiset pöly- ja ryjäläjät häiritsemässä :)

Hieman sain pähkäillä ohjetta, että mitä se oikein tarkoittaa, kun pitää toisaalta päätellä silmukoita, toisaalta neuloa ne "nurin oikealla ja oikein nurjalla" - keksin kyllä viimein senkin. Olin vähän anarkisti ja tein välillä oman pään mukaan. Esimerkiksi kun ohjeen tekijä tuntui tykkäävän nurjista silmukoista ja tarjos niitä tarpeettoman paljon, ja mie vihaan niitä, vaihdoin 2o 3n -> 2n 3o:ksi ja muutenkin rumia nurjakäskyjä vastustin. Kutomisen flow häviää, jos joutuu liikaa vääntään nurjia, joita oon inhonnu ala-asteen viimeiseltä luokalta lähtien.

Taidan käydä vähän tepastelemassa ulkona, kun ei vissiin enää sada niin inhasti. Pitää vaan vaihtaa koirille kurankestävämmät vaatteet...

16 kommenttia:

 1. Tyylikkäät pusakat! Tuo korkeakauluksinen on mielestäni vielä toista komeampi. Kannatti neuloa enemmälti oikeita silmukoita nurjan sijaan. Minäkään en pidä nurjista silmukoista - - - Muuten, mitä rotua koirat ovat? Eivät kai kuitenkaan samaa rotua molemmat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Koirat on kiinanharjakoiria, ja ihan rekisteröityjäkin, vaikka toinen ei rotuvaatimuksia täytäkään. Rotumääritelmä on siitä hullunkurinen, että se sallii karvalliselle versiolle luppakorvat, mutta ei karvattomalle. Vaikka samat korvageenit kuitenkin periytyy kummallekin. Siitä johtuu ne kauheat korvanteippaamistouhut sitten, kun nakuille (jollaisia meidän koirat on) pitää saada ne pystyt korvat hinnalla millä hyvänsä.

   Näilläkin oli teipit jonkin aikaa, mutta todettiin se koiralle inhottavaksi. Toisen korvat pysyy pystyssä ainakin lyhyelle karvalle ajeltuna, toinen peri karvaturri-isältään luppakorvat. Muutenkin ulkomuoto on tuolla pystykorvaisella emänsä, luppakorva taas on naamanilmettä myöten isänsä näköinen. Sisarukset ovat, siis.

   Poista
 2. Oikein hienostihan nuo mallien päälle istuu! Ihanaa, että sä jaksoit väkertää, mä en ehkä olis saanut aikaiseksi.

  Koirat ei varmaan niin välitä onko kaks oikein kolme nurin vain toisinpäin ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakaan kuvaustilanteessa eivät välittäneet muusta kuin mun kädessä olevasta namipalasta :)

   Poista
 3. Koiruudet on kuin valokuvaamossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä onnistuu ottaa kuva, jossa ne on hyvässä poseerausasennossa. Nytkin yritin laittaa molemmat istumaan, mutta toinen valui tuolleen kun siirsin sitä hiukan, ja totesin että sehän näyttää paremmalta noin. Näkyy se itse asia eli pusakka sivusta.

   Poista
 4. Sä olet kyllä melkoinen meedio tekemään kaikkea!
  Uskonpa että koiruudet on mielissään koska ne näyttää varsin tyytyväisiltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiesivät saavansa jotain hyvää...

   Poista
 5. Upeat pusakat ja kuva onnistu söpösistä hienosti :)

  VastaaPoista
 6. Tuo korkeakauluksinen on erityisen hieno! Sitä en sitten kyllä tiedä, onko koiralle "väliä, onko kaulusta vai ei ;)
  Kuva on kun valokuvaamossa otettu, mätsäävät värit ja kaikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taluttimen kanssa runsas kaulus on hankala, muutenhan se vain lämmittää vähän pidemmältä. Ja onneksi osui käteen oikean värinen viltti, eikä se keltavihreä...

   Poista
 7. Voi että nuo sun koirat ovat hauskan näköisiä! Tuossahan niillä on ihan poseerausilmeetkin. Kiva kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se namipala kädessä saa ihmeitä aikaan!

   Poista
 8. Herranjestas miten ihanat kaverit sulla on! Hienot paidat, mä en osaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä mun elämäni ilo ja valo...

   Poista