perjantai 25. maaliskuuta 2016

Jänes

Kuvituskuvaksi pääsiäisjuttu kymmenen vuoden takaa. Ei ole meillä yhden yhtäkään höyhenoksaa, koska en jaksanut tehdä eikä virpojiakaan käynyt. Ei ole yhtään koristeita, kun en jaksanut kaivella esille. Ei ole rairuohoa, kun en huolehtinut. Eikä ketään muutakaan kiinnostanut. Lapset lähti muualle pääsiäisenviettoon, mie keräilin aamun ensi toimina toistakymmentä tyhjää kaljatölkkiä ja vein ne kuistille haisemaan.

Ajattelin kyllä pääsiäiskorttien tekoa jo varmaan kuukausi sitten, mutta en vain saanut ruvettua. Kaksi korttia toi posti meille. On tämä, kun aika kuluu ilman että siihen saa oikein mitään kosketuspintaa. Kuin istuisi kosken partaalla ja katselis roskia kuohujen keskellä, kuinka ne vilahtaa ohi eikä niistä saa kiinni, vaikka haluaisi. Päässä on vain tyhjyys.

Tuli kylmä, laitoin lämmittimen päälle, se puhalsi vaan pahat hajut eikä syttyny... nyt istun avonaisen ikkunan ääressä ja palelen vielä enemmän. Mutta tuleepahan edes raitista ilmaa.

Muutenkin oon alkanu epäillä viime aikoina (kun olen viettäny aikaa muualla kuin kotona) että mun migreeneistä saattaa osa johtua noista lämmittimistä. Niistähän nyt kuitenkin tulee jotain kaasuja sisälle, ja hajua ainakin, vaikka siihen tottuukin aika äkkiä. Ei ollu tietoakaan migreenistä sen vajaan viikon aikana, minkä vietin mm. Joogaopistolla, mutta heti seuraavalla viikolla oli. Mutta on siinä varmaan jotain muutakin. Ei vaan paljoa auta mennä valittaan päänsärkyä arvauskeskukseen, se on niin tavallinen vaiva ettei sitä ruveta selvitteleen, ennenkuin menee näkö tai kuulo tai taju.

En ehtiny iloita kymmenestä lukijastanikaan, ennenkuin luku muuttui taas yhdeksiköksi. Toivon, ettei ole mitään sen henkilökohtaisempaa kuin ajankäytön priorisointi. Onhan se hyvä, että elämässä on muutakin, toisin kuin mulla,.. toisaalta olen kyllä ihan tyytyväinen tähän asiantilaan. Tykkään lukea ihmisten juttuja, enkä koe velvollisuudekseni kommentoida joka kerta, mutta kyllä siitäkin voi tulla rasite, jos sen ottaa silleen. Että hirveä homma, kaikki pitää lukea ja kaikkiin pitää keksiä jotain sanottavaa...  en mie aina edes lue, jos ei huvita. Ja sitten joskus luen monta putkeen.

Toissailtana oli pihalle eksyny  jänis, vaikka on aita... tosin kun hanki hyvin kantaa ja lunta sen verran paljon on, niin helppoko se on jänekselle loikata aidan yli. Sen mikä lumen päälle yltää. Päästin koirat iltapisulle ja ne säntäs samantien sinne missä näki jäniksen vilahtavan, eikä iltapisuista tullu mitään kun piti juosta rinkiä pitkin pihaa ja haistella jäniksenjälkiä. Aamulla valoisassa näin, että jänö oli singahtanu mettään suoraa tietä, kyllä se tiesi mistä aita on matalin. Koiratkin siitä yli pääsis, jos hoksais mennä...

Eilen ajelin toistasataa kilsaa - kolme kertaa kylällä, kerran hakemassa kuopuksen kaveri sen kotoa kauheiden rattoripolokujen päästä, pari kertaa yhessä kauppakeskuksessa ja siinä välissä kerran rautatieasemalla. Ensin vein esikoisen ripsi- ja kulmavärjäykseen, sitten kuopuksen ja kaverinsa asemalle ja sitten hain esikoisen pois. Oli tarkoitus käydä vielä liidelissä, mutta kauhistuin ja stressaannuin sitä ihmis- ja automäärää ja livistin. Tehtiin esikoisen ruokaostokset (meni taas poikakaverille) vaan ihan sitimarketista ja vein sen vielä määränpäähänsä. Kotiin päästyäni hikivarpaisena (ei ehkä näillä keleillä kandeis käyttää toppasaappaita, varsinkin jos enimmäkseen vaan ajaa autolla) ja poikkinaisena aattelin, että pakko käyttää saman tien koiratkin lenkillä, muuten en enää jaksa evääni liikauttaa. Ja SITTEN vasta olinkin poikki. Verensokerikin putos jonnekin, mutta onneksi vasta ihan loppumatkasta.

Pitäs saada ripustettua pari linnunpönttöä.

14 kommenttia:

 1. Jänes <3

  Mulla on hirvee pääsiäisen värikylpy täällä, kun on ne oksat ja tipukranssia ja rairuohoa ja vaikka mitä. Jotenkin musta on vanhemmiten tullut tällainen hupsu kausitäti. Jouluakin pitää laittaa ja näemmä myös pääsiäisitä.

  Tai meillä mitään rairuohoa ole kun ohraa. Puput on siihen ihan hulluna, joten saavat syödä pääsiäisen jälkeen herkkuaterian. (Ja kukaan ei syö pupuja pääsiäisenä...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jänekset on ihan kivoja, kun ei meillä oo mitään niiltä varjeltavaakaan. Omppupuutkin on niin vanhoja.

   Kyllä mieki joskus oon tykänny laittaa, mutta nykyään kukaan ei täällä siitä välitä, niin omakin into lopahtaa. Lapset kun oli pieniä, niin niiden kanssa oli mukava touhuta, ja "niille", mutta itelle vain ei jaksa. Sitä aattelee vaan, että "sitten ne pitää taas kohta siivota pois".

   Poista
 2. Mutta onhan sulla herneenversoja. Sä voit leikkiä et ne on pääsiäisruohoa :) Vai onko ne syöty jo?
  Täälläkin on vain ohra ja herneenversot, kaikki muut koristeet on kaapissa. Neiti on isällään ja minä töissä, joten mitä suotta.. Kissoilla on oma ohransa, jota ne narskuttaa ihan onnessaan <3
  Mä toivon sulle päänsärytöntä päivää, parempaa mieltä ja tänä iltana kaljatonta miestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Ei niitä oo syöty ku muutama, kun kasvoivat liian isoiksi. On ne kohta 30-senttisiä. Mukaviahan ne on, vihreät uudet kasvustot.

   Kiitos muistutuksesta ja toivotuksista! Mies luultavasti onkin tänään kaljaton, kun joutuu huomenna töihin menemään.

   Poista
 3. Tunnistan kyllä tuon koskeen tuijottamisen ja sen olon. Toivottavasti tulee parempia hetkiä. Meillä on kaksi pääsiäiskukkaa ja noi vanhat kynttilämunat, siinä kaikki. Lammasta syötiin ja syödään monta päivää, sitä riittää.

  Minunkin pitäisi migreenistä soitaa/käydä lääkärissä, kun se lääke mitä käytän on lopettanut suppojen valmistamisen ja tabletit yrjöän pois. Pitäs keksiä joku uusi. Mutta kun on toi polvivaiva, niin tuntuu, että mitä siellä sitten valittaa, kahta asiaa ei yhdellä kerralla saa hoidettua :( Ja lääkäriajatkin siirrettiin huhtikuun lopulle.

  On sulla ollut ajeluja. Toivottavasti loput pyhät on rauhaisaa. Ja se lämmittimen haju saattaa hyvin aiheuttaa migreeniä. Ainakin minulla monet hajut tekee sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Imigrania ainaki mulla on nenäsuihkeena - oksennus siitäkin tulee, mutta kunhan ei tuu nenän kautta niin pitäs vaikuttaa. Koputan puuta - ei oo pitkään aikaan ehtiny säryt niin koviksi, että olis oksentamaan joutunu.

   Hajut on mulle tullu varsinkin viime aikoina erityisiksi, vois melkeen sanoa että migreeniä ennakoiva asia on se, että hajut tuntuu tosi vahvoilta. Se kyllä kuuluu kuulemma erityisherkkien oirehdintaan myös - äänet tai hajut saattaa häiritä kovastikin.

   Poista
 4. Lidl on täälläkin aina vaan suositumpi kauppa ja varsinkin maahanmuuttajien mielestä. Minä käyn hakemassa sieltä ihan vaan muutamia tuotteita ja siellä näkee vaikka minkävärisiä ja -näköisiä ihmisiä. Ihan kuin olisi jossakin ulkomailla.
  Päänsärky ja tietysti ihan kaikki kivut ovat aika kuluttavia ja vievät voimia. Olisiko teillä jotakin vaihtoehtoja hajuja tuottaville lämmittimille? Hajuaisti turtuu aika nopeasti, mutta polttoaineiden hajut saattavat kuitenkin tehdä pahojaan.
  Mukavampaa ja rauhallisempaa Pääsiäisen aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä noiden petroolilämmittimien käyttö sitten vähenee ja ehkä loppuukin, kun ei enää saa edullista polttoainetta. Jossain vaiheessa se tulee eteen. Sitten on vain lämmitettävä puulla lisäksi, tai tulee ihan helvetinmoiset sähkölaskut. Harva vanha talo ja suora sähkölämmitys...

   Poista
 5. Mä nyt vihdoin kirjauduin sulle lukijaksi, koska tunnen piston omassatunnossani :P

  Me käydään enimmäkseen Liiterissä tai tukussa, kolme kasvavaa poikaa ja rajallinen tulotaso :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ei ollu tarkotus huonoa omatuntoa aiheuttaa! Kiitos silti :)

   Poista
 6. Montako lukijaa sulla nyt on ? HEH :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, kyllä se kumminkin kannatti ruikuttaa! :D

   Poista
 7. Eipä jaksa laittaa koristeita muutaman päivän takia. Jäneksiä on paljo tai sitte ne on liikkuvaisia, jäläkien perusteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitavat liikuskella nyt kovasti. Liekö niillä kiima-aikakin? Tarkistan... no, alkaa helmikuussa, eli luulis olevan jo vähän ohi. Kohta poikueetkin.

   Poista